Városlista
2019. március 23, szombat - Emőke, Botond, Ottó, Kartal

Hírek

2019. Január 07. 14:27, hétfő | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Megszűnik kilenc pápai szelektív hulladékgyűjtő sziget

Megszűnik kilenc pápai szelektív hulladékgyűjtő sziget

A családi házas övezetekben arra szeretnék rábírni a lakosságot, hogy használják ki az ingyenes házhoz menő szelektív hulladékgyűjtés lehetőségét,

továbbá a szigetek környékén tapasztalt áldatlan állapotokat is vissza akarják szorítani.

Jelenleg 23 helyszínen vannak kihelyezett szelektív hulladékgyűjtő edények városszerte, nagyobb részt lakótelepeken. Utóbbiak mindegyike megmarad a továbbiakban is, mivel csak családi házas övezetben vehető igénybe a házhoz menő szelektív hulladékgyűjtés lehetősége. - A Fiumei úton, az Aradi úton, az Erzsébet ligetben, a Mező utcában, az Anna téren, a Liliom és a Vásár utcákban, valamint a Külső-Veszprémi úton szűnnek meg a gyűjtőszigetek, a Korvin utcai pedig átkerül a Bástya lakótelepre. A célunk az, hogy a lakosságot rávegyük a házhoz menő szelektívgyűjtés használatára, illetve, hogy javítsunk a szigetek környezetében tapasztalt áldatlan állapotokon, jelesül, hogy sokan nem rendeltetésszerűen használják a szigeteket, nem a tárolókba rakják a hulladékot és sok esetben vegyes hulladékot hordanak a tárolók környezetébe, melynek elszállítása több mint 10 millió forintjába kerül a Városgondnokságnak évente - mondta el Molnár István. A városfejlesztési osztályvezető hozzátette, a Pápához csatolt településeken, Borsosgyőrön, Tapolcafőn és Kéttornyúlakon az üveggyűjtő konténerek megmaradnak, a papír és a műanyag gyűjtők azonban megszűnnek.

Az önkormányzat tudatossabb hulladékkezelést vár a változtatások következtében, melyek egy hónapon belül megvalósulnak. Az idei évre vonatkozó terv a megmaradt gyűjtőszigetek kamerarendszerének a megújítása is.

Mészáros Csaba, a Közszolg Nonprofit Kft. ügyvezetője csatlakozva a Molnár István által elmondottakhoz hangsúlyozta, a házhoz menő szelektív-gyűjtés sokkal tisztább, tapasztalataik szerint a lakosság jobban odafigyel arra, hogy olyan hulladékot helyezzen az edényekbe, amelyek oda valók. A 2017 óta működő szolgáltatás lehetőséget ad arra, hogy mindenki a saját ingatlanán belül, egy, a Közszolg által ingyenesen biztosított edényben gyűjtse a papír, műanyag és egyéb társított csomagolási hulladékokat, illetve fém csomagolási hulladékot. A társaság havonta egyszer szállítja el az edényeket, ingyenesen. Mészáros Csabától megtudtuk, jelenleg a családi házas övezetek lakosságának csaknem a fele, háromezer igénylő használja a szolgáltatást.

Ezek érdekelhetnek még

2019. Március 22. 12:54, péntek | Helyi

Nincs az ország halálútjai között a 83-as

Bár valóban sok baleset történik a 83-ason, elsősorban annak Győr és Pápa közötti szakaszán, de a sokak által halálútnak nevezett 83-as mégsem szerepel az ország 20 legveszélyesebb útja között.

2019. Március 22. 10:08, péntek | Helyi

Magdolna

2019. Március 22. 09:17, péntek | Helyi

Orbán Imre a vörösterrorról

A Mi Hazánk Mozgalom politikusa 100 évvel ezelőtti kommunista hatalomátvétel kapcsán emlékezett meg a vörösterrorról.

2019. Március 21. 17:42, csütörtök | Helyi

90 esztendeje hunyt el Batthyány Ilona

Napra pontosan ma kerek kilencven esztendeje, 1929. március 21-én hunyt el az első felelős magyar kormányfő, a vértanú gróf Batthyány Lajos és neje, gróf Zichy Antónia második gyermeke: Batthyány Ilona.