Városlista
2024. május 1, szerda - Fülöp

Hírek

2018. Április 05. 09:50, csütörtök | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Megkezdődött az új szabadtéri színpad építése

Megkezdődött az új szabadtéri színpad építése

A korábbi vállalásnak megfelelően a városi ballagás már a megújult helyszínen lesz megtartva.

A várdombon vasbeton pontalapokat alakítanak ki, melyekre - az Esterházy-kastély udvarán többször felállított - mobil lelátót fogják elhelyezni, rendezvényszezonkor. Így az ezen kívüli időszakokban csupán egy füvesített domboldalt fogunk látni a kastély mögötti területen, mivel mind a lelátó, mind pedig a színpad mobil megoldás lesz - tudtuk meg Molnár Istvántól. A Városfejlesztési Osztály vezetője hozzátette, a nézőtér területe nagyobb befogadóképességű lesz, mint korábban.

Áldozó Tamás polgármester kifejtette, komoly vitát folytattak a műemlékes szakmával, amelynek az volt az álláspontja, hogy egyáltalán ne legyen szabadtéri színpad ezen a területen, végül ez a köztes megoldás született meg, de az állagmegóvás szempontjából is jó döntés lehet a mobil kialakítás. Hozzátette, az a cél, hogy a korábbi évektől eltérően ne csupán évi egyetlen programot tartsanak ezen a helyszínen, hanem a ballagáson túl továbbiakat is szervezzenek az új szabadtérin. A polgármester megismételte a korábbi vállalást, hogy a május eleji városi ballagás az új szabadtéri színpadon kerül megrendezésre.

A sajtótájékoztatón elhangzott, számos beruházás zajlik az Esterházy-kastély közvetlen környezetében. Korábban átadták a munkaterületet a kastélykerítés megújítására, felújították a Várkert utat, az elkövetkezendő két évben pedig a Várkert teljes megújítására kerül majd sor.

A beruházás a zöld város projekt része, tartalmazza a Tapolca patak és a kastély déli oldalfala közti terület rendezését is. Összértéke bruttó 110 millió forint.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 01. 09:23, szerda | Helyi

Elindultak a fúvósok, ébresztőt fújnak a városnak

Szokásukhoz híven május első napján újra teherautóra ül Pápa Város Fúvószenekara és zenével ébreszti a város lakóit.

2024. Április 30. 13:06, kedd | Helyi

Pápára jön Magyar Péter

Május másodikán csütörtökön, este 6-kor beszél a Fő téren, majd pedig kötetlen beszélgetésre invitálja a jelenlévőket a Tisza párt vezetője.

2024. Április 30. 12:58, kedd | Helyi

Bocskay László visszalépett a jelöltségtől

A Fidesz-KDNP jelöltje kezelőorvosai javaslatára döntött úgy, hogy nem indul el az önkormányzati választáson, Pápa 3-as számú egyéni választókerületében.

2024. Április 29. 13:40, hétfő | Helyi

Ismert olasz zenésznek adta ki magát, 3 milliót utalt neki a pápai hölgy

Egy ismert olasz együttes egyik tagjának adta ki magát a romantikus csaló, aki egy csomó pénzt kért a pápai nőtől - írja a Police.hu.