Városlista
2018. december 14, péntek - Szilárda

Hírek

2018. December 06. 09:03, csütörtök | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Marosi Diána művésztanár kapta az idei Vilma-díjat

Marosi Diána művésztanár kapta az idei Vilma-díjat

Vilma napon, december 5-én hivatásukban és a családi életükben kiemelkedően helytálló nőket köszöntenek évről-évre.

Immáron ötödik alkalommal tartanak Vilma-napi összejövetelt a Deák Ferenc utcában. Polgár Gabriella újságíró hívta életre ezt az új polgári hagyományt, édesanyja, Polgárné Adorján Vilma kiemelkedő példája előtt tisztelegve.

A szerda délutáni alkalmon elsőként dr. Varga Ferencné Kiss Rékát köszöntötték, aki a közelmúltban kapott kitüntetést, a Pápai Református Nőegylet élén végzett kiemelkedő munkájáért. Ő olvasta fel Polgár Gabriella által írt köszöntőt.

- Az idei Vilma nap aktualitása, újdonsága, egy ezidáig nem említett szempont. Külön említést érdemel ugyanis, hogy a nők, akik feladataikban és az élet különböző területein példásan helytállnak, egyáltalán nem feledkeznek meg arról sem, hogy eközben őrizzék a női szépség báját, harmóniáját, sőt, arra is ügyelnek, hogy öltözékükben az aktuális divat is megjelenjen. Így lett a divat a mai nap központi témája. Még konkrétabban egy szín és egy minta, melyeket a 2018-as esztendő színévé és kedvelt mintájává választottak, vagyis a kobaltkék és a pöttyös.

A kék szín kapcsán elhangzott, a városban a kelet porcelánjaként becézett kékfestésnek évszázados hagyománya van, sőt, egy 1880-as években készült képen a Kluge család két tagja kéket és pöttyöset visel. - Aktualutása az idei évnek az is, hogy a cégalapító Friedrich Kluge éppen 235 éve lett magyar vállalkozóvá, s ezzel útjára indította a 7 generáción át virágzó polgári vállalkozást.

Az aktualitások ismertetését követően az idei Vilma-díj átadására került sor. A Pápai Református Kollégium Gimnáziuma és Művészeti Szakgimnáziumának művésztanára, Marosi Diána festőművész, művésztanár kapta a 2018-as Vilma-díjat. - Pápa csillagai mindenkor kiemelkedő tanáregyéniségei voltak. Úgy tűnik, a mai - közhelyesen szólva - változó világban is sikerült megőrizni a városnak ezt az értéket, hagyományt - hangzott el.

Ezek érdekelhetnek még

2018. December 14. 13:45, péntek | Helyi

Ittasan az árokba hajtott gépkocsijával

Befejezte a Pápai Rendőrkapitányság az ittasan balesetet okozó sofőr ellen folytatott büntetőeljárás vizsgálatát.

2018. December 14. 10:42, péntek | Helyi

Évet értékelt a Pápa Városi Baleset-megelőzési Bizottság

A Pápa Városi Baleset-megelőzési Bizottság 2018. december 12-én délután tartotta évértékelő ülését a Pápai Rendőrkapitányságon.

2018. December 14. 10:18, péntek | Helyi

Átadták a mosoly dobozokat

Tartós élelmiszerek, játékok, ruházat, háztartási szerek, édességek. Sok szépen becsomagolt ajándékcsomaggal telt meg a szocialista párt helyi irodája, melyeket ma reggel adtak át a Pápai Nagycsaládosok Egyesületének.

2018. December 14. 09:44, péntek | Helyi

Utánpótlás kosarasok kaptak díjat

Az Újpest elleni NB1/B-s kosárlabda mérkőzés szünetében díjazták a Concordia Motax KC utánpótlás játékosait.