Városlista
2019. április 22, hétfő - Csilla

Hírek

2018. November 07. 16:44, szerda | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Megújulhat a Kossuth utca

Megújulhat a Kossuth utca

Hosszú évek óta élénken foglalkoztatja a pápaiakat a sétáló utca megújítása, melynek tervezése hamarosan megkezdődhet - jelentette be Áldozó Tamás. De előtte kikérik a városlakók véleményét!

A polgármester arról beszélt ma a Korvin utca felújítási munkálatai kapcsán, hogy hamarosan két, szintén belvárosi utca megújításának a megtervezésére fognak szerződéseket kötni, jelesül a Szent István út Fő tértől kezdődő szakaszára és a Kossuth utcára. Utóbbi tervezésének megkezdése előtt szeretnék kikérni a pápaiak véleményét. - Kritikaként nagyon sokan sokfélét megfogalmaztak már, most itt az alkalom, hogy az elvárásaikkal megtegyék ugyanezt, mi kíváncsian várjuk a pápaiak véleményét.

Hozzátette, a közösségi médiában fognak közzétenni egy felhívást, ahol hozzászólásban elmondhatják véleményüket a pápaiak. Számos kérdés vetődik fel a felújítás kapcsán, mint például a behajtás, vagy a parkolás rendje, a környék forgalmának esetleges átalakítása, hogy hol helyezzenek el köztéri bútorokat, milyen legyen az áruház előtti teresedés, vagy éppen, hogy legyenek-e fák a sétáló utcán, persze, ha van erre lehetőség? Mindezzel kapcsolatban hamarosan elmondhatja véleményét, figyelje a közösségi médiát, vagy szóljon hozzá cikkünkhöz!

Kérdésünkre a városvezető elmondta, várhatóan 2021-ben kezdődhet meg a sétáló utca megújítása, hiszen a következő két évben a város erőforrásait nagy mértékben le fogják kötni a TOP-os projektek és a hozzájuk kapcsolódó beruházások, de várhatóan 2021-ben ezek a kiadások már nem fogják megterhelni a költségvetést, így rendelkezésre fog állni saját forrás.

A vezető képet mi készítettük, a század elején azonban valóban voltak gömbakácok a Kossuth utcán!

Ezek érdekelhetnek még

2019. Április 21. 20:46, vasárnap | Helyi

Megvan az első idei Perutz győzelem!

Nem indult jól a 2019-es esztendő a pápai csapat számára, de úgy tűnik, az edzőváltás jót tett a játékosoknak. Lengyel Ferenc irányításával két meccsen négy pontot szerzett a Perutz FC.

2019. Április 20. 19:25, szombat | Helyi

Nem sikerült a bravúr

Az NB1/B-s bajnokság rájátszásának második mérkőzésén a Bajai Bácska FKE csapatát fogadta a Concordia Motax KC.

2019. Április 19. 14:21, péntek | Helyi

Az aljnövényzet égett a Vasút utca végén

Olvasónk tájékoztatása szerint a tűzoltók gyorsan a helyszínre értek és hamar eloltották a lángokat.

2019. Április 19. 13:29, péntek | Helyi

Húsvétkor is óvja vagyontárgyait!

A húsvéti hosszú hétvége alkalmával is figyelmet kell fordítanunk vagyontárgyaink védelmére, hiszen a betörők és besurranó tolvajok ebben az időszakban is megtalálhatják az alkalmat arra, hogy megkárosítsanak bennünket.