Városlista
2019. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2018. December 06. 09:03, csütörtök | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Marosi Diána művésztanár kapta az idei Vilma-díjat

Marosi Diána művésztanár kapta az idei Vilma-díjat

Vilma napon, december 5-én hivatásukban és a családi életükben kiemelkedően helytálló nőket köszöntenek évről-évre.

Immáron ötödik alkalommal tartanak Vilma-napi összejövetelt a Deák Ferenc utcában. Polgár Gabriella újságíró hívta életre ezt az új polgári hagyományt, édesanyja, Polgárné Adorján Vilma kiemelkedő példája előtt tisztelegve.

A szerda délutáni alkalmon elsőként dr. Varga Ferencné Kiss Rékát köszöntötték, aki a közelmúltban kapott kitüntetést, a Pápai Református Nőegylet élén végzett kiemelkedő munkájáért. Ő olvasta fel Polgár Gabriella által írt köszöntőt.

- Az idei Vilma nap aktualitása, újdonsága, egy ezidáig nem említett szempont. Külön említést érdemel ugyanis, hogy a nők, akik feladataikban és az élet különböző területein példásan helytállnak, egyáltalán nem feledkeznek meg arról sem, hogy eközben őrizzék a női szépség báját, harmóniáját, sőt, arra is ügyelnek, hogy öltözékükben az aktuális divat is megjelenjen. Így lett a divat a mai nap központi témája. Még konkrétabban egy szín és egy minta, melyeket a 2018-as esztendő színévé és kedvelt mintájává választottak, vagyis a kobaltkék és a pöttyös.

A kék szín kapcsán elhangzott, a városban a kelet porcelánjaként becézett kékfestésnek évszázados hagyománya van, sőt, egy 1880-as években készült képen a Kluge család két tagja kéket és pöttyöset visel. - Aktualutása az idei évnek az is, hogy a cégalapító Friedrich Kluge éppen 235 éve lett magyar vállalkozóvá, s ezzel útjára indította a 7 generáción át virágzó polgári vállalkozást.

Az aktualitások ismertetését követően az idei Vilma-díj átadására került sor. A Pápai Református Kollégium Gimnáziuma és Művészeti Szakgimnáziumának művésztanára, Marosi Diána festőművész, művésztanár kapta a 2018-as Vilma-díjat. - Pápa csillagai mindenkor kiemelkedő tanáregyéniségei voltak. Úgy tűnik, a mai - közhelyesen szólva - változó világban is sikerült megőrizni a városnak ezt az értéket, hagyományt - hangzott el.

Ezek érdekelhetnek még

2019. Április 25. 14:10, csütörtök | Helyi

Folyamatosan fejlesztik a Huszár Közösségi Házat

Öt éve üzemelteti az épületet a JMSZK, amely az elmúlt években két sikeres pályázatot nyújtott be a Csoóri Sándor Alap elnevezésű felhívásra, 4-4 millió forintot elnyerve, de több önkormányzati beruházás is megvalósulhatott.

2019. Április 25. 09:21, csütörtök | Helyi

170 autóst szondáztak meg Húsvétkor a pápai rendőrök

A pápai rendőrök húsvét hétfőn ajándékkal lepték meg a szabályosan közlekedőket.

2019. Április 24. 13:13, szerda | Helyi

Ingyenes belgyógyászati és szemészeti szűrővizsgálatot tartott a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Pápán

Számos olyan egyszerű és gyors vizsgálatot végeztek el, amelyek az orvosnál jóval hosszabb időbe teltek volna.

2019. Április 23. 15:23, kedd | Helyi

Bekábítószerezve vezetett a 21 éves pápai nő

Járművezetés bódult állapotban vétség miatt indult eljárás egy 21 éves nő ellen, a Pápai Rendőrkapitányság befejezte az ügy vizsgálatát.