Városlista
2019. január 20, vasárnap - Sebestyén

Hírek

2018. November 07. 16:44, szerda | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Megújulhat a Kossuth utca

Megújulhat a Kossuth utca

Hosszú évek óta élénken foglalkoztatja a pápaiakat a sétáló utca megújítása, melynek tervezése hamarosan megkezdődhet - jelentette be Áldozó Tamás. De előtte kikérik a városlakók véleményét!

A polgármester arról beszélt ma a Korvin utca felújítási munkálatai kapcsán, hogy hamarosan két, szintén belvárosi utca megújításának a megtervezésére fognak szerződéseket kötni, jelesül a Szent István út Fő tértől kezdődő szakaszára és a Kossuth utcára. Utóbbi tervezésének megkezdése előtt szeretnék kikérni a pápaiak véleményét. - Kritikaként nagyon sokan sokfélét megfogalmaztak már, most itt az alkalom, hogy az elvárásaikkal megtegyék ugyanezt, mi kíváncsian várjuk a pápaiak véleményét.

Hozzátette, a közösségi médiában fognak közzétenni egy felhívást, ahol hozzászólásban elmondhatják véleményüket a pápaiak. Számos kérdés vetődik fel a felújítás kapcsán, mint például a behajtás, vagy a parkolás rendje, a környék forgalmának esetleges átalakítása, hogy hol helyezzenek el köztéri bútorokat, milyen legyen az áruház előtti teresedés, vagy éppen, hogy legyenek-e fák a sétáló utcán, persze, ha van erre lehetőség? Mindezzel kapcsolatban hamarosan elmondhatja véleményét, figyelje a közösségi médiát, vagy szóljon hozzá cikkünkhöz!

Kérdésünkre a városvezető elmondta, várhatóan 2021-ben kezdődhet meg a sétáló utca megújítása, hiszen a következő két évben a város erőforrásait nagy mértékben le fogják kötni a TOP-os projektek és a hozzájuk kapcsolódó beruházások, de várhatóan 2021-ben ezek a kiadások már nem fogják megterhelni a költségvetést, így rendelkezésre fog állni saját forrás.

A vezető képet mi készítettük, a század elején azonban valóban voltak gömbakácok a Kossuth utcán!

Ezek érdekelhetnek még

2019. Január 19. 15:55, szombat | Helyi

Edzőmeccsen találkozott a Perutz és az ETO

A Perutz FC csapata felkészülési mérkőzésen 2-0-ra kikapott az NB II-es pontvadászat 10. helyén álló WKW ETO FC Győr gárdájától.

2019. Január 18. 10:41, péntek | Helyi

Késsel a kezében próbálta meg kirabolni az egyik pápai dohányboltot egy maszkos nő

A Pápai Rendőrkapitányság a lakosság segítségét kéri.

2019. Január 18. 09:02, péntek | Helyi

Meghaladja az országos átlagot a pápai vásárlóerő

A Pápai Polgári Kör januári rendezvénye Projekt Partyval kezdődött, melyen dr. Áldozó Tamás polgármester egy friss kutatás eredményeit is ismertette a hallgatósággal.

2019. Január 17. 12:42, csütörtök | Helyi

Hat baleset az elmúlt héten

Az elmúlt héten – 2019. január 7. és 2019. január 13. között – a Pápai Rendőrkapitányság illetékességi területén hat közlekedési baleset helyszínén intézkedtek a rendőrök.