Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2019. Április 21. 13:31, vasárnap | Belföld
Forrás: mti - illusztráció:pixabay

Május 17-én lesz az Artmozik éjszakája

Május 17-én lesz az Artmozik éjszakája

Öt fővárosi művészmozi 14 termében rendezik meg május 17-én este 6 órától másnap reggel 6 óráig az idei Artmozik éjszakáját.

A vetítések egyetlen belépő megvásárlásával korlátlanul látogathatók a Művész, Puskin, Toldi és Tabán mozikban, valamint a Kino Caféban, a helyfoglalás érkezési sorrendben történik - olvasható az MTI-hez elküldött tájékoztatóban.

A vetítéssorozaton több alkotást is láthat premier előtt a közönség, például a Yao utazása című francia-szengáli filmet Omary Sy, vagy a Csillagok határán című alkotást Robert Pattinson főszereplésével. Bemutatják A szavak ereje című angol, valamint a Mr. Casanova című francia romantikus történelmi alkotást, a spanyol kultrendező Pedro Almodóvar új filmjét, a Fájdalom és dicsőséget, valamint Lou Jenet francia rendező Pajzán kíváncsiság című erotikus drámáját.

Friss bemutató lesz A szívek királynője és a magyar underground együttesekre fókuszáló Pécsi szál című zenés film is. Mindezek mellett műsorra tűzik Lars von Trier dán rendező A ház, amit Jack épített című filmjét, a Lady Gaga főszereplésével készült Csillag születiket, a Ruben Brandt, a gyűjtő című magyar animációs alkotást, valamint Gaspar Noé legutóbbi, Extázis című munkáját is.

Több olyan film is szerepel a műsorban, amelyeket már nem vetítenek a magyar mozikban és most láthatók utoljára nagyvásznon: köztük, a Sóhajok című misztikus thriller, az azóta Európa-szerte többször feldolgozott Teljesen idegenek című olasz vígjáték, vagy Nicolas Cage főszereplésével a Joe című amerikai filmdráma.

A részletes program az artmozi.hu weboldalon érhető el.

Címkék: artmozi, mozi

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.