Városlista
2024. május 8, szerda - Mihály

Hírek

2021. Április 26. 10:40, hétfő | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt), Veszprém Megyei Főügyészség

Letartóztatásban az élettársa rendszeres bántalmazásával gyanúsított férfi

Letartóztatásban az élettársa rendszeres bántalmazásával gyanúsított férfi

Letartóztatását indítványozta a Pápai Járási Ügyészség annak a 35 éves férfinak, aki ittas állapotban többször szidalmazta, ütötte, fenyegette, személyi szabadságában korlátozta élettársát, de volt, hogy szexuálisan is bántalmazta a nőt.

A megalapozott gyanú szerint az elkövető 2015-től élt élettársi kapcsolatban a sértettel, amelyet a férfi italozása miatt már ez év augusztusától az erőszak jellemzett. A férfi ittasan gyakorta szidalmazta, tenyérrel arcon, ököllel háton, derékon ütötte, lökdöste, és olyan is volt, hogy megharapta a sértettet.

Két-három éve számos alkalommal előfordult olyan eset is, hogy a házukból távozni akaró nő előtt bezárta az ajtót, illetve a kezeit lefogva akadályozta meg abban, hogy elmenjen, az utóbbi időben pedig volt, hogy megöléssel fenyegette élettársát.

A sértett végül azt követően tett feljelentést a férfi ellen, hogy a gyanúsított 2021 áprilisában szexuálisan is bántalmazta, majd három nappal később, egy veszekedés során könyökkel mellkason ütötte az ágyban fekvő sértettet.

Az ügyészség a szökés, elrejtőzés, a bizonyítás megnehezítése és a bűnismétlés veszélye miatt indítványozta a személyi szabadság megsértésének bűntettével, szexuális erőszakkal, valamint kapcsolati erőszakkal és zaklatás bűntettével gyanúsított férfi letartóztatását. Az indítvánnyal a Veszprémi Járásbíróság nyomozási bírója egyetértett és a gyanúsított letartóztatását egy hónapra elrendelte.

A kép csak illusztráció

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 07. 15:47, kedd | Helyi

NATO hadgyakorlat egyik központja a pápai légibázis

A Swift Response a Steadfast Defender 2024 részgyakorlata, amely a NATO szövetség keleti térségét helyezi középpontba.

2024. Május 07. 15:22, kedd | Helyi

Méhlegelőt alakítanak ki Pápán

A Városfejlesztő Kft. munkatársai a Külső-Várkertben telepítenek valódi méhlegelőt.

2024. Május 06. 17:55, hétfő | Helyi

Grőber Attila: Van jövőképünk, van programunk!

Több ezer aláírást gyűjtöttek össze a Közösen Pápáért és az Élhető, Gyarapodó Városért Egyesületek, valamint hat ellenzéki párt által támogatott jelöltek, akiket nyilvántartásba vett a választási bizottság.

2024. Május 06. 09:32, hétfő | Helyi

Garázs égett Nagytevelen, rendőrök lőtték ki a gázpalackokat

Nagytevelen egy ingatlan melléképülete teljesen lángba borult május 5-én éjszaka.