Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2019. Február 27. 09:05, szerda | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Magyar Korrupcióellenes Ügyészséget hozna létre a Mi Hazánk Mozgalom

Magyar Korrupcióellenes Ügyészséget hozna létre a Mi Hazánk Mozgalom

Orbán Imre bejelentette, aláírásgyűjtésbe kezdenek a korrupció felszámolásáért.

A Mi Hazánk Mozgalom helyi szervezetének elnöke keddi sajtótájékoztatóján elsőként bemuatta a „A Mi Hazánk Európája” címet viselő programot, melyet az Európai Parlamenti választásokra állítottak össze. Ez a program képezi majd a mozgalom kampányának gerincét.

Ezt követően arról számolt be, hogy aláírásgyűjtésbe kezdenek, mert a "hazai közállapotokat behálózza a korrupció, és ennek felszámolására jelen állapot szerint nincs politikai motiváció". -A parlamenti ellenzékkel szemben mi úgy gondoljuk, hogy nincsen szükség az európai uniós ügyészségre, ellenben igen is szükség lenne egy kormányzattól és a jelenlegi Legfőbb Ügyészségtől független „Magyar Korrupcióellenes Ügyészségre” - fogalmazott a politikus.

Orbán Imre szerint 30 évvel a rendszerváltás után, jelen állapot szerint a kormányfőt, a kormánytagokat, a polgármestereket és képviselőket semminemű felelősség nem terheli a meghozott és elmulasztott döntéseikért. -Egyetlen politikust nem vontak felelősségre az elmúlt 30 évben azért a gyalázatos teljesítményért, hogy „elprivatizálták” a közvagyont, tönkretették a gazdaságot, eladósították az országot, tönkretették a magyar családokat.Majd minden közbeszerzést körbe leng a korrupció bűze.Elég csak két beruházást említenem.
Az un. „vizes vb-t” és a Maccabi Játékokat - hangsúlyozta a Mi Hazánk Mozgalom helyi vezetője.

Pártja elképzeléseit úgy foglalta össze Orbán Imre, hogyúj politikai erőként szeretnék a választópolgárok számára egyértelművé tenni, miért van szükség arra, hogy a párt a politikai közélet része legyen. - Olyan álláspontot foglalunk el több társadalmi kérdésben is, amit az emberek többsége támogat, ugyanakkor mégsem képviseli azokat egyetlen párt sem. Szeretnénk, ha olyan témákkal is foglalkozna a politika, amit a politikailag korrekt beszédmód eddig nem tett lehetővé.Nemcsak felhívjuk majd a figyelmet a fontos társadalmi kérdésekre, de szakmailag megalapozott, a párt nemzeti elkötelezettségén nyugvó válaszokat is adunk majd azokra - fogalmazott a szervezet elnöke.

Hozzátette, az uniós kampányban szakpolitikai kérdésekre kívánnak koncentrálni, olyanokra, mint a magyar-cigány együttélés, az Európai Unió, az oktatás, a honvédelem, a rendészet, a családpolitika és a választójog kérdésköre.

Fotó: Pápa Városi TV

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 20:26, csütörtök | Helyi

Grőber Attila: Az Adatvédelmi Hatósághoz fordulnak az érintettek

A választópolgárok azonosításához használatos személyi számot és lakcím adatokat kért valaki az egyesület nevében az érintettektől, akik az adatvédelmi hatósághoz fordulnak - mondta el a politikus.

2024. Április 25. 18:20, csütörtök | Helyi

Fegyverrel fenyegette a mentősöket egy ember Pápateszéren, kivonult a TEK

Az eset ma délután történt, a települést egy időre le is zárták a hatóságok.

2024. Április 25. 17:33, csütörtök | Helyi

Megnyílt a IV. Pápai Nemzetközi Történelmi Filmfesztivál

Negyedik alkalommal rendezik meg Pápán a seregszemlét, amely az első két évben nem működhetett szokványos módon a Covid járvány miatt, tavaly óta azonban számos művész személyesen vesz részt a találkozón.

2024. Április 24. 16:42, szerda | Helyi

Megfenyegette, hogy megöli, börtönbe mehet a Pápa környéki férfi

Zaklatás vétsége miatt emelt vádat a Pápai Járási Ügyészség azzal a 33 éves férfival szemben, aki közösségi oldalon nyilvánossá vált sértő kijelentések miatt fenyegette meg a sértettet és annak élettársát az egyik Pápa környék