Városlista
2024. május 8, szerda - Mihály

Hírek

2017. December 14. 09:21, csütörtök | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt), Veol.hu

"Megölöm a polgármestert"

Ezt mondta többeknek a 49 éves férfi, miközben ittasan, kerékpárjára szerelt baltanyéllel közlekedett a faluban. A polgármesternek az volt a "bűne", hogy rászólt a közfoglalkoztatottra, amiért ittasan dolgozott.

Gulyás Ildikó megyei főügyészségi szóvivő a veolnak elmondta, avádirati tényállás szerint a Pápa környéki falu polgármestere 2017 áprilisában a közfoglalkoztatottak munkavégzését ellenőrizte a településen, és szóvá tette a vádlott ittasságát.

A 49 éves férfi azonban felháborodva közölte, hogy akkor megszünteti a munkaviszonyát, majd a polgármesteri hivatalban fenyegette a sértettet, hogy „aláírta a halálos ítéletét” és „elintézteti a haverjaival”. A vádlott másnap – szintén ittasan – a kerékpárjára tett fejszenyéllel közlekedett a faluban, és többekkel közölte, hogy megöli a polgármestert.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 08. 15:30, szerda | Helyi

Így képzik a járőrkutyákat a pápai katonák - Videó!

Közös kiképzést tartottak a napokban Pápán, az MH 47. Bázisrepülőtér és az MH vitéz Szentgyörgyi Dezső 101. Repülődandár járőrkutya vezetői.

2024. Május 07. 15:47, kedd | Helyi

NATO hadgyakorlat egyik központja a pápai légibázis

A Swift Response a Steadfast Defender 2024 részgyakorlata, amely a NATO szövetség keleti térségét helyezi középpontba.

2024. Május 07. 15:22, kedd | Helyi

Méhlegelőt alakítanak ki Pápán

A Városfejlesztő Kft. munkatársai a Külső-Várkertben telepítenek valódi méhlegelőt.

2024. Május 06. 17:55, hétfő | Helyi

Grőber Attila: Van jövőképünk, van programunk!

Több ezer aláírást gyűjtöttek össze a Közösen Pápáért és az Élhető, Gyarapodó Városért Egyesületek, valamint hat ellenzéki párt által támogatott jelöltek, akiket nyilvántartásba vett a választási bizottság.