Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2016. Augusztus 05. 10:22, péntek | Helyi sport
Forrás: Infopapa.hu

Magabiztos Klausz győzelem Fehérváron

Magabiztos Klausz győzelem Fehérváron

A Székesfehérvár Rallyen Kecskeméti Balázs diktálta Klausz Kristófnak az itinert a Peugeot 208 R2 jobb oldaláról, és kiváló közös munkájuknak köszönhetően újabb kategóriaelsőségnek örülhettek.

Magabiztos, több mint 2 perces előnnyel nyerte meg a 6-os kategória értékelését a Klausz-Kecskeméti páros. „Bevallom, a székesfehérvári verseny sosem tartozott a kedvenceim közé - mesélte Klausz Kristóf. Az eddigi futamokon mindig volt valami, ami megakadályozott bennünket abban, hogy igazán jól teljesítsünk, jó ízűt autózzunk. Két éve a féltengelyünk törött el, tavaly pedig felborultunk… Most viszont az elejétől a végéig minden rendben volt. Az első kör kivételével úgy érzem, végig a határon autóztunk, mindent kiadtunk magunkból és a Peugeot-ból, amit csak lehetett, és ezt az időeredményeink is hűen tükrözték.”
Persze a nagy hőséggel nekik is meggyűlt a bajuk, akárcsak a többi versenyzőnek. „50-60°C fok lehetett a kocsiban, ami igencsak próbára tett minket. Éreztük magunkon, hogy türelmetlenebbek, feszültebbek vagyunk, és emiatt volt sokkal nehezebb is ez a futam, mint a korábbiak. Ráadásul az autó is megmakacsolta magát a nagy meleg miatt, hiszen amikor bekapcsolt a ventilátor, volt, hogy leállt a motor. Egyszer például úgy jártunk, hogy mindössze 5 másodpercünk volt a rajtig, és addigra sikerült újra beindítani a Peugeot-t. A verseny végére így nekünk is kijutott az izgalmakból.”
Klauszék nem csak a kategóriában, de a 2WD értékelésben is hozták a tőlük elvárható eredményt. Igaz, itt „csak” másodikak lettek, de ez is igazán dicséretes, ugyanis az 1,6-os Peugeot-val a 350 lóerős BMW-k ellen kellett felvenniük a harcot. Így is volt azonban olyan gyors, ahol az R2-es jobb időt futott, mint az ellenfelei.
„A mostani győzelmünkkel bebiztosítottuk magunkat, továbbra is mi vezetjük a 6-os kategória összetett bajnoki értékelését. Habár konkrét számításaink még nincsenek, valószínűleg a kétkerekesek között jelenleg másodikak vagyunk, de kezdjük behozni a lemaradásunkat” – összegezte Kecskeméti Balázs.

Címkék: klausz

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 08:13, csütörtök | Sport

A végén fordított a Fradi, döntőbe jutott a Magyar Kupában

A már bajnok Ferencváros jutott másodikként a labdarúgó MOL Magyar Kupa fináléjába, mivel szerdán hátrányból fordítva 2-1-re legyőzte a másodosztályban éllovas Nyíregyházát, Balmazújvárosban.

2024. Április 25. 08:02, csütörtök | Sport

Második helyen zárt Benyó Máté Nyirádon

A szezonnyitó máriapócsi győzelem után Nyirádon a második helyet szerezte meg a Korda Racing csapatában versenyző Benyó Máté, Kovács Sámuel a dobogó legfelső fokára állhatott.

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Belföld

Használtautó-kereskedőt buktattak le az adóellenőrök

Megbukott az adóellenőrzésen az a használtgépjármű-kereskedő, aki nyilvántartásait meghamisítva fiktív kölcsönszerződésekkel fedte el bevételeit.

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Belföld

A kormány felszólította az üzemanyag-kereskedőket, hogy áraikat igazítsák a régiós átlaghoz

A kormány felszólítja az üzemanyag-forgalmazókat, hogy áraikat önkéntes alapon igazítsák a régiós átlaghoz, hogy a magyar üzemanyagárak ne szakadjanak el attól - jelentette be a nemzetgazdasági miniszter szerdán.