Városlista
2018. január 18, csütörtök - Piroska

Hírek

2018. Január 08. 12:54, hétfő | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt), Pápai Rk.

Megkerültek a lopott dísznövények

Megkerültek a lopott dísznövények

Pápai vendéglátóhelyek elől lopott el dísznövényeket egy helyi nő. A pápai rendőrök előállították.

Az egyik pápai étterem tulajdonosa 2018. január 5-én délelőtt értesítette a rendőrséget arról, hogy két nappal korábban valaki ellopta az étterem ablakában levő dísznövényeket. A nyomozók azonnal adatgyűjtésbe kezdtek, amelynek eredményeként kora délután otthonában igazoltattak egy 53 éves pápai asszonyt. A Pápai Rendőrkapitányságra előállított hölgy beismerő vallomást tett. Elmondta, hogy 2015 novemberétől 2018. január 3-ig több pápai vendéglátóhely elé kihelyezett cserepes növényt lopott el, hogy azok otthonát díszítsék. A nagyobb cserepes növényeket autóval vitte haza, míg a kisebbeket kiemelte a virágföldből, táskájába rejtette és otthon elültette.

A gyanúsítottnál tartott házkutatás alkalmával a nyomozók több lopott dísznövényt is megtaláltak, amelyeket lefoglaltak és visszaadtak a tulajdonosnak.

A nő ellen többrendbeli lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás a Pápai Rendőrkapitányságon.

Ezek érdekelhetnek még

2018. Január 17. 15:15, szerda | Helyi

Hét baleset az elmúlt héten

Az elmúlt héten – 2017. január 8. és 2017. január 14. között – hét közlekedési baleset helyszínén intézkedtek a pápai rendőrök.

2018. Január 16. 09:05, kedd | Helyi

A lakásbetörés megelőzhető!

Egy lakás vagy családi ház biztonsága mindenki számára fontos, hiszen lakberendezési és egyéb vagyontárgyaink eszmei értékkel is bírnak, ráadásul senki sem szeretné, ha idegenek lépnék át kéretlenül lakása küszöbét.

2018. Január 16. 08:21, kedd | Helyi

Emléksarok Somogyvárynak

Hamarosan 65 esztendeje lesz, hogy elhunyt Somogyváry Gyula pápai származású író, költő, újságíró, rádiós szerkesztő, politikus, többek között A pirossapkás kislány című reformkori, \'48-as vonatkozású regény szerzője.

2018. Január 15. 07:55, hétfő | Helyi

A doni hősökre emlékeztek

A doni áttörés 75. évfordulója alkalmából városi megemlékezést tartottak az Esterházy út és a Szent István út sarkánál lévő második világháborús emlékműnél.