Városlista
2024. május 4, szombat - Mónika

Hírek

2016. Október 07. 09:06, péntek | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Sz.Zs.), Pápa-ma.hu

Már dolgoznak a Refi épületén

Már dolgoznak a Refi épületén

Balogh Zoltán, az emberi erőforrások minisztere még áprilisban jelentette be, hogy a kormány csaknem egymilliárd forinttal támogatja a Református Kollégium főépületének, az Ótemplomnak és a volt parókiának a felújítását.

Kívül-belül megújul a gimnázium épülete

Az ótemplom után a napokban a gimnázium épületében is elkezdődött a munka. A járókelőket is érinti ez, hisz a Jókai utcára néző homlokzatot felállványozták, kisebb hely jut a gyalogosoknak. Amennyiben az időjárás engedi, azonnal nekilátnak a homlokzat javításának, majd festésének.

Az épületben azonban már szorgoskodnak a munkások. A falak egy részét korábban műanyag lambéria borította. Most ezt lebontották, s kiderült, hogy alatta több falszakasz is nagyon rossz állapotban van, sok helyütt a tégláig le kellett verni a vakolatot.

Mindeközben ahol szükséges, kicserélik a villamos vezetéket, mondta Gránásiné Bácsi Tünde igazgató, aki hozzátette, hogy szerencsére erre nincs mindenütt szükség, mert az iskola alapítványának köszönhetően időről-időre tudtak rekonstrukciós munkákat végezni. Ami azonban elmaradt, azt most mindenképp pótolják. A legtöbb teremben már leszerelték a régi radiátorokat, újak a csövek és a fűtőtestek, korszerűbb, szakaszolt lesz az épület fűtése.

A bontás egy helyütt azonban kifejezetten örömteli volt: a művészetisek rajzterme bővült, elbontották a mellette levő mintázószoba falait, így most az egy tér lett, rendkívül tágas műterem várja majd a diákokat. Az épület udvarra néző ablakait kicserélik, az utcafronton ezt már korábban megtették.

A refis diákok egy része a felújítás ideje alatt a Március 15. téren található fiú internátusban, illetve a Csatorna utcai épületben tanul, itt kaptak helyet az osztályok. A tervek szerint a nyugati szárny február végére elkészül, utána következik a Séllyei utcai épületrész. Az ütemezés szerint májusra az egész épület megújul.

Fotók: papa-ma.hu

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 17:35, péntek | Helyi

Bölcsődét avattak Mihályházán

Biztonságos és kiszámítható környezetet teremt a kormány a családok számára - hangsúlyozta a Kulturális és Innovációs Minisztérium családokért felelős államtitkára pénteken a Manóvár Mini Bölcsőde átadása Mihályházán.

2024. Május 03. 09:32, péntek | Helyi

Grőber Attila: Több mint 20 millió forintba került a most felbontásra kerülő, tavaly megépített aszfalt a Kossuth utcán

Az ellenzéki polgármesterjelölt szerint tervezettebben és gondosabban kell egy várost fejleszteni.

2024. Május 03. 08:07, péntek | Helyi

Lezárja a MÁV az Acsádi úti vasúti átjárót

A lezárás idején sem gyalogosan, sem pedig közúti járművel nem lehet majd áthajtani a kereszteződésen.

2024. Május 02. 20:00, csütörtök | Helyi

Magyar Péter Pápán: Napról-napra többen vagyunk

Városunkba is ellátogatott Magyar Péter, a Talpra Magyarok közösségének vezetője, a TISZA párt alelnöke, aki mintegy ezer fős tömeg előtt tartott politikai nagygyűlést.