Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2023. November 29. 13:47, szerda | Helyi
Forrás: Veszprém Vármegyei Főügyészség

Megverte és megöléssel fenyegette a feleségét a 60 éves férfi

Megverte és megöléssel fenyegette a feleségét a 60 éves férfi

Távoltartás elrendelését indítványozta a Pápai Járási Ügyészség azzal a 60 éves férfival szemben, aki a megalapozott gyanú szerint 2023 novemberében az egyik környékbeli faluban a feleségét bántalmazta, megöléssel fenyegette.

A rendelkezésre álló adatok szerint az elkövető már november 26-a előtt is folyamatosan, napok óta fenyegette a feleségét, hogy elvágja a torkát, mivel úgy gondolta, hogy a sértett megcsalja.

Az ittas férfi november 26-án egy féltékenységi vita alkalmával az otthonukban ököllel arcon ütötte az asszonyt, akinek könnyű sérülése keletkezett, amely miatt férjének megbüntetését kérte.

A bántalmazást követően a sértett a faluban élő lányához menekült, azonban az ittas gyanúsított még aznap este, majd másnap reggel is megjelent a háznál, és a bejárati ajtót feszegette, rángatta, valamint azzal fenyegetőzött, hogy felgyújtja az ingatlant, ha nem tud beszélni a feleségével. A nyomozó hatóság a férfit röviddel ezt követően őrizetbe vette és gyanúsítottként hallgatta ki zaklatás, valamint könnyű testi sértés vétsége miatt.

Az ügyészség a bűnismétlés veszélye miatt indítványozta, hogy a bíróság rendelje el a gyanúsítottnak a sértettől történő távoltartását, mely szerint az elkövető se közvetlenül, se közvetve ne lépjen kapcsolatba az asszonnyal, annak lakóhelyétől, tartózkodási helyétől, munkahelyétől, egyéb általa rendszeresen látogatott helyektől is tartsa magát távol. A Veszprémi Járásbíróság nyomozási bírója az ügyészi indítványnak helyt adott, és a kényszerintézkedést elrendelte, a végzés végleges.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 14:17, vasárnap | Helyi

Mind a négy belvárosi közle rendbetételével végeztek a Pápai Polgárok

A Pápai Polgárok arra kívánják felhívni a városlakók és a városvezetés figyelmét, hogy a pápai közlék turisztikai desztinációk is lehetnének, ha megfelelően karban és tisztán lennének tartva.

2024. Április 28. 14:00, vasárnap | Helyi

Május elsején ezúttal is ébresztőt fújnak a Pápai Fúvósok - Mutatjuk az útvonalat

Szokásukhoz híven május első napján újra teherautóra ül Pápa Város Fúvószenekara és zenével ébreszti a város lakóit.

2024. Április 28. 08:33, vasárnap | Helyi

Katonai menetoszlopra kell számítani hétfőn Pápa térségében

Nemzetközi katonai logisztikai gyakorlat miatt érkeznek a járművek.

2024. Április 27. 07:59, szombat | Helyi

Elfogadta a rendőrség beszámolóját a Képviselő-testület

Rausz István rendőr ezredes 2024. április 25-én számolt be a rendőrkapitányság 2023. évi tevékenységéről.