Városlista
2024. május 8, szerda - Mihály

Hírek

2018. Május 18. 09:47, péntek | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Mindent megnyertek a pápai lánglovagok a megyei tűzoltóversenyen

Mindent megnyertek a pápai lánglovagok a megyei tűzoltóversenyen

Igazi presztizsküzdelem a megye tűzoltó-parancsnokságai között a megyei sportverseny, melyen kimagasló eredményt értek el a pápai tűzoltók mind csapatban, mind pedig egyéniben.

Csütörtökön rendezte meg a Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság a 2018. évi II. fokozatú Megyei Tűzoltó Sportversenyét, ahol mind a hat hivatásos tűzoltó-parancsnokság képviseltette magát.

A tekintélyes múltra visszatekintő szakmai verseny presztízse folyamatosan nőtt az idők során, amelynek köszönhetően rendre egy nagyon komolyan felkészült csapatokból álló versenyzőgárda méri össze erejét.

A Veszprémben található Schönherz sporttelep által nyújtott kiváló sportkörnyezetben a csapatok összesen három versenyszámban mérték össze felkészültségüket és erejüket. Elsőként egy százméteres akadálypályán futottak versenyt az idővel a résztvevők, majd kismotorfecskendő szerelés és kötött sugárral történő célba lövés következett. A versenyszámok sorát végül a négyszer százméteres váltófutás zárta.

A verseny az idei évben is kiélezett volt, nagy izgalmak közepette születtek meg az eredmények. Idén túlzás nélkül kijelenthető, hogy a pápai hivatásos tűzoltó-parancsnokság tarolt az eredményhirdetésen, ugyanis az összesített versenyben elért első hely mellé jó néhány egyéni címet is átvehettek a pápai versenyzők Dányi Béla tű. dandártábornok, megyei igazgatótól. A pápai csapat mögött összetett második helyen a veszprémi, míg a harmadik helyen a korábbi győztes ajkai csapat végzett.

Csillag István a Pápai Katasztrófavédelmi Kirendeltség vezetője gratulált a kiemelkedően teljesítő pápai csapatnak és az egyéniben is élen végző Schvetz Sándornak. A száz méteres akadálypályán legjobb idővel célba érő főtörzsőrmestertől megtudtuk, a Bázisrepülőtéren készült fel a versenyre, mely komoly küzdelmet hozott, de végül sikerült neki a legjobb idővel célba érni.

A nyolcfős pápai csapat kapitánya, Sós Balázs főhadnagy köszönetet mondott a Bázisrepülőtérnek, hogy biztosította számukra a felkészülés helyszínét, illetve Csillag István kirendeltségvezetőnek és Horváth Sándor tűzoltóparancsnoknak, hogy végig támogatták a csapatot és a helyszínen is szurkoltak a versenyen. Mint mondta, a csapat minden tagja a szívét-lelkét kitette mind a felkészülés, mind pedig a verseny során és ennek köszönhető ez a szép eredmény.

A százméteres akadályfutás egyéni eredményei:
1. Schvetz Sándor tű. főtörzsőrmester
2. Németh Gergő tű. őrmester
3. Békefi Tamás tű. főtörzsőrmester

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 07. 15:47, kedd | Helyi

NATO hadgyakorlat egyik központja a pápai légibázis

A Swift Response a Steadfast Defender 2024 részgyakorlata, amely a NATO szövetség keleti térségét helyezi középpontba.

2024. Május 07. 15:22, kedd | Helyi

Méhlegelőt alakítanak ki Pápán

A Városfejlesztő Kft. munkatársai a Külső-Várkertben telepítenek valódi méhlegelőt.

2024. Május 06. 17:55, hétfő | Helyi

Grőber Attila: Van jövőképünk, van programunk!

Több ezer aláírást gyűjtöttek össze a Közösen Pápáért és az Élhető, Gyarapodó Városért Egyesületek, valamint hat ellenzéki párt által támogatott jelöltek, akiket nyilvántartásba vett a választási bizottság.

2024. Május 06. 09:32, hétfő | Helyi

Garázs égett Nagytevelen, rendőrök lőtték ki a gázpalackokat

Nagytevelen egy ingatlan melléképülete teljesen lángba borult május 5-én éjszaka.