Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2011. Július 04. 10:25, hétfő | Helyi
Forrás: Napló-online

LMP: Közösségi rendőrséget!

LMP: Közösségi rendőrséget!

Közösségi rendőrséget szeretne az LMP, hangzott el a pápai sajtótájékoztatón, az LMP országjáró körútjának egyik állomásán.

A közelmúltban elkészült a Lehet Más a Politika közbiztonsági programja, amit a párt a közelmúltban ismertetett. Dorosz Dávid országgyűlési képviselő, a Parlament honvédelmi és rendészeti bizottságának tagja beszélt pártja a közbiztonság megszilárdítását célzó koncepciójáról a pápai sajtótájékoztatón. Az LMP javaslata szerint a jelenlegi rendőrségi modellt egy közösségi rendőrségnek kell felváltania. A koncepció egy szolgáltató jellegű közösségi rendőrség és egy speciális ügyekkel foglalkozó, centralizált szervezet létrehozását szorgalmazza.- Véleményünk szerint el kell érni, hogy kevesebb rendfenntartó dolgozzon bürokratikus munkakörökben és több a kistelepüléseken, ahol közösségi alapúvá kell tenni a rendőrséget. Ennek értelmében a helyi önkormányzatok és közösségek nagyobb beleszólást kapnának a rendfenntartók munkájába - tájékoztatott Dorosz Dávid.
Emellett az LMP elengedhetetlennek tartja, hogy létbiztonságot teremtsenek a rendőrök számára. Éppen ezért a párt szerint szakértők, szakmai és érdek-képviseleti szervezetek, valamint a parlamenti pártok bevonásával olyan rendőrségi életpályamodellt kell kialakítani, amely stabil anyagi lábakon álló, magas társadalmi megbecsülést, megélhetést, illetve életpályát biztosít az állomány tagjainak. Dorosz Dávid hozzátette, a közösségi rendőrség koncepciója legkésőbb októberben, törvényjavaslat formájában kerülhet a Parlament elé.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 14:46, péntek | Helyi

Pápán lép fel Miller Zoltán

Miller Zoltán: Az igazi sikert az jelenti, ha képesek vagyunk értékelni mindazt, amit elérünk

2024. Április 19. 13:31, péntek | Helyi

Baleset az új 83-ason Tétnél!

A középső szalagkorlátnak ütközött egy személyautó a 83-as főút Pápa felé vezető oldalán, Tét közelében.

2024. Április 19. 09:28, péntek | Helyi

Figyelem, elindult a rendőrség akciója az utakon!

Ma reggel 6 órától 24 órán keresztül az egész vármegyében kint lesznek a sebességmérők az utakon.