Városlista
2024. szeptember 21, szombat - Máté

Hírek

2018. Január 23. 10:52, kedd | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Megkezdődtek az idei járdafelújítások

Megkezdődtek az idei járdafelújítások

Az enyhe téli időjárásnak köszönhetően a szokásosnál korábban megkezdhette a munkát a Városfejlesztő Társaság. A cég munkatársai az Esterházy és a Szent István út sarkán, az II. világháborús emlékmű előtt javítják a járdát.

Korábban az Esterházy út mindkét oldalán megújultak a gyalogutak, azonban a két emlékmű előtti szakaszok kimaradtak. Az I. világháborús emlékmű esetében továbbra is van remény arra, hogy pályázati forrásból megújulhat az emlékmű és annak környezete, az út másik oldalán lévő járda felújítása pedig a Pápai Vízmű Zrt. gördülő fejlesztései között valósult meg és csak azon felületen volt szabad megújítani a járdát, ahol a közműveket kicserélték, ezért maradt ki akkor az emlékmű előtti szakasz - tudtuk meg Áldozó Tamástól.

A polgármester hangsúlyozta, az idei évben jóval 100 millió forint felletti összeg jut majd járdafelújításra, így nagyobb felületek újulhatnak meg, mint a korábbi évben. A költségvetés-tervezet saját forrást is tartalmaz erre a célra, de a 650 milliós útfelújítási programban is szerepel járdaépítés, a Jókai és a Korvin utcán, de pályázatok is érintenek járdafelújításokat.

A II. világháborús emlékmű környékén 135 négyzetméteren épül új burkolat, három millió forintból. A helyszínre való tekintettel, a városi főépítész javaslatát figyelembe véve a korábban megszokottól eltérő térkő kerül lefektetésre - tudtuk meg Rádi Róberttől, a kivitelezést végző társaság ügyvezetőjétől.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 20. 15:08, péntek | Helyi

A Pestisrácok kommentelői sem értik Áldozó Tamást

A leghangosabb kormánypárti hírportál hozzászólói szerint inkább hallgatnia kellene a bukott polgármesternek, és a saját háza táján megkeresnie a vereség okait.

2024. Szeptember 20. 07:50, péntek | Helyi

Pápai fotográfus alkotása is szerepel a Városligetben lévő szabadtéri tárlatban

Ingyenes fotókiállítás nyílt csütörtökön a Magyarország 365 fotópályázat tavalyi kiírásának díjazott, illetve legjobb képeiből a Városligetben. Mesteri Balázs, Cseppeken át című alkotása is szerepel a kiállításon.

2024. Szeptember 19. 14:47, csütörtök | Helyi

Grőber Attila: Kompromisszumkész ajánlattal kerestem meg a leendő ellenzéket

Ma délután egyeztetett egymással a leköszönő és a leendő polgármester, aki hosszú riportot adott az Infopápa.hu számára. A cikkből az is kiderül, hogy mit üzen Grőber Attila a pápaiaknak, két héttel hivatalba lépése előtt.

2024. Szeptember 19. 11:36, csütörtök | Helyi

Megyénk tűzoltói is dolgoznak a gátakon!

Jelenleg több mint 613 kilométeren van árvízvédelmi készültség, majdnem 228 kilométeren a legmagasabb, harmadfokú, a Lajtán pedig rendkívüli fokozat van érvényben.