Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2024. Április 04. 16:23, csütörtök | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Megmentették egy vanyolai kisfiú életét!

Megmentették egy vanyolai kisfiú életét!

Töreki Anikó és Serfőző Éda, a családsegítő szolgálat munkatársai elképesztő lélekjelenlétükről tettek tanúbizonyságot a napokban.

Mentőhelikopter szállította kórházba azt az óvodáskorú kisfiút, aki otthonában lett rosszul Vanyolán. Hírportálunk úgy értesült, hogy a családsegítő szolgálat munkatársai mentették meg a gyermek életét, ezért megkerestük aPápakörnyéki Önkormányzatok Feladatellátó Intézményét.Svasticsné Hegedüs Henriett intézményvezető megerősítette értesüléseinket, elmondta, rendkívül büszke a munkatársaira, akik hősiesen viselkedtek.

Töreki Anikótól megtudtuk, hogy egy vanyolai családhoz érkeztek Serfőző Éda kolléganőjével, amikor a szomszédos udvarból ijesztő hangokra lettek figyelmesek. Azonnal elindultak, hogy megkérdezzék, tudnak-e segíteni. Egy sokkos állapotban lévő nő próbált segíteni egy kisfiúnak, aki rosszul lett, miközben a nő a mentőszolgálat diszpécserével volt vonalban. - Elkértem a telefont a rémült nőtől és megnéztem, hogy milyen állapotban van a fiú. Stabil oldalfekvésbe helyeztük kolléganőmmel, miközben tartottuk a kapcsolatot a diszpécserrel, és követtük az utasításait. A fiúnak rohama volt és szürcsögve, nagyon nehezen lélegzett, majd le is állt a légzése. Azonnal a hátára fordítottuk és megkezdtem az újraélesztését. Nem tudom, hogy mennyi ideig tartott mindez, de Istennek hála, sikerrel jártam. Visszatért a gyermek légzése, addigra a mentősök is kiértek, és ők folytatták a fiú ellátását - mondta el Anikó, könnyeivel küzködve.

- Az isteni gondviselés csodája, hogy akkor éppen ott voltunk, és tudtunk segíteni a fiúnak. Nem is akkor kellett volna ott lennünk, nem így terveztük a napunkat, de nem véletlenül voltunk ott pont akkor. Hazafelé az autóban végig sírtunk mindketten, még most is a történtek hatása alatt vagyunk.

Mint utóbb kiderült, a sokkos állapotban lévő nő a gyermek nevelőanyja volt, aki már egyszer újraélesztette a gyermeket, ahogy azt lányától megtudtuk.

A fiút mentőhelikopter szállította kórházba, úgy tudjuk, hogy magától felébredt, és bár hosszú kivizsgálás vár rá, a körülményekhez képest jól van.

Anikó elmondta, a mentőszolgálat előtt le a kalappal, rendkívül gyorsan és szakszerűen látták el a feladatukat, ők is, és a család is többször kifejezték hálájukat és elismerésüket feléjük.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 20:00, csütörtök | Helyi

Magyar Péter Pápán: Napról-napra többen vagyunk

Városunkba is ellátogatott Magyar Péter, a Talpra Magyarok közösségének vezetője, a TISZA párt alelnöke, aki mintegy ezer fős tömeg előtt tartott politikai nagygyűlést.

2024. Május 02. 15:04, csütörtök | Helyi

Unger Tamás: Költséghatékonyabb alvállalkozókkal végeztetni a zöld területek gondozását

Az alpolgármester Grőber Attila ellenzéki polgármesterjelölt kritikáira reagált, amelyeket a zöld területek gondozásával kapcsolatban fogalmazott meg.

2024. Május 02. 08:05, csütörtök | Helyi

Nagy sikert aratott a Pannonia Reformata majálisa!

Nagyon sokan voltak kíváncsiak a Pannonia Reformata udvarában megtartott programokra, játékokra foglalkozásokra és vásárra.