Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2018. Június 25. 09:53, hétfő | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt), Pápai Rk.

Mondj nemet a drogokra!

Mondj nemet a drogokra!

A pápai rendőrök a nyári szünet alatt is folytatják drog prevenciós tevékenységüket a fiatalok körében.

A Pápai Rendőrkapitányság rendőrei a közelgő kábítószer-ellenes világnap alkalmából nyári táborokban és civil közösségekben hívják fel a figyelmet a legális és illegális drogok egészségkárosító, függőséget okozó és tudatmódosító hatásaira, valamint a kábítószerrel és új pszichoaktív szerekkel kapcsolatos bűncselekményekre.

A pápai rendőrök 2018. június 18-án délelőtt a Pápa Városi Önkormányzatának Egyesített Szociális Intézménye Család- és Gyermekjóléti Szolgálata által szervezett napközis tábor általános iskolás résztvevőit látták vendégül a rendőrkapitányságon, majd délután a pápai Csillagpont és Csillagház-Cserhaj Szolgáltatóházba látogattak. Másnap Döbröntén a Veszprém Megyei Gyermekvédelmi Központ 2. számú Gyermekotthonának nyári táborában tartottak tájékoztatót, míg 2018. június 20-án délelőtt a Homokbödögén szervezett napközis táborban jártak. A rendőrök mindegyik helyszínen a legális és illegális drogokról beszélgettek a jelenlevőkkel. Felhívták a figyelmet arra, hogy a tudatmódosító szerek a problémákat nem oldják meg, viszont függőséget és egészségkárosodást okozhatnak. Kiemelték azt is, hogy alkohol, illetve kábítószer vagy új pszichoaktív szer hatása alatt megnövekedhet az áldozattá válás kockázata, valamint bizonyos drogok a viselkedést negatív irányban változtathatják meg, amely miatt a szerfogyasztó garázda jellegű és erőszakos bűncselekményeket is elkövethet.

A fiatalokat arra kérték a rendőrök, hogy szüleik távollétében ne kísértse meg őket az otthon talált cigaretta vagy szeszesital,valamint gyógyszert csak felnőtt családtagjaiktól fogadjanak el.

Címkék: drog, rendőrségi hír

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 14:26, péntek | Helyi

Számszeríjjal fenyegetőzött Pápateszéren, elfogta a TEK

Mint arról korábban beszámoltunk, tegnap jelentős rendőri akció zajlott a Pápa környéki településen.

2024. Április 25. 20:26, csütörtök | Helyi

Grőber Attila: Az Adatvédelmi Hatósághoz fordulnak az érintettek

A választópolgárok azonosításához használatos személyi számot és lakcím adatokat kért valaki az egyesület nevében az érintettektől, akik az adatvédelmi hatósághoz fordulnak - mondta el a politikus.

2024. Április 25. 18:20, csütörtök | Helyi

Fegyverrel fenyegette a mentősöket egy ember Pápateszéren, kivonult a TEK

Az eset ma délután történt, a települést egy időre le is zárták a hatóságok.