Városlista
2019. február 21, csütörtök - Eleonóra

Hírek

2018. December 06. 09:03, csütörtök | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Marosi Diána művésztanár kapta az idei Vilma-díjat

Marosi Diána művésztanár kapta az idei Vilma-díjat

Vilma napon, december 5-én hivatásukban és a családi életükben kiemelkedően helytálló nőket köszöntenek évről-évre.

Immáron ötödik alkalommal tartanak Vilma-napi összejövetelt a Deák Ferenc utcában. Polgár Gabriella újságíró hívta életre ezt az új polgári hagyományt, édesanyja, Polgárné Adorján Vilma kiemelkedő példája előtt tisztelegve.

A szerda délutáni alkalmon elsőként dr. Varga Ferencné Kiss Rékát köszöntötték, aki a közelmúltban kapott kitüntetést, a Pápai Református Nőegylet élén végzett kiemelkedő munkájáért. Ő olvasta fel Polgár Gabriella által írt köszöntőt.

- Az idei Vilma nap aktualitása, újdonsága, egy ezidáig nem említett szempont. Külön említést érdemel ugyanis, hogy a nők, akik feladataikban és az élet különböző területein példásan helytállnak, egyáltalán nem feledkeznek meg arról sem, hogy eközben őrizzék a női szépség báját, harmóniáját, sőt, arra is ügyelnek, hogy öltözékükben az aktuális divat is megjelenjen. Így lett a divat a mai nap központi témája. Még konkrétabban egy szín és egy minta, melyeket a 2018-as esztendő színévé és kedvelt mintájává választottak, vagyis a kobaltkék és a pöttyös.

A kék szín kapcsán elhangzott, a városban a kelet porcelánjaként becézett kékfestésnek évszázados hagyománya van, sőt, egy 1880-as években készült képen a Kluge család két tagja kéket és pöttyöset visel. - Aktualutása az idei évnek az is, hogy a cégalapító Friedrich Kluge éppen 235 éve lett magyar vállalkozóvá, s ezzel útjára indította a 7 generáción át virágzó polgári vállalkozást.

Az aktualitások ismertetését követően az idei Vilma-díj átadására került sor. A Pápai Református Kollégium Gimnáziuma és Művészeti Szakgimnáziumának művésztanára, Marosi Diána festőművész, művésztanár kapta a 2018-as Vilma-díjat. - Pápa csillagai mindenkor kiemelkedő tanáregyéniségei voltak. Úgy tűnik, a mai - közhelyesen szólva - változó világban is sikerült megőrizni a városnak ezt az értéket, hagyományt - hangzott el.

Ezek érdekelhetnek még

2019. Február 21. 10:23, csütörtök | Helyi

Még bukósisak sem volt az ittas motoroson

A pápai rendőrök elfogták és előállították azt a 44 éves nagygyimóti férfit, aki utast is szállított járművével és kötelező gépjármű-felelősségbiztosítása sem volt.

2019. Február 21. 09:07, csütörtök | Helyi

Hamis adatokat adott meg

Hamis név megadásával akarta félrevezetni a rendőröket egy körözés alatt álló szombathelyi férfi.

2019. Február 20. 15:06, szerda | Helyi

Értékes bébiétel-adományt osztottak a Teuton Lovagrend adományából

A nemrégiben érkezett Teuton Lovagrend adományát ma adták át a város lakosságának a Fiumei utcai Spartacus pályán.

2019. Február 19. 14:36, kedd | Helyi

Hat év alatt két és félszeresére nő az egészségügyi szakdolgozók bére

A Magyar Ápolók Napja alkalmából Dr. Kovács Zoltán országgyűlési képviselő az egészségügyi dolgozók megbecsülésének fontosságáról beszélt.