Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2016. November 24. 07:20, csütörtök | Helyi sport
Forrás: Infopapa.hu - Szalóky Zsolt

Műfüves pályával gazdagodott a pápai utánpótlás futball

Műfüves pályával gazdagodott a pápai utánpótlás futball

30 millió forintból épült meg a Perutz Stadion mellett az a 22x42 méteres focipálya, melynek ünnepélyes átadására szerdán délután került sor.

Az alkalmon Grőber Attila, a PELC elnöke köszöntötte a megjelenteket. - Egy ilyen eseménnyel egyfelől azt üzenjük a fiatal játékosoknak, hogy érdemes nálunk focizni, hiszen akár az NB I-ig is eljuthatnak, másfelől pedig azt, hogy a sport nemesít, összehozza az embereket. Ez a játéktér is azt bizonyítja, hogy a jövő nemzedékéért érdemes összefogni, és vannak olyan dolgok, amiket csakis közösen, összefogással érhetünk el - hangsúlyozta Grőber Attila.

Császár László, az MLSZ Veszprém Megyei Szövetségének társadalmi elnöke örömét fejezte ki, hogy a megyében immáron ez a tizedik műfüves pálya, melyet TAO támogatásból adtak át. Mint mondta, Veszprém megye jól áll a társasági adó támogatások tekintetében, hiszen évente mintegy 6-700 millió forintot tudnak felhasználni, országos szinten pedig 30 milliárd forint áramlik a labdarúgásba. - Azt kívánom, hogy sok-sok kisgyerek lelje örömét ebben a pályában, mozogjanak, élvezzék ezt a sportágat és bízom benne, hogy a lehető legmagasabb szintre tudnak eljutni.

Az új műfüves pályát Áldozó Tamás adta át a pápai lurkóknak. A polgármester kiemelte, a sport nagyon fontos a gyermekek fejlődése szempontjából, hisz kitartásra, munkára, alázatra nevel, csupa olyan dologra, amire a fiatal generációnak szüksége van. - Azért is nagy öröm egy új sportlétesítményt átadni, mert egyben azt is érezzük, hogy teret tudunk biztosítani gyermekeinknek. Öröm volt átadni korábban az uszodát, a Sportcsarnokot, a Küzdősport Centrumot vagy épp az asztalitenisz termet. Azt szeretnénk itt látni, hogy az utánpótlás folyamatosan használja a játékteret, ami hozzájárulhat ahhoz, hogy sok olyan tehetséges pápai focista nőjön fel, mint mai meghívott vendégeink.

Az alkalmon részt vett Király Botond és Novák Csanád, egykori PELC-es növendékek, akik már az NB I-ben is bemutatkozhattak. Sokan örültek volna Böde Dánielnek és Radó Andrásnak, de sajnálatos módon a korábban tervezetthez képes edzést rendelt el Thomas Doll, a Ferencváros vezetőedzője, ezért nem tudtak részt venni az eseményen. Helyettük az egykori válogatott Éger László és Tököli Attila fogadták el a meghívást.

Az eseményen bemutatót tartott Árvai Kristóf, freestyle labdazsonglőr, majd mérkőzésekkel folytatódott a nyitóünnepség, mely közönségtalálkozóval zárult, ahol a meghívott vendégek meséltek pályafutásukról.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 06:00, péntek | Életmód

Megjelent Azahriah új albuma, a skatulya I.

Skatulya I. címmel csütörtökön megjelent Azahriah új albuma, amelyet az egyik legnépszerűbb hazai dalszerző-előadó májusi tripla Puskás Aréna-koncertjéhez időzítve tett közzé.

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.

2024. Április 18. 14:30, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről

A vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára csütörtökön a Kossuth rádió műsorában.

2024. Április 18. 14:29, csütörtök | Belföld

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban - közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM) csütörtökön a Facebook oldalán közzétett bejegyzésben.