Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2023. November 28. 11:59, kedd | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Lesz karácsonyi zene a Kossuth utcán, és érkezik majd a Mikulás is!

Lesz karácsonyi zene a Kossuth utcán, és érkezik majd a Mikulás is!

A belvárosi összefogás már most jelentős eredményeket ért el, pedig az adventi időszak még el sem kezdődött.

Sokak vágya teljesülhet azzal, hogy a pápai belvárosba visszatérhet az élet. Ennek már vannak jelei, az üzletek első pénteki meghosszabbított nyitvatartása, Black Friday akciói, és a vendéglátósok kitelepülése már ezen a hűvös noverber végi napon is sokakat vonzott a Kossuth utcára. Ám az adventi időszak még csak most fog kezdődni, és számos oka lesz még annak, hogy felkeressük a belvárost, és közösen éljük meg az adventi várakozás örömét.

Remek hír, hogy az üzlelek kérésére hangszórókat szereltek fel a Kossuth utcában, és az új lámpaoszlopok hangszóróit is beüzemelik, amelyekből a helyi rádió fog szólni, természetesen sok karácsonyi dallal, napközben. Szintén az üzletek kérték, hogy idén érkezzen meg a Mikulás a pápai belvárosba, amely szintén teljesülni látszik. Számos szaloncukor felajánlás is érkezett, így a Télapó puttonya is megtelik majd finomságokkal, amiből fog tudni osztogatni a gyermekeknek, december 5-én, és 6-án egyaránt. Mint ismeretes, pénteken már programokkal is készülnek a szervezők, az üzletek pedig ezúttal is este 19 óráig várják a vásárlókat, az éttermek pedig forró italokat és finomságok kínálnak majd. A karácsonyi fényeket is felkapcsolják a hétvégén, így aki adventi hangulatra vágyik, mindenképpen keresse fel a belvárost.

Szombaton a Pannonia Reformatába lesz érdemes ellátogatni, ahol kézműves programok, kávéházi beszélgetés, jótékonysági koncert és adventi kézműves vásár várja az érdeklődőket, a gyönyörűen feldíszített udvarban.

Az adventi koszorú első gyertyáját vasárnap gyújtják meg, az Esterházy-kastély udvarán, ahol szintén lesznek programok is.

Lista kép: Pápa-ma.hu

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 14:17, vasárnap | Helyi

Mind a négy belvárosi közle rendbetételével végeztek a Pápai Polgárok

A Pápai Polgárok arra kívánják felhívni a városlakók és a városvezetés figyelmét, hogy a pápai közlék turisztikai desztinációk is lehetnének, ha megfelelően karban és tisztán lennének tartva.

2024. Április 28. 14:00, vasárnap | Helyi

Május elsején ezúttal is ébresztőt fújnak a Pápai Fúvósok - Mutatjuk az útvonalat

Szokásukhoz híven május első napján újra teherautóra ül Pápa Város Fúvószenekara és zenével ébreszti a város lakóit.

2024. Április 28. 08:33, vasárnap | Helyi

Katonai menetoszlopra kell számítani hétfőn Pápa térségében

Nemzetközi katonai logisztikai gyakorlat miatt érkeznek a járművek.

2024. Április 27. 07:59, szombat | Helyi

Elfogadta a rendőrség beszámolóját a Képviselő-testület

Rausz István rendőr ezredes 2024. április 25-én számolt be a rendőrkapitányság 2023. évi tevékenységéről.