Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2018. Szeptember 19. 08:39, szerda | Bulvár
Forrás: infovárosok

Magyar kockások is szárnyra kapnak Bostonban

Magyar kockások is szárnyra kapnak Bostonban

Az Egyesült Államok ad otthont az első Red Bull Rubik-kocka világbajnokságnak

Szeptember 22-én a világ legjobb kockásai találkoznak Bostonban, hogy az első Red Bull Rubik-kocka világbajnokságon csapjanak össze. A 12 országból érkező, több mint 50 játékos a bajnoki cím mellett a több, mint nyolcmillió forintos fődíjért is versenybe száll majd. A nem mindennapi bajnokságon hazai színekben versenyző kockásoknak is szoríthatunk. A magyar alakulat tagjai Szakály Anna, Barta Ádám és Bózsing Hunor, akik hétvégén már az amerikai városban pörgetik a kockákat.

Hat oldal, hat különböző szín és milliónyi kirakási lehetőség. Rubik Ernő bűvös kis kockája amellett, hogy a világ egyik legismertebb 3D-s kirakója, minden bizonnyal a legőrjítőbb játékok TOP listáján is előkelő helyet kapna. De nem azok számára, akik szeptember 22-én részt vesznek a világ első Red Bull Rubik-kocka világbajnokság bostoni fináléján. Szakály Anna a májusban megrendezett budapesti fordulón a leggyorsabb női játékosnak bizonyult, azóta pedig izgatottan várja a nemzetközi megmérettetést.



„2009-ben valaki behozott egy kockát a suliba, ekkor kezdődött minden. Ennek már majdnem tíz éve, azóta pedig teljesen megváltozott az életem. Rengeteg embert megismertem a kockának köszönhetőn, nagyon sok országban jártam és nem utolsó sorban a versenyeknek köszönhetően a szégyenlősségem is leküzdöttem” – mesélte Szakály Anna, aki a hölgyek között képviseli majd hazánkat a finálén. „Mindenképpen egy nagyon izgalmas versenynek nézünk elébe, hiszen sok tehetséges kockás lesz a döntőn, ahol egy az egy ellen csapnak majd össze a felek. Az pedig, hogy én repülhetek Bostonba, minden elképzelésemet felülmúlja” – tette hozzá Anna.

Bózsing Hunor hazai terepen a férfiak közül az egykezes és a 3x3-as fordulókban is győzelemig pörgette a kockákat májusban. „Körülbelül 10 éve foglalkozom komolyabban a Rubik-kockával. Kezdetben persze az volt a cél, hogy tökéletesen kirakjam, amikor viszont az már nem jelentett akadályt, a gyorsaságra koncentráltam, innentől pedig jöhettek a versenyek” – mondta el a Hunor. „Hatalmas dicsőség lenne megnyerni a világbajnokságot, már csak azért is, mert így egy magyar győzelem születne egy magyar találmánnyal megrendezett versenyen” – árulta el a játékos, aki különösen élvezi Red Bull Rubik-kocka bajnokság új versenyzési formáját, vagyis a szemtől-szembeni megmérettetést.

Anna és Hunor mellett Barta Ádám is csatlakozik a magyar alakulathoz, aki a Re-Scramble, vagyis az úgynevezett „keverés-másolás” számban fog indulni. Mindez az jelenti, hogy a magyar versenyző két kockával áll majd az időmérő óra mellett, egy kevert és egy már kirakott kockával a kezében. A forduló játékosainak a kirakott kockát kell majd minél gyorsabban abba az állapotba hozni, amiben a megkevertet találják. „Ami a versenyt illeti, számomra a legfontosabb, hogy magamhoz képest jól teljesítsek és persze, hogy élményeket szerezzek. Már a hazai fordulón is nagyon jól éreztem magam, szuper volt a társaság és egy nagyon jól megszervezett versenyben lehetett részem, ezért már nagyon várom a döntőt is” - árulta el Ádám, aki az elmúlt pár héten mindennap gyakorolt a nemzetközi fináléra.

Szeptember 22-én tehát három magyar versenyzőnek is drukkolhatunk a bostoni Red Bull Rubik-kocka világbajnokság döntő köreiben, amelyet magyar idő szerint 23.55-től élőben közvetítenek a Red Bull Mind Gamers Facebook oldalán.

Címkék: rubik-kocka

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Bulvár

Elszabadult katonalovak okoztak sérüléseket és károkat Londonban

Elszabadult katonalovak okoztak személyi sérüléseket és jelentős anyagi károkat szerdán London belvárosában. Három sérült katonát és egy civilt kórházba kellett szállítani.

2024. Április 23. 06:43, kedd | Bulvár

A szicíliai maffiavezér álnéven udvarolt nőknek a közösségi oldalakon

Agglegény orvosként regisztrálta magát, és nőkkel keresett kapcsolatot a legnagyobb közösségi oldalakon Mattia Messina Denaro, a Cosa Nostra szicíliai maffiaszervezet volt vezetője - hozták nyilvánosságra a hatóságok hétfőn.

2024. Április 21. 11:26, vasárnap | Bulvár

Médiakutató: korszakalkotó a Delta mesterséges intelligenciával alkotott műsorvezetőjének megjelenése

Korszakalkotónak nevezte a köztelevízió Delta című műsora mesterséges intelligenciával alkotott szereplőjének felbukkanását Szűts Zoltán médiakutató az M1 aktuális csatorna Ma reggel című műsorában vasárnap.

2024. Április 20. 09:47, szombat | Bulvár

Kizuhant egy hároméves kisgyermek egy emeletes ház ablakából Csepelen

Kizuhant egy hároméves kisgyermek egy emeletes ház ablakából a főváros XXI. kerületében, Csepelen, a Kossuth Lajos utcában pénteken. A gyermeket a mentők kórházba vitték.