Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2019. Január 07. 14:27, hétfő | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Megszűnik kilenc pápai szelektív hulladékgyűjtő sziget

Megszűnik kilenc pápai szelektív hulladékgyűjtő sziget

A családi házas övezetekben arra szeretnék rábírni a lakosságot, hogy használják ki az ingyenes házhoz menő szelektív hulladékgyűjtés lehetőségét,

továbbá a szigetek környékén tapasztalt áldatlan állapotokat is vissza akarják szorítani.

Jelenleg 23 helyszínen vannak kihelyezett szelektív hulladékgyűjtő edények városszerte, nagyobb részt lakótelepeken. Utóbbiak mindegyike megmarad a továbbiakban is, mivel csak családi házas övezetben vehető igénybe a házhoz menő szelektív hulladékgyűjtés lehetősége. - A Fiumei úton, az Aradi úton, az Erzsébet ligetben, a Mező utcában, az Anna téren, a Liliom és a Vásár utcákban, valamint a Külső-Veszprémi úton szűnnek meg a gyűjtőszigetek, a Korvin utcai pedig átkerül a Bástya lakótelepre. A célunk az, hogy a lakosságot rávegyük a házhoz menő szelektívgyűjtés használatára, illetve, hogy javítsunk a szigetek környezetében tapasztalt áldatlan állapotokon, jelesül, hogy sokan nem rendeltetésszerűen használják a szigeteket, nem a tárolókba rakják a hulladékot és sok esetben vegyes hulladékot hordanak a tárolók környezetébe, melynek elszállítása több mint 10 millió forintjába kerül a Városgondnokságnak évente - mondta el Molnár István. A városfejlesztési osztályvezető hozzátette, a Pápához csatolt településeken, Borsosgyőrön, Tapolcafőn és Kéttornyúlakon az üveggyűjtő konténerek megmaradnak, a papír és a műanyag gyűjtők azonban megszűnnek.

Az önkormányzat tudatossabb hulladékkezelést vár a változtatások következtében, melyek egy hónapon belül megvalósulnak. Az idei évre vonatkozó terv a megmaradt gyűjtőszigetek kamerarendszerének a megújítása is.

Mészáros Csaba, a Közszolg Nonprofit Kft. ügyvezetője csatlakozva a Molnár István által elmondottakhoz hangsúlyozta, a házhoz menő szelektív-gyűjtés sokkal tisztább, tapasztalataik szerint a lakosság jobban odafigyel arra, hogy olyan hulladékot helyezzen az edényekbe, amelyek oda valók. A 2017 óta működő szolgáltatás lehetőséget ad arra, hogy mindenki a saját ingatlanán belül, egy, a Közszolg által ingyenesen biztosított edényben gyűjtse a papír, műanyag és egyéb társított csomagolási hulladékokat, illetve fém csomagolási hulladékot. A társaság havonta egyszer szállítja el az edényeket, ingyenesen. Mészáros Csabától megtudtuk, jelenleg a családi házas övezetek lakosságának csaknem a fele, háromezer igénylő használja a szolgáltatást.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 20:26, csütörtök | Helyi

Grőber Attila: Az Adatvédelmi Hatósághoz fordulnak az érintettek

A választópolgárok azonosításához használatos személyi számot és lakcím adatokat kért valaki az egyesület nevében az érintettektől, akik az adatvédelmi hatósághoz fordulnak - mondta el a politikus.

2024. Április 25. 18:20, csütörtök | Helyi

Fegyverrel fenyegette a mentősöket egy ember Pápateszéren, kivonult a TEK

Az eset ma délután történt, a települést egy időre le is zárták a hatóságok.

2024. Április 25. 17:33, csütörtök | Helyi

Megnyílt a IV. Pápai Nemzetközi Történelmi Filmfesztivál

Negyedik alkalommal rendezik meg Pápán a seregszemlét, amely az első két évben nem működhetett szokványos módon a Covid járvány miatt, tavaly óta azonban számos művész személyesen vesz részt a találkozón.

2024. Április 24. 16:42, szerda | Helyi

Megfenyegette, hogy megöli, börtönbe mehet a Pápa környéki férfi

Zaklatás vétsége miatt emelt vádat a Pápai Járási Ügyészség azzal a 33 éves férfival szemben, aki közösségi oldalon nyilvánossá vált sértő kijelentések miatt fenyegette meg a sértettet és annak élettársát az egyik Pápa környék