Városlista
2019. április 23, kedd - Béla

Hírek

2019. Április 10. 13:25, szerda | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Megkezdődött az új piac csarnok építése

Megkezdődött az új piac csarnok építése

Megkezdődhetett a munka a tavaly ősszel lebontott piac csarnok helyén. Az új épület felhúzásával és környezetének rendezésével még az idei évben végeznek.

Áldozó Tamás polgármester is megtekintette az építkezést. Elmondta, hogy a Területi és Településfejlesztési Operatív Program pályázatán 500 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert el a város a piac megépítésére, ezt majd' 250 millióval haladnak majd meg a végleges költségek, melyet az önkormányzat biztosít. Maga az építkezés bruttó 680 millió forintba kerül - mondta el a városvezető hozzátéve, ez a beruházás valamennyi pápai polgár szeme láttára zajlik majd és ez jól is van így, mivel a piac egy találkozási pont, egy közösséget szervező erő a városban. Áldozó Tamás bízik abban, hogy a legkényesebb igényeknek és elvárásoknak is meg fog majd felelni az új pápai piac.

Mivel az építkezés területén egykor tó volt, ezért szükség van úgynevezett kútalapok építésére. A 150 kútalapba több mint 450 kömbéter betont töltenek. Ezzel párhuzamosan végzik az egyéb alapozási munkálatokat, mellyel nagyjából 2-3 hét alatt végeznek. Ezt követően kezdődhet meg a falazás - tudtuk meg Molnár Istvántól, a Városfejlesztési Osztály vezetőjétől, aki az építkezés idejére a környékbeli lakosok türelmét és megértését kéri.

Az építkezés teljes területe mintegy 2200 négyzetméter, melyen egy 830 négyzetméteres csarnok épül meg. Ebben több kisebb üzlethelyiség és egy nagy vásártér kap majd helyet, melyben a régi pados megoldáshoz hasonlóan lehet majd árusítani a portékát.

Az osztályvezetőtől megtudtuk, a projekt szigorú határidőt ír elő, ezért a "kivitelezést az idei évben, komoly ütemben kell végrehajtani" - fogalmazott Molnár István.

Ezek érdekelhetnek még

2019. Április 21. 20:46, vasárnap | Helyi

Megvan az első idei Perutz győzelem!

Nem indult jól a 2019-es esztendő a pápai csapat számára, de úgy tűnik, az edzőváltás jót tett a játékosoknak. Lengyel Ferenc irányításával két meccsen négy pontot szerzett a Perutz FC.

2019. Április 20. 19:25, szombat | Helyi

Nem sikerült a bravúr

Az NB1/B-s bajnokság rájátszásának második mérkőzésén a Bajai Bácska FKE csapatát fogadta a Concordia Motax KC.

2019. Április 19. 14:21, péntek | Helyi

Az aljnövényzet égett a Vasút utca végén

Olvasónk tájékoztatása szerint a tűzoltók gyorsan a helyszínre értek és hamar eloltották a lángokat.

2019. Április 19. 13:29, péntek | Helyi

Húsvétkor is óvja vagyontárgyait!

A húsvéti hosszú hétvége alkalmával is figyelmet kell fordítanunk vagyontárgyaink védelmére, hiszen a betörők és besurranó tolvajok ebben az időszakban is megtalálhatják az alkalmat arra, hogy megkárosítsanak bennünket.