Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2019. Április 10. 13:25, szerda | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Megkezdődött az új piac csarnok építése

Megkezdődött az új piac csarnok építése

Megkezdődhetett a munka a tavaly ősszel lebontott piac csarnok helyén. Az új épület felhúzásával és környezetének rendezésével még az idei évben végeznek.

Áldozó Tamás polgármester is megtekintette az építkezést. Elmondta, hogy a Területi és Településfejlesztési Operatív Program pályázatán 500 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert el a város a piac megépítésére, ezt majd' 250 millióval haladnak majd meg a végleges költségek, melyet az önkormányzat biztosít. Maga az építkezés bruttó 680 millió forintba kerül - mondta el a városvezető hozzátéve, ez a beruházás valamennyi pápai polgár szeme láttára zajlik majd és ez jól is van így, mivel a piac egy találkozási pont, egy közösséget szervező erő a városban. Áldozó Tamás bízik abban, hogy a legkényesebb igényeknek és elvárásoknak is meg fog majd felelni az új pápai piac.

Mivel az építkezés területén egykor tó volt, ezért szükség van úgynevezett kútalapok építésére. A 150 kútalapba több mint 450 kömbéter betont töltenek. Ezzel párhuzamosan végzik az egyéb alapozási munkálatokat, mellyel nagyjából 2-3 hét alatt végeznek. Ezt követően kezdődhet meg a falazás - tudtuk meg Molnár Istvántól, a Városfejlesztési Osztály vezetőjétől, aki az építkezés idejére a környékbeli lakosok türelmét és megértését kéri.

Az építkezés teljes területe mintegy 2200 négyzetméter, melyen egy 830 négyzetméteres csarnok épül meg. Ebben több kisebb üzlethelyiség és egy nagy vásártér kap majd helyet, melyben a régi pados megoldáshoz hasonlóan lehet majd árusítani a portékát.

Az osztályvezetőtől megtudtuk, a projekt szigorú határidőt ír elő, ezért a "kivitelezést az idei évben, komoly ütemben kell végrehajtani" - fogalmazott Molnár István.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 14:46, péntek | Helyi

Pápán lép fel Miller Zoltán

Miller Zoltán: Az igazi sikert az jelenti, ha képesek vagyunk értékelni mindazt, amit elérünk

2024. Április 19. 13:31, péntek | Helyi

Baleset az új 83-ason Tétnél!

A középső szalagkorlátnak ütközött egy személyautó a 83-as főút Pápa felé vezető oldalán, Tét közelében.

2024. Április 19. 09:28, péntek | Helyi

Figyelem, elindult a rendőrség akciója az utakon!

Ma reggel 6 órától 24 órán keresztül az egész vármegyében kint lesznek a sebességmérők az utakon.