Városlista
2018. október 18, csütörtök - Lukács

Hírek

2014. Május 12. 14:00, hétfő | PR
Forrás: (x)

Mi is az a liposzómális C-vitamin?

Mi is az a liposzómális C-vitamin?

Egyre többet hallani manapság az ún. liposzómális technológiával előállított C-vitaminról. Vajon tényleg annyira hatásos? És mégis mi a különbség a hagyományos és a liposzómális C-vitamin között? Ennek jártunk utána.

A C-vitamin a legnagyobb mennyiségben alkalmazott vitamin világszerte. Természetes úton sajnos nagyon kevés C-vitaminhoz jut a szervezet, mivel manapság már minden gyümölcsnek és zöldségnek lecsökkent a vitamintartalma. A C-vitamin ráadásul rendkívül érzékeny hatóanyag, felbomlik fény, levegő és hő hatására (pl. főzés, fagyasztás, hosszas tárolás). A pótlás tehát elkerülhetetlen, de egyáltalán nem mindegy, milyen készítménnyel pótoljuk!

Felszívódási problémák
A különböző tablettákban és kapszulákban lévő hatóanyagok hatékony felszívódását a környezeti feltételek mellett számos szervezetünkben zajló folyamat akadályozhatja. A hatóanyagok például a szájban és a nyelőcsőben lévő enzimekkel szemben hajlamosak „alulmaradni”, ez utóbbiak ugyanis elsőbbséget élveznek a felszívódási folyamatban. Emellett a különféle táplálék összetevők és a cukor jelenléte is befolyásolja, gátolhatja a felszívódást.

Miután a C-vitamin bekerül a szervezetbe, el kell jutnia az emésztőszervekig. Ez alatt az út alatt azonban hajlamos „elveszni” vagy sérülni. Így mire végül eléri az emésztőszerveket, azok már csak az eredetileg bevitt mennyiség töredékéhez jutnak hozzá. A C-vitamin jelentős része pedig – megterhelve ezzel akár a veséket – hasznosulás nélkül távozik a szervezetből. Minél nagyobb C-vitamin dózishoz jut a szervezet egyszerre, annál kisebb mennyiséget képes hasznosítani belőle. 1000 mg-os, hagyományos C-vitamin esetében a C-vitamin akár 80%-a kiürül anélkül, hogy a szervezet hasznosítani tudná!

Mi is az a liposzómális C-vitamin?

Forradalmi áttörés
A liposzómális C-vitamin forradalmi áttörés a C-vitaminok között. Ennek az új formulának a biohasznosulása ugyanis a legmagasabb a szájon át szedhető C-vitaminok között. A biohasznosulás azt mutatja meg, hogy egy hatóanyag milyen mértékben képes bekerülni a vérkeringésbe és onnan a sejtekbe.

A liposzómális technológiával előállított C-vitamin esetében a C-vitamint olyan természetes foszfolipid réteg védi, mely sejtmembránjainkat is alkotja. Mindegy mennyit viszünk be, a C-vitamin sérülés és veszteség nélkül, könnyen eljut az emésztőszervekig, ahol csaknem 100%-os hatékonysággal szívódik fel a véráramba, majd onnan a sejtekbe. Így nem ürül ki a szervezetből. A dózisok akár csökkenthetők is, hiszen a teljes hatóanyag mennyiség eljut oda, ahol ténylegesen hatnia kell. És ez a fő különbség a hagyományos C-vitaminokhoz képest, melyek esetében csupán a bevitt mennyiség kis része jut el a véráramig, és még kevesebb jut be a sejtekbe.

Felnőtteken végzett vizsgálatok azt mutatták, hogy a liposzómális C-vitamin több mint 93%-ban szívódott fel a szervezetben, szemben a hagyományos C-vitaminnal, amelynek a felszívódása csupán 19%-os volt. Ennek megfelelően 600 mg liposzómális C-vitamin csaknem 3000 mg hagyományos C-vitaminnak felel meg.
A liposzómális technológiát – a különböző kutatásokban kimutatott hatékonyságának és számos előnyének köszönhetően – mára már számos esetben alkalmazzák. Terápiás értékét azóta is számtalan tudományos vizsgálat bizonyította.

Nem csak télen
Azt már tudjuk, hogy a C-vitamint nem csak az őszi-téli megfázásos időszakban érdemes szedni. Immunrendszerünk normál működését, a fáradtság csökkentését egész évben, így a tavaszi-nyári hónapokban is segíti. A legújabb kutatások szerint napi 300-1000 mg C-vitamin bevitel jelentősen hozzájárul a civilizációs betegségek – daganatok, szív- és érrendszeri problémák, allergia – elleni védelemhez.

A felszívódási problémák miatt több orvos szerint a legoptimálisabb az intravénás adagolás, melyet ma már kiegészítő kezelésként számos esetben alkalmaznak. Ez azonban normál esetben bonyolult, kényelmetlen és nem is olcsó.

A liposzómális technológiával előállított C-vitaminnal gyakorlatilag intravénás minőségű C-vitamin szint érhető el, mivel a felszívódási hatékonysága csaknem 100%-os. És már elérhető Magyarországon is.

Ezek érdekelhetnek még

2018. Október 16. 13:41, kedd | PR

Új üzletágat indított a Jánosik Kft.

Új üzletágat nyitott a több lábon álló, évi több mint 10 milliárd forintos árbevételt elérő Jánosik és Társai Kft.

2018. Szeptember 27. 11:24, csütörtök | PR

Így vezesd le a stresszt vezetés közben

A nyári szezon után a legtöbb sofőr szomorúan tapasztalja, hogy az iskolakezdéssel visszatér a megnövekedett forgalom

2018. Szeptember 14. 18:48, péntek | PR

Michelinnél takarít a Jánosik Kft.

Több mint 12 ezer négyzetméteren, irodákat és üzemi épületeket takarít október 1-től, a Michelin Hungária Kft. nyíregyházi gyárában a Jánosik és Társai Kft.

2018. Augusztus 24. 17:14, péntek | PR

Szigetelik az Akadémia miskolci székházát

Csaknem 100 négyzetméternyi falfelület szigetelésén dolgoznak a Jánosik és Társai Kft. szakemberei a Magyar Tudományos Akadémia miskolci székházában.