Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2018. Július 11. 17:48, szerda | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Nagy értékű eltulajdonított zsákmányt adott vissza osztrák tulajdonosának a Pápai Rendőrkapitányság

Nagy értékű eltulajdonított zsákmányt adott vissza osztrák tulajdonosának a Pápai Rendőrkapitányság

Magyar bűnözők raboltak ki egy grazi raktárat. A kár mintegy 60 ezer euró, melynek egy része, a magyar és az osztrák rendőrség hatékony együttműködésének köszönhetően megkerült.

Nagy Ákos bűnügyi osztályvezetőtől megtudtuk, a magyar bűnbanda - melynek pápai tagja is van - a pápai nyomozók látókörében került. Értesítették az osztrák társszerveket, ennek nyomán az osztrák rendőrök májusban tetten is érték a magyar állampolgárokat. Ezt követően egy összehangolt akcióban több helyszínen is tartottak házkutatást a magyar rendőrök, melynek nyomán egy Vas megyei településen 12 garnitúra felnire szerelt, nagy értékű gumiabroncsot és egy vadonat új, mintegy tízezer euró értékű robogót leltek fel. Az ügy ezzel nem zárult le, a jövőben is lehet számítani az osztrák társszervekkek közösen végrehajtandó akciókra - tette hozzá Nagy Ákos.

Az egyik grazi gumiszervízből eltulajdonított gumiabroncsokat ma délelőtt szállította el a szervíz ügyvezetője és kollégája. Karl-Heunz Nais-tól megtudtuk, április végén törték fel a cég raktárát, betörték a kaput, diagnosztikai berendezést, egyéb eszközöket és 30 garnitúra, nagy értékű felnire szerelt gumiabroncsot vittek el, összesen mintegy 60 ezer eurós kárt okozva. Az ügyvezető azt mondta, büszke a magyar rendőrségre és köszönetet mondott a hatékony munkájáért, mivel így legalább a káruk egy része megtérült.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 17. 13:48, szerda | Helyi

Megvan a Játékfesztivál első fellépője!

Többszörös visszatérő zenekar lép fel pénteken.

2024. Április 17. 13:41, szerda | Helyi

Pápai Történetek - Krahulcsán János volt a vendég

Közösen Pápáért Egyesület által szervezett programsorozat első alkalmán a pápai erdészet nyugalmazott igazgatója volt a meghívott vendég, aki szenvedélyes túrázó, 70 évesen járta először végig az El Camino-t.

2024. Április 16. 16:18, kedd | Helyi

Az E.On segítségével biztonságosan építhet fészket a gólyapár a Közgáznál

A Pápán Hallottam csoportban kezdődött egy felhívással a történet, az áramszolgáltató gyorsan reagált.

2024. Április 16. 12:50, kedd | Helyi

Ismét Pápára jönnek a legjobb történelmi filmek a nagyvilágból!

Április 25-28 között ismét megrendezzük Pápán a Nemzetközi Történelmi Film Fesztivált, ez már a negyedik évad.