Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2018. Május 23. 16:41, szerda | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Megkezdődött a borsosgyőri út felújítása

Megkezdődött a borsosgyőri út felújítása

A Tesco körforgalomtól a mezőlaki elágazóig épül újjá a 834-es számú út, melyet hétfőtől teljes szélességében lezárnak Pápa és Borsosgyőr között.

A hazai finanszírozású projekt keretében csaknem 4 kilométer hosszan épül újjá az útburkolat - tudtuk meg Sindler Pétertől, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. üzemeltetési mérnökétől. Elsőként külterületen az úgynevezett remix technikával a meglévő burkolatot cementtel és kőzúzalékkal keverve bedarálják, ezzel szilárd alapot képezve a két rétegű új aszfaltcsík számára. Belterületen két rétegű aszfaltmegerősítés fog megtörténni, profilmarást követően, száz méter hosszan pedig teljes pályaszerkezet cserét hajtanak végre - mondta el a szakember.

Mint ahogy arról korábban beszámoltunk, hétfőtől Pápa és Borsosgyőr között teljes útlezárás lesz érvényben az útépítés miatt. Kerülni Kéttornyúlak felé lehet, az autóbuszok is erre fognak közlekedni, várhatóan két hétig. A teljes lezárást követően fél pályás forgalomirányítás mellett dolgozik tovább a kivitelező. A 445 millió forint összértékű útfelújítással külterületen augusztus, belterületen pedig szeptember végéig készülnek el.

Áldozó Tamás polgármester örömét fejezte ki az útfelújítás kapcsán, hiszen a Pápához tartozó Borsosgyőr fő utcáját is érinti az építkezés. - A kéttornyúlaki főutca után a borsosgyőri is újjáépül, ezekkel párhuzamosan a pápai főutcát is építjük, tehát a város közlekedési hálózatának nagyon fontos gyűjtőútjai újulnak meg - mondta a városvezető.

Hozzátette: A Borsosgyőrt átszelő úton önkormányzati fejlesztés is meg fog valósulni a közeljövőben, hiszen forgalomlassító, úgynevezett településkapu és gyalogátkelő fog megépülni a Területi és Településfejlesztési Operatív Program keretében, mindezzel biztonságosabbá téve a közlekedést a településrészen. Ezen beruházásokat a Magyar Közúttal egyeztetve fogják megvalósítani.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 14:26, péntek | Helyi

Számszeríjjal fenyegetőzött Pápateszéren, elfogta a TEK

Mint arról korábban beszámoltunk, tegnap jelentős rendőri akció zajlott a Pápa környéki településen.

2024. Április 25. 20:26, csütörtök | Helyi

Grőber Attila: Az Adatvédelmi Hatósághoz fordulnak az érintettek

A választópolgárok azonosításához használatos személyi számot és lakcím adatokat kért valaki az egyesület nevében az érintettektől, akik az adatvédelmi hatósághoz fordulnak - mondta el a politikus.

2024. Április 25. 18:20, csütörtök | Helyi

Fegyverrel fenyegette a mentősöket egy ember Pápateszéren, kivonult a TEK

Az eset ma délután történt, a települést egy időre le is zárták a hatóságok.