Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2016. Április 30. 13:30, szombat | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Sz.Zs.)

Mi nem az életre készülünk, mi itt élünk - Városi Ballagás 2016

Mi nem az életre készülünk, mi itt élünk - Városi Ballagás 2016

23 osztály, több mint 500 diákja ballagott Pápán, búcsúzva a várostól, iskolájától és diáktársaitól. A pápai végzősök ismét megcsillanthatták tehetségüket a Szabadtéri Színpadon.

Péntek Árpád önkormányzati képviselő – aki 30 évvel ezelőtt maga is a Szabadtéri Színpad padjain ült a ballagók soraiban – összetett érzésnek nevezte a búcsúzást, melyben a visszatartó, kedves emlékek és a jövendőbeli várható élmények, remények keverednek. – Nem könnyű az elválás. Ma, talán még élénkebben élnek bennetek az itt eltöltött szép emlékek. De egy ajtó bezárul és rögtön kinyílik egy másik, utat mutatva a jövő új kihívásai felé. Az elválás szomorúsága mellett mindenkiben ott él a kíváncsiság is. Kívánom, hogy az életben legyen célotok és ezt érjétek is el. Sok sikert kívánok hozzá – fogalmazott a szónok.

A tanulók nevében Móczár Bence búcsúzott, szokványosnak cseppet sem nevezhető beszédével. A Türrös végzős úgy fogalmazott, hogy Pápa ugyan nem egy kulturális fellegvár, de egy valami igenis remek hellyé tette és teszi a városunkat. Remek embereket ismerhettünk itt meg és ez irdatlan fontos. – Aki lehetőséget keresett Pápán, az talált is – ha nyitva tartó kocsmát nem is mindig. Akár a sportban, a művészetekben, vagy a tudományos előrelépésben. És ez nem mindenhol van így. Ugyanakkor múlandó ez az egész. Addig működnek műhelyek, addig vannak felmutatható alkotások és eredmények, amíg vannak, akik alkotnak, teljesítenek és tanítanak. Kell tehát az utánpótlás. Kapok valamit és azt a lehetőségeimhez mérten megpróbálom visszaforgatni oda, ahonnan kaptam – fogalmazott Móczár Bence arra kérve diáktársait, hogy Pápát elhagyva is segítsék az itthon maradottakat. A végzős diák az egyik budapesti iskola falára írt mottót idézte: „mi nem az életre készülünk, mi itt élünk”. – Ne féljetek élni. Fiatalok vagyunk, egészségesek és az élet csak ránk vár. A nyuszik nem élnek. A nyuszik vegetálnak. Ne legyetek nyuszik, tök unalmas. Legyen bátorságotok valóban élni – zárta rendhagyó beszédét Móczár Bence.

A beszédeket követően Áldozó Tamás polgármester - a hagyományokhoz hűen - minden ballagó diákot Pápa város felnőtt polgárai közé fogadott. Ebből az alkalomból a polgármester két végzősnek, Englert Georginának, a Pápai Petőfi Sándor Gimnázium végzősének és Németh Ábelnek, a Refi diákjának átadta az eseményt szimbolizáló, a város címerével díszített láncot és emléklapot.

Az eseményen külön köszöntötték Kovács Zoltán államtitkárt, Áldozó Tamás polgármestert, Egyházi Andrea tankerületi igazgatót, valamint a képviselő-testület megjelent tagjait. A műsorban közreműködött a Petőfi Gimnázium kórusa, Szíjártó Bianka, Vesztergom Kinga, valamint a Pápai Református Kollégium Gimnáziumának és Művészeti Szakközépiskolájának néptáncosai, továbbá Góczán Anna és Kovács Zsófia.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 12:46, szerda | Helyi

Dr. Czumbil Norbert nyerte a Szent-Györgyi Albert Orvosi Díj regionális különdíját

A jelenleg Csornán praktizáló neurológus jótékonysági célra ajánlotta fel a díjjal járó pénzjutalmat, amelyből pápai szervezet is részesült.

2024. Április 23. 19:31, kedd | Helyi

Több diák torokkaparást, köhögést tapasztalt a Türr Gimnáziumban

A tegnapi napon a Türr István Gimnázium Csáky László utca felőli egyik tantermében többen torokkaparása, köhögésre panaszkodtak, és a tünetek ma délelőtt sem enyhültek.

2024. Április 23. 18:42, kedd | Helyi

Grőber Attila: A nyugdíjas egyesület vezetője hívta-e a nyugdíjasokat, a személyi számukat kérve?

A hírek szerint történtek ilyen hívások, Baán Éva korábban azt nyilatkozta, hogy az egyesület nevében telefonáltak. Az ellenzéki politikust azonban megkeresték azzal, hogy Baán Éva hívta fel őket az adategyeztetés miatt.

2024. Április 23. 12:09, kedd | Helyi

A nyugdíjas egyesület nevében telefonálnak Pápán, ne adja meg a személyes adatait

Több olvasónk is felhívta a figyelmünket arra, hogy a Pápai Nyugdíjasok Érdekvédelmi-Érdekképviseleti Egyesülete nevében telefonon kérik tőlük a személyes adataikat, köztük a személyi számukat.