Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2019. Március 06. 12:10, szerda | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Megújul a református templom

Megújul a református templom

Több helyen beázott az épület, ezért időszerűvé vált a pala fedés cseréje, melyhez fel kell állványozni a templomot, s ha már felállványozzák, a homlokzatot is megújítják.

Ifj. Márkus Mihály lelkésztől megtudtuk, a tavalyi évben ítélt meg a gyülekezetnek 50 millió forint vissza nem térítendő támogatást a központi kormányzat, a református templom tetőszerkezetének a felújítására. Az előzetes kalkulációk alapján a munkálatok költségeit ez az összeg fedezte volna, ám olyan nagy mértékű drágulás tapasztalható az építőiparban, hogy a beérkezett árajánlatok ennél nagysegrendekkel nagyobb összegről szóltak. Ezért felhasználják a gyülekezet korábbi megtakarításait, illetve az önkormányzat tavalyi és idei (reménybeli) támogatását is. Mindezek mellett a gyülekezet tagjainak céladományaira is szükség van. Tavaly két millió forint gyűlt így össze, de az idei évben is várják az adományokat - nemcsak gyülekezeti tagoktól - annak érdekében, hogy elegendő pénz álljon rendelkezésre a felújítás biztonságos befejezéséhez.

A felújítás során kicserélik a régi pala fedést és az alatta lévő deszkázatot is megújítják, ahol szükséges, cserélik, csakúgy, mint a bádog elemeket. Mivel a felújítási költségéből jelentős részt képvisel az állványzat, úgy döntöttek, hogy egyúttal a megszürkült falakat is felújítják, a kő borításokat megtisztítják, míg a vakolt részeket lefestik. A megújítás a tornyokat is érinti, sőt, az egyik csillagot is javítani kell, hiszen van rajta egy lyuk.

Márkus Mihály bízik benne, hogy a felújítás nyár végéig befejeződik.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 14:26, péntek | Helyi

Számszeríjjal fenyegetőzött Pápateszéren, elfogta a TEK

Mint arról korábban beszámoltunk, tegnap jelentős rendőri akció zajlott a Pápa környéki településen.

2024. Április 25. 20:26, csütörtök | Helyi

Grőber Attila: Az Adatvédelmi Hatósághoz fordulnak az érintettek

A választópolgárok azonosításához használatos személyi számot és lakcím adatokat kért valaki az egyesület nevében az érintettektől, akik az adatvédelmi hatósághoz fordulnak - mondta el a politikus.

2024. Április 25. 18:20, csütörtök | Helyi

Fegyverrel fenyegette a mentősöket egy ember Pápateszéren, kivonult a TEK

Az eset ma délután történt, a települést egy időre le is zárták a hatóságok.