Városlista
2019. január 22, kedd - Vince

Hírek

2019. Január 07. 14:27, hétfő | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Megszűnik kilenc pápai szelektív hulladékgyűjtő sziget

Megszűnik kilenc pápai szelektív hulladékgyűjtő sziget

A családi házas övezetekben arra szeretnék rábírni a lakosságot, hogy használják ki az ingyenes házhoz menő szelektív hulladékgyűjtés lehetőségét,

továbbá a szigetek környékén tapasztalt áldatlan állapotokat is vissza akarják szorítani.

Jelenleg 23 helyszínen vannak kihelyezett szelektív hulladékgyűjtő edények városszerte, nagyobb részt lakótelepeken. Utóbbiak mindegyike megmarad a továbbiakban is, mivel csak családi házas övezetben vehető igénybe a házhoz menő szelektív hulladékgyűjtés lehetősége. - A Fiumei úton, az Aradi úton, az Erzsébet ligetben, a Mező utcában, az Anna téren, a Liliom és a Vásár utcákban, valamint a Külső-Veszprémi úton szűnnek meg a gyűjtőszigetek, a Korvin utcai pedig átkerül a Bástya lakótelepre. A célunk az, hogy a lakosságot rávegyük a házhoz menő szelektívgyűjtés használatára, illetve, hogy javítsunk a szigetek környezetében tapasztalt áldatlan állapotokon, jelesül, hogy sokan nem rendeltetésszerűen használják a szigeteket, nem a tárolókba rakják a hulladékot és sok esetben vegyes hulladékot hordanak a tárolók környezetébe, melynek elszállítása több mint 10 millió forintjába kerül a Városgondnokságnak évente - mondta el Molnár István. A városfejlesztési osztályvezető hozzátette, a Pápához csatolt településeken, Borsosgyőrön, Tapolcafőn és Kéttornyúlakon az üveggyűjtő konténerek megmaradnak, a papír és a műanyag gyűjtők azonban megszűnnek.

Az önkormányzat tudatossabb hulladékkezelést vár a változtatások következtében, melyek egy hónapon belül megvalósulnak. Az idei évre vonatkozó terv a megmaradt gyűjtőszigetek kamerarendszerének a megújítása is.

Mészáros Csaba, a Közszolg Nonprofit Kft. ügyvezetője csatlakozva a Molnár István által elmondottakhoz hangsúlyozta, a házhoz menő szelektív-gyűjtés sokkal tisztább, tapasztalataik szerint a lakosság jobban odafigyel arra, hogy olyan hulladékot helyezzen az edényekbe, amelyek oda valók. A 2017 óta működő szolgáltatás lehetőséget ad arra, hogy mindenki a saját ingatlanán belül, egy, a Közszolg által ingyenesen biztosított edényben gyűjtse a papír, műanyag és egyéb társított csomagolási hulladékokat, illetve fém csomagolási hulladékot. A társaság havonta egyszer szállítja el az edényeket, ingyenesen. Mészáros Csabától megtudtuk, jelenleg a családi házas övezetek lakosságának csaknem a fele, háromezer igénylő használja a szolgáltatást.

Ezek érdekelhetnek még

2019. Január 21. 17:48, hétfő | Helyi

Idegenben győzött a Concordia Motax KC

A Concordia Motax KC az NB1/B zöld csoport bajnokságának 15. fordulójában Kecskemétre látogatott.

2019. Január 21. 15:01, hétfő | Helyi

Őrizetben a dohányboltban késsel fenyegető nő

A pápai rendőrök egy 35 éves helyi lakost gyanúsítanak a rablás kísérletével

2019. Január 21. 14:03, hétfő | Helyi

Egyetemi diplomát hamisított, hogy felvegyék egy csóti céghez

Közokirat-hamisítás bűntette miatt indult nyomozás egy 29 éves pápai férfi ellen, a helyi rendőrkapitányság befejezte az ügyben folytatott vizsgálatot

2019. Január 21. 13:03, hétfő | Helyi

Figyelmeztet a rendőrség: Bűnözői csoportok strómanjává válhatnak gyanútlan álláskeresők

Az EUROPOL figyelemfelhívó kampánya a könnyű pénzszerzési lehetőséggel kecsegtető állásajánlatok mögött megbúvó pénzmosás ellen irányul.