Városlista
2024. május 8, szerda - Mihály

Hírek

2016. Április 09. 13:46, szombat | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Sz.Zs.), kisalfold.hu

Lopott trabant a patakban Győrszemerénél

Lopott trabant a patakban Győrszemerénél

Akár egy Kusturica-filmben is játszódhatott volna az a történet, mely Győrszemerén esett meg a napokban.

Lopott Trabant feküdt az oldalán a Bakony-érben Győrszemerénél - még csütörtökre virradóra tűnt el egy ottani autószerelő műhely elől - írja a kisalfold.

Igazi Kusturica-filmbe illő történet szemtanúja lehetett az, aki péntek délután Győrszemerén a Bakony-ér (más néven Bornát-ér) partjára vetődött. Egy Trabant kombi feküdt oldalára fordulva a vízben, ezt szúrta ki egy helyi illető, s értesítette a rendőrséget. A kocsit már keresték, azt ugyanis egy Daewooval egyetemben csütörtök hajnalra virradóra lopták el egy szemerei autószerelő műhely elől.

A másik kocsi még nem került elő. Ami a történet legérdekesebb része, hogy a Trabant mellett egy Audi és egy másik értékes autó is állt a műhely előtt, azokat nem bántották, a Trabant ajtaját viszont felfeszegették, s úgy vitték el. Állítólag benzin is alig volt benne...

„Valószínűleg rodeózni vitték ide a szántóföldre, aztán amikor kifogyott az üzemanyag, belelökték a vízbe. Aznap éjjel a faluban még két autót törtek fel, de ami miatt iszonyú mérges vagyok, hogy letörték és elvitték az egyik térfigyelő kamerát is" – mondta Horváth Gyula polgármester.

A településvezetőt egyébként tegnap délutáni ottjártunkkor hívta fel a Trabant tulajdonosa, egy nyugdíjas asszony. Elmondta, hogy elsősorban érzelmi okokból kötődik az autóhoz, s ha lehet, valamiképp mentsék meg. Ez nem egyszerű feladat, de a kíméletesebb kiemelés érdekében darut kértek a helyszínre.

Fotó: kisalfold.hu

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 07. 15:47, kedd | Helyi

NATO hadgyakorlat egyik központja a pápai légibázis

A Swift Response a Steadfast Defender 2024 részgyakorlata, amely a NATO szövetség keleti térségét helyezi középpontba.

2024. Május 07. 15:22, kedd | Helyi

Méhlegelőt alakítanak ki Pápán

A Városfejlesztő Kft. munkatársai a Külső-Várkertben telepítenek valódi méhlegelőt.

2024. Május 06. 17:55, hétfő | Helyi

Grőber Attila: Van jövőképünk, van programunk!

Több ezer aláírást gyűjtöttek össze a Közösen Pápáért és az Élhető, Gyarapodó Városért Egyesületek, valamint hat ellenzéki párt által támogatott jelöltek, akiket nyilvántartásba vett a választási bizottság.

2024. Május 06. 09:32, hétfő | Helyi

Garázs égett Nagytevelen, rendőrök lőtték ki a gázpalackokat

Nagytevelen egy ingatlan melléképülete teljesen lángba borult május 5-én éjszaka.