Városlista
2019. február 21, csütörtök - Eleonóra

Hírek

2018. December 04. 12:44, kedd | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Még az idén elkészül a Napsugár Bölcsőde felújítása

Még az idén elkészül a Napsugár Bölcsőde felújítása

A Napsugár Bölcsőde infrastrukturális fejlesztése Pápán - című TOP-os projekt keretében csaknem 220 millió forintból újul meg szinte teljes körűen a kiliáni bölcsőde.

Rádi Róberttől, a projektmenedzsmenti feladatokat ellátó társaság ügyvezetőjétől megtudtuk, nagyjából 90 százalékos készültségi szinten van jelenleg az épület felújítása. Kicserélték az összes külső nyílászárót, elkészült a falak és a tető külső szigetelése, új fűtési rendszert alakítottak ki és a napelemeket is helyükre szerelték már. A belső terekben is az utolsó simításokat végzik, a falak és az ajtók festése van hátra, illetve a járólapok elhelyezése - mondta el az ügyvezető hozzátéve, a december végi határidőt tudja tartani a kivitelező.

A pályázat eszközbeszerzést is tartalmazott, a bútorok, játékok, konyhai berendezések is megérkeztek már az intézménybe. Mindezeken kívül a bölcsőde külső környezetében is részben megújul, hiszen térköves burkolatokat és párakapukat helyeztek el az udvaron, továbbá lebontják a már használaton kívüli kéményt is.

A felújításnak köszönhetően a bölcsőde több gyermeket lesz képes fogadni, 10 fővel nő a férőhelyek száma. - A kapacitás bővítésén túl a hatékony intézményüzemeltetés volt a másik célja a projektnek. A város bölcsődéi közül a Bóbita már korábban megújulhatott. Azt látjuk az üzemeltetés során, hogy a felújítást követően lényegesen kisebb költségből működtethető arányaiban az intézmény, mint a még felújítás előtt álló Fenyveserdő Bölcsőde. A hatékony üzemeltetésnek az a következménye, hogy források szabadulnak fel, melyeket további felújításokra fordíthatunk, így többek között az itt megtakarított pénzből lassan elkezdhetjük tervezni a Fenyveserdő Bölcsőde felújítását is - mondta el a munkálatok megtekintését követően Áldozó Tamás polgármester. Hozzátette: szeretnék azt, hogy erősödjön az az érzés a pápai családokban, hogy itt érdemes gyermeket vállalni, hogy minél több gyermek szülessen és néhány év múlva azzal a kellemes teherrel kelljen szembesülniük, hogy további bölcsődei férőhelyeket kell létrehozni.

A TOP-os projektek kapcsán a városvezető elmondta, egyedülálló dolog - ismerve különböző települések pályázatainak jelenlegi készültségi szintjeit - hogy Pápán egymáshoz közeli időben két projektet is be tudunk fejezni, a Napsugás Bölcsőde és a volt véradó épületének a felújítását. - Óriási előrelépés ezeken a területeken a város számára, hogy a bölcsődét sikerül megújítani és a Fogyatékosok Nappali Intézetményének is új helyet tudunk biztosítani.

Ezek érdekelhetnek még

2019. Február 21. 10:23, csütörtök | Helyi

Még bukósisak sem volt az ittas motoroson

A pápai rendőrök elfogták és előállították azt a 44 éves nagygyimóti férfit, aki utast is szállított járművével és kötelező gépjármű-felelősségbiztosítása sem volt.

2019. Február 21. 09:07, csütörtök | Helyi

Hamis adatokat adott meg

Hamis név megadásával akarta félrevezetni a rendőröket egy körözés alatt álló szombathelyi férfi.

2019. Február 20. 15:06, szerda | Helyi

Értékes bébiétel-adományt osztottak a Teuton Lovagrend adományából

A nemrégiben érkezett Teuton Lovagrend adományát ma adták át a város lakosságának a Fiumei utcai Spartacus pályán.

2019. Február 19. 14:36, kedd | Helyi

Hat év alatt két és félszeresére nő az egészségügyi szakdolgozók bére

A Magyar Ápolók Napja alkalmából Dr. Kovács Zoltán országgyűlési képviselő az egészségügyi dolgozók megbecsülésének fontosságáról beszélt.