Városlista
2024. május 8, szerda - Mihály

Hírek

2018. Szeptember 06. 10:31, csütörtök | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Maradnak a Tókertben a járdaépítők

Maradnak a Tókertben a járdaépítők

Két utcával odébb "költöznek" a Városfejlesztő Társaság Kft. munkatársai, miután a Nyolcadik utca mindkét oldalán végeztek, a mai napon megkezdték a munkát a Hatodik utcában.

Rádi Róberttől, a cég ügyvezetőjétől megtudtuk, csaknem 700 méter hosszan, 833 négyzetméter járdát építettek a Nyolcadik utcában, az elavult, rossz állapotú gyalogút helyén. E mellett több lakossági igénynek is eleget tett a társaság, így kapubeállók is a járdához hasonló burkolatot kaphattak, természetesen az ingatlantulajdonosok költségén. A Hatodik utcában még nagyobb felületek újulhatnak meg, tette hozzá Rádi Róbert, ugyanis a Tókert egyik leghosszabb utcájáról van szó. Majd 1500 méter hosszú járda épül 1775 négyzetméteren, az út minkét oldalán. A beruházás összköltsége meghaladja a 30 millió forintot, az új járda legkésőbb december 15-ig elkészül.

Áldozó Tamás polgármester is megtekintette az építkezést és az elkészült munkát. Elmondta, a tókerti hosszú utcák közül már csak a Hatodik utcai járdafelújítás van hátra, hiszen korábban a Fiumei, a Nagyváradi és a Hetedik utcák járdái már megújultak. - A Hatodik utca egyébként egyike a Tókert csendes, szépen gondozott utcáinak, meggyőződésem, hogy az itt lakók nagyon meg fogják becsülni az új járdát is - mondta hozzátéve, a 2014-ben tett vállalását - vagyis hogy minden évben 100 millió forintot költ a város járdafelújításra - az önkormányzat idén is teljesíti, sőt, ha a Jókai utcai és a hamarosan kezdődő Korvin utcai járdaépítéseket is tekintjük, jóval meg is haladta ezt az összeget. A polgármester bízik abban, hogy a következő években is tudják tartani ezt az ütemet, hiszen számos pontja van még a városnak, ahol felújításra szoruló járdák vannak.

Ádozó Tamás úgy fogalmazott, hogy az idei évtől látszik igazán, mennyire felértékelődik, hogy saját építő kapacitása van a városnak, mivel egyre nehezebben találni kivitelezőt az elvégzendő járdaépítésekhez, az önkormányzati tulajdonban lévő cég pedig egész évben képes dolgozni.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 08. 16:52, szerda | Helyi

Három polgármesterjelölt indul teljes csapattal az önkormányzati választáson

Áldozó Tamás (Fidesz-KDNP), Grőber Attila (Élhető, Gyarapodó Városért Egyesület és 6 ellenzéki párt) és Marton Sándor (Mi Hazánk Mozgalom) mögött áll 10-10 ember, akik indulnak az egyéni választókerületekben.

2024. Május 08. 15:30, szerda | Helyi

Így képzik a járőrkutyákat a pápai katonák - Videó!

Közös kiképzést tartottak a napokban Pápán, az MH 47. Bázisrepülőtér és az MH vitéz Szentgyörgyi Dezső 101. Repülődandár járőrkutya vezetői.

2024. Május 07. 15:47, kedd | Helyi

NATO hadgyakorlat egyik központja a pápai légibázis

A Swift Response a Steadfast Defender 2024 részgyakorlata, amely a NATO szövetség keleti térségét helyezi középpontba.

2024. Május 07. 15:22, kedd | Helyi

Méhlegelőt alakítanak ki Pápán

A Városfejlesztő Kft. munkatársai a Külső-Várkertben telepítenek valódi méhlegelőt.