Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2016. Szeptember 10. 07:09, szombat | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Sz.Zs.)

Megkezdődött a borfesztivál

Megkezdődött a borfesztivál

A Pápai Csülök Cicege és Borfesztiválon immáron hagyománnyá vált, hogy a szerdai fesztiválkezdetet követően csak pénteken kerül sor a hivatalos megnyitóra.

Mintha a közönség is erre várt volna - meg persze a Republicra - ugyanis péntek estére olyannyira megtelt az Esterházy-kastély udvara, hogy szinte mozdulni sem lehetett. Az előző évekhez hasonlóan a borlovagok menete indította a nyitóceremóniát.

Koczor Kálmán, a Magyarországi Borrendek Országos Szövetségének elnöke köszöntötte az egybegyűlteket. Mint mondta, a szőlőművelés, a bor előállítása nem könnyű munka, ezért a borosgazda megérdemli a pihenést, kiváltképp egy ilyen jól szervezett fesztiválon.

Áldozó Tamás polgármester kiemelten köszöntötte dr. Kovács Zoltán egykori városvezetőt, továbbá Pápa város barátait, testvérvárosainak polgármestereit, képviselőit. Áldozó Tamás elmondta, 20. éve rendeznek Pápán borfesztivált. A jubileum kapcsán megemlítette Borbély Lajos nevét, aki már sajnos nem lehetett ott a rendezvényen. - Biztos vagyok benne, hogy egy somlai borral a kezében most is velünk van odafent és féltő gonddal figyeli a fesztivál mindennapjait - fogalmazott a polgármester, aki örömét fejezte ki, hogy ilyen nagy számú pincészet fogadta el a pápai meghívást.

Unger Tamás alpolgármester, a Somlói Borrend nagymestere beszédében felhívta a figyelmet a somlói borvidék közelmúltban elért világszínvonalú eredményeire. - Azt kérném Önöktől, hogy egy kicsit gondolják újra a somlói bort és keressék fel itt a borfesztiválon is azokat az új kiállítókat, akik tényleg új borokkal, új gondolatokkal érkeztek. Meg fogják tapasztalni, hogy a somlói bor megváltozott és újra a régi fényében tündököl - mondta a nagymester.

A megnyitón szót kapott Pápa lengyelországi testvérvárosának polgármestere. Gorlice első embere elmondta, hosszú ideje él a két város közötti kapcsolat, mely két évvel ezelőtt újult meg.Rafał Kukla elmondta, ennek köszönhetően Gorlice fiataljai nyaralhattak a Balatonon, bízik benne, hogy télen pedig a pápai fiatalok sítáborozhatnak Gorlicében. A polgármester köszönetet mondott a pápai meghívásért.

A beszédek alatt szépen megtelt a kastély udvara. A várva-várt Republic előtt a Zoom zenélt, a fiatal bandának sikerült feltüzelnie a pápai közönséget.

Republic koncert nincs Cipő nélkül. A 2013-ban elhunyt legendás énekes-frontember már csak lemezről énekelhette el a Fényes Utakon című szám sorait. "Őrizz Engem, Ezen a Világon" - kezdődött a koncert, melyen aztán a régebbi klasszikusok mellett a legújabb nóták is felcsendültek, hatalmas sikert aratva.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 20. 09:18, szombat | Helyi

Később túrják fel a Vásár utcát

Bár április elején azt jelentették be, hogy néhány hét múlva megkezdődik az úttest felbontása és a vízvezetékek cseréje, most mégis úgy döntöttek, hogy a nyári szünetig várnak vele.

2024. Április 20. 08:55, szombat | Helyi

Kis híján megölte a saját édesanyját a Pápa környéki faluban! - Videó

Emberölés bűntett kísérletének megalapozott gyanúja miatt folyik eljárás egy 39 éves Pápa környéki lakossal szemben.

2024. Április 19. 18:27, péntek | Helyi

Itt van a Játékfesztivál szombati fellépője

Lovasi András és Leskovics Gábor közös zenekara ad koncertet a pápai Fő téren!

2024. Április 19. 14:46, péntek | Helyi

Pápán lép fel Miller Zoltán

Miller Zoltán: Az igazi sikert az jelenti, ha képesek vagyunk értékelni mindazt, amit elérünk