Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2018. Február 01. 13:42, csütörtök | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Megújítják a Millenniumi Emlékparkot

Megújítják a Millenniumi Emlékparkot

A felszámolt felsővárosi temető helyén 2002-ben átadott, a történelmi Magyarországot megformázó park gyalogútjai és a városokat jelelölő táblák az elmúlt tizenhat évben megrongálódtak, elmosódtak.

A felújítási munkálatokat a Városgondnokság végzi. A társaság vezetőjét kérdeztük a felújítás részleteiről. Bakó István elmondta, a terület rendezésének megkezdése előtt drónfelvételt készítettek a parkról, így ennek megfelelően pontosították a határvonalakat. Az azokat jelölő gyalogutak nagyjából tíz centiméter mélyen felbontják, oldalról szegéllyel, alulról pedig geotextíliával látják el, végül pedig kőzúzalékkal töltik fel. A tizenhat év alatt jócskán megnőtt fákat legallyazzák, a városokat jelölő régi fatáblákat pedig rozsdamentes anyagból készült táblákra cserélik.

Áldozó Tamás polgármester a helyszínen elmondta, az ezredforduló környékén kialakított emlékpark egy olyan pontja a felsővárosnak, ahová az emberek kimehetnek sétálni egyet, vagy kiülhetnek a padokra kikapcsolódni. A városvezető hozzátette, tervezik egy kisebb játszótér kialakítását is az emlékpark mellett.

Az emlékpark megújításán túl annak környezete is komoly átalakulások előtt áll. A polgármester elmondta, egy már elnyert TOP-os pályázat keretében újjáépül a Szabó Dezső utca és annak környezete, így egy egészen más minőségű közlekedési kapcsolat alakul majd ki a belváros, a felsőváros és az elkerülő út között. A másik ide kapcsolódó közlekedésfejlesztési pályázat elbírálás alatt van, ez körforgalom építését jelentené az Acsádi, a Táncsics, a Szabó Dezső és a Vak Bottyán utcák kereszteződésében, illetve a Vak Bottyán utca más nyomvonalra történő áthelyezését.

Bakó Istvántól megtudtuk, az emlékpark felújítására több mint egymillió forintot fordít a társaság. A munkálatokkal az enyhe időjárásnak köszönhetően nagyjából egy hónapon belül végeznek.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 09:32, hétfő | Helyi

Garázs égett Nagytevelen, rendőrök lőtték ki a gázpalackokat

Nagytevelen egy ingatlan melléképülete teljesen lángba borult május 5-én éjszaka.

2024. Május 05. 12:04, vasárnap | Helyi

Legyőzte a bajnokság favoritját a Perutz!

Hátrányból fordítva, egy sokáig emlékezetes találkozón 2-1 arányban legyőzte a címvédő, első helyen álló Úrkút együttesét a Perutz!

2024. Május 04. 13:25, szombat | Helyi

Elballagott a pápai ifjúság!

A pápai középiskolák idén érettségiző diáksága sétált végig a belvároson, hogy hódoljon a hagyománynak és így búcsúzzon el a pápai diákévektől és a várostól.

2024. Május 04. 09:21, szombat | Helyi

Harcászati gyakorlat miatt fokozott légi és közúti forgalomra kell számítani Pápa térségében

Többnemzeti harcászati gyakorlat zajlik a pápai légibázison.