Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2017. Május 25. 08:54, csütörtök | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Május 31-ig még visszaküldhetők a nemzeti konzultációs kérdőívek

Május 31-ig még visszaküldhetők a nemzeti konzultációs kérdőívek

Lakossági fórumot tartott szerdán este Kovács Zoltán területi közigazgatásért felelős államtitkár és Völner Pál, az Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkára.

- A konzultáció célja, hogy muníciót adjon a kormánynak a brüsszeli bürokrácia elleni fellépéshez, illetve az ország megvédéséhez az illegális migrációval és annak hatásaival szemben - hangsúlyozta a lakossági fórumot megelőző sajtótájékoztatón Kovács Zoltán.

Völner Pál azt emelte ki, hogy így találkozhatnak az emberekkel, akik fel tudják tenni az őket foglalkoztató kérdéseket. Mint mondta, már 1,6 millió ember visszaküldte a kérdőíveket, ami nagyon fontos, hiszen minél többen állnak a kormány mögött a migrációs kérdéskörben, annál erősebb tárgyalópozíciót képviselhet a kormány Brüsszelben. Az államtitkár szerint az első jogszegéseket azok a nagy európai országok követték el, akik a schengeni egyezményt felrúgva meghívták a papírokkal sem rendelkező migránsokat. Szerinte ennek a súlyos hibának a következményeit a kvótákon keresztül megpróbálják egész Európára szétteríteni. - Ha csak a legutóbbi, borzalmas manchesteri tragédiára gondolunk, egyértelművé válik, hogy a lehető legsúlyosabb következményekkel jár ennek a helyzetnek a felelőtlen kezelése, de a közbiztonság romlását is ugyanide sorolhatjuk - fogalmazott Völner Pál hozzátéve, az országnak még rengeteg tennivalója van a felzárkózás terén, nem biztos, hogy ebben a formában gazdasági bevándorlókra kellene ezeket az erőket fordítanunk.

A sajtótájékoztatón elhangzott, az ország éves szinten 4-500 fő valódi menekültet befogad, ahogy azt eddig is tette. - A tranzitzónák arról szólnak, hogy valóban elbíráljuk a menekültkérelmeket, 30 napon belül. Teljesen megfelelünk a genfi és a dublini egyezményeknek és betartjuk a schengeni egyezményt is - mondta Völner Pál. Kovács Zoltán ezt annyival egészítette ki, hogy Magyarország 24 órás jogi szolgáltatást és tolmács szolgáltatást is nyújt a bevándorlóknak, továbbá Szerbia felé nyitva vannak a határok, így aki nem akar a tranzitzónákban maradni a kérelem elbírálásáig, visszamehet a szomszédos biztonságos országba is. Tehát nem börtönszerű körülmények uralkodnak a tranzitzónákban - hangzott el a fórumot megelőzően.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 14:26, péntek | Helyi

Számszeríjjal fenyegetőzött Pápateszéren, elfogta a TEK

Mint arról korábban beszámoltunk, tegnap jelentős rendőri akció zajlott a Pápa környéki településen.

2024. Április 25. 20:26, csütörtök | Helyi

Grőber Attila: Az Adatvédelmi Hatósághoz fordulnak az érintettek

A választópolgárok azonosításához használatos személyi számot és lakcím adatokat kért valaki az egyesület nevében az érintettektől, akik az adatvédelmi hatósághoz fordulnak - mondta el a politikus.

2024. Április 25. 18:20, csütörtök | Helyi

Fegyverrel fenyegette a mentősöket egy ember Pápateszéren, kivonult a TEK

Az eset ma délután történt, a települést egy időre le is zárták a hatóságok.