Városlista
2018. november 19, hétfő - Erzsébet

Hírek

2018. November 07. 16:44, szerda | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Megújulhat a Kossuth utca

Megújulhat a Kossuth utca

Hosszú évek óta élénken foglalkoztatja a pápaiakat a sétáló utca megújítása, melynek tervezése hamarosan megkezdődhet - jelentette be Áldozó Tamás. De előtte kikérik a városlakók véleményét!

A polgármester arról beszélt ma a Korvin utca felújítási munkálatai kapcsán, hogy hamarosan két, szintén belvárosi utca megújításának a megtervezésére fognak szerződéseket kötni, jelesül a Szent István út Fő tértől kezdődő szakaszára és a Kossuth utcára. Utóbbi tervezésének megkezdése előtt szeretnék kikérni a pápaiak véleményét. - Kritikaként nagyon sokan sokfélét megfogalmaztak már, most itt az alkalom, hogy az elvárásaikkal megtegyék ugyanezt, mi kíváncsian várjuk a pápaiak véleményét.

Hozzátette, a közösségi médiában fognak közzétenni egy felhívást, ahol hozzászólásban elmondhatják véleményüket a pápaiak. Számos kérdés vetődik fel a felújítás kapcsán, mint például a behajtás, vagy a parkolás rendje, a környék forgalmának esetleges átalakítása, hogy hol helyezzenek el köztéri bútorokat, milyen legyen az áruház előtti teresedés, vagy éppen, hogy legyenek-e fák a sétáló utcán, persze, ha van erre lehetőség? Mindezzel kapcsolatban hamarosan elmondhatja véleményét, figyelje a közösségi médiát, vagy szóljon hozzá cikkünkhöz!

Kérdésünkre a városvezető elmondta, várhatóan 2021-ben kezdődhet meg a sétáló utca megújítása, hiszen a következő két évben a város erőforrásait nagy mértékben le fogják kötni a TOP-os projektek és a hozzájuk kapcsolódó beruházások, de várhatóan 2021-ben ezek a kiadások már nem fogják megterhelni a költségvetést, így rendelkezésre fog állni saját forrás.

A vezető képet mi készítettük, a század elején azonban valóban voltak gömbakácok a Kossuth utcán!

Ezek érdekelhetnek még

2018. November 19. 13:20, hétfő | Helyi

12 tanterem újult meg a Weöres iskolában

Tanulást segítő környezet javítása a pápai Weöres Sándor Általános Iskolában - című EFOP projekt zárására került sor pénteken.

2018. November 19. 09:26, hétfő | Helyi

Balesetet okozott, majd elhajtott a helyszínről

Járművezetés ittas állapotban vétség miatt indult eljárás egy 25 éves férfi ellen, a Pápai Rendőrkapitányság befejezte az ügy vizsgálatát.

2018. November 18. 21:17, vasárnap | Helyi

Kerékpáros emléktúra, a közlekedési balesetek áldozatainak tiszteletére

Városi kerékpártúrával emlékeztek meg a közlekedési balesetek áldozatairól, s egyúttal olyan szakaszokat jártak, ahol hamarosan kerékpársávok, vagy utak fognak létesülni, biztonságosabbá téve a kerékpáros közlekedést.

2018. November 17. 16:00, szombat | Helyi

Újra győzött a Perutz

Vallejos duplájával sorozatban harmadik mérkőzését is megnyerte a Perutz FC, mely a Csepel és a BKV Előre utána az Andráshidát is két vállra tudta fektetni.