Városlista
2019. február 21, csütörtök - Eleonóra

Hírek

2018. Február 11. 07:41, vasárnap | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt), Veol.hu

Lopni jártak Ausztriába

Lopni jártak Ausztriába

A bíróság a harmincegymillió forintos kár megtérítésére is kötelezte annak a bandának a tagjait, akik 11 évvel ezelőtt betöréses lopásokban vettek részt Ausztriában.

A szálakat az a pápai P. Raul (korábbi neve D. József) mozgatta, aki rablás miatt már több mint öt évet ült. A férfi csapatával 2006. július 2-án három kisteherautóval és két személykocsival indult útnak - írja a veol.hu.

Az osztrák rendőrök már várták őket

Az ausztriai Mannswörthben – tipp alapján – a Strabag helyi telephelyére hajtottak, ahol kibontották a kerítést, hogy a teherautók behajthassanak. A platókra huszonnégy kábeltekercset tettek fel, amelyek összesen hatmillió forintot értek. Hajnali négykor értek a határra, ahol már várták őket: a rakományt lefoglalta az osztrák rendőrség, a tolvajokat őrizetbe vették.

A kudarc nem vette el a kedvüket, a „kirándulást” jó másfél évvel később, 2008. február 22-én megismételték. Hajnali négykor érkeztek a Henndorf községben működő nemesfém-újrahasznosító telepre. Itt rengeteg színesfém hulladékot raktak fel, továbbá katalizátorok, kerámiabetétek, hűtők, alufelnik és akkumulátorok kerültek a kocsira. Az ellopott áru 39 millió forintot ért. A bűnbanda gond nélkül megérkezett Magyarországra. Az áru kisebbik részét egy pápai nő garázsában helyezték el, a lopott holmi nagy része viszont olyan rejtekhely-re került, amelyet a hatóságnak nem sikerült megtalálnia. Csakhogy az osztrák sértett magyar ismerősén keresztül megtudta, hogy a társaság értékesíteni akarja a fémárut, ezért álnéven felvette velük a kapcsolatot, ugyanakkor értesítette a rendőröket. Az akció sikerrel járt, mert a nyomozók lefoglaltak 608 különböző fajtájú katalizátort, így a kárból nyolcmilliót érő érték megkerült.

Végül eljött az ítélet

A mindkét lopásban részt vevő P. Rault a pápai bíróság egy év két hónap börtönbüntetésre ítélte, míg társai felfüggesztett szabadságvesztéssel megúszták a bűncselekményt. Három vádlottat arra köteleztek, hogy a színesfém tulajdonosának térítsék meg 31 milliós kárát, továbbá a vádlottak együttesen fizessék meg a 897 ezer forintos bűn-ügyi költséget. A Veszprémi Törvényszéken jogerőssé vált a döntés.

Ezek érdekelhetnek még

2019. Február 21. 10:23, csütörtök | Helyi

Még bukósisak sem volt az ittas motoroson

A pápai rendőrök elfogták és előállították azt a 44 éves nagygyimóti férfit, aki utast is szállított járművével és kötelező gépjármű-felelősségbiztosítása sem volt.

2019. Február 21. 09:07, csütörtök | Helyi

Hamis adatokat adott meg

Hamis név megadásával akarta félrevezetni a rendőröket egy körözés alatt álló szombathelyi férfi.

2019. Február 20. 15:06, szerda | Helyi

Értékes bébiétel-adományt osztottak a Teuton Lovagrend adományából

A nemrégiben érkezett Teuton Lovagrend adományát ma adták át a város lakosságának a Fiumei utcai Spartacus pályán.

2019. Február 19. 14:36, kedd | Helyi

Hat év alatt két és félszeresére nő az egészségügyi szakdolgozók bére

A Magyar Ápolók Napja alkalmából Dr. Kovács Zoltán országgyűlési képviselő az egészségügyi dolgozók megbecsülésének fontosságáról beszélt.