Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2017. Április 10. 09:48, hétfő | Helyi sport
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt), Pápa-ma.hu

Küzdősport Gála: Kiválóan szórakozott a pápai közönség

Küzdősport Gála: Kiválóan szórakozott a pápai közönség

A Koko-Gym KSE a Városi Sportcsarnokban hetedik alkalommal rendezte meg küzdősport gáláját.

A szinte teltházas rendezvényen K1 és thai-boksz szabályrendszerben 13 mérkőzést tekinthetett meg a publikum, ebből 9-en hazai versenyzőnek szoríthattunk. A környező települések (Ajka, Veszprém, Mosonmagyaróvár) mellett Tatabányáról, Budapestről és Szegedről is érkezett harcos az eseményre, melynek jó hangulatáról a versenyzők mellett a Taiko Hungary japán ütődob együttes is gondoskodott. A gála első felében a kevésbé rutinos, kevés meccsszámmal bíró indulók kaptak lehetőséget a bemutatkozásra, a pápai versenyzők közül Molnár Kristóf és Pálla Dorina egyhangú pontozással veszítette el mérkőzését, az első Koko-Gym győzelem Pirka Tamás nevéhez fűződik, majd a 17 esztendős Vizkeleti Kristóf látványos küzdelemben, 2-1-es pontozással győzte 12 évvel idősebb fővárosi ellenfelét. A szünet előtt Kiss Péter egyhangú pontozással kapott ki a magyar bajnoktól, Timo Szemenyuktól, majd a szünet után Kovács László győzelmét ünnepelhették a pápai drukkerek.

Ahogy követték egymást a meccsek, egyre színvonalasabb és kiélezettebb meneteknek lehettünk szemtanúi, jó példa erre Herceg Alex (Tatabánya) és Gubicza Márkó (Budapest) ütközete, melyet előbbi nyert meg. A második felvonás végén előbb Csongrádi Máté egyhangú pontozással maradt alul tatabányai ellenfelével szemben, majd az ajkai Takács Zsolt győzte le mosonmagyaróvári riválisát. A második rövid szünetben Korpics Gábor főszervező köszönetet mondott az egész éven át tartó együttműködésért és barátságért Kókai Gábornak, Bányász Adriánnak és Meszlényi Gábornak.

Ezután a 101 kilogrammos Koko-Gym harcos, Frum Imre lépett kötelek közé, aki egy megnyert első menet után a másodikban fej K.O-val kikapott, a pápai versenyzőt hosszú percekig ápolták a ringben mire magához tért, és el tudta hagyni a szorítót, szerencsére maradandó sérülés nélkül. A műsorsorrendben az egyik legnagyobb hazai közönség kedvenc következett, a „Mexikói”, azaz Kocsis Rajmond, aki jól is kezdett, hiszen a tőle megszokott combrúgásokkal hozta is az első menetet. A másodikban viszont felrepedt a homloka, és olyan súlyos volt a sérülése, hogy az orvos javaslatára a mérkőzés vezetője beszüntette a párharcot.

- Sajnos egy térdessel elkapott az ellenfelem, amivel sikerült olyan sebet ejteni rajtam, hogy nem folytatódhatott a meccs – emlékezett vissza a pápai harcos. Sajnálom, hogy így alakult, pedig jól felkészültem a meccsre, kellőképpen motivált is voltam, arról nem is beszélve, hogy az első menet az enyém volt. Csalódott vagyok, mert hazai közönség előtt mindenképp szerettem volna nyerni, sajnos ebben ez a sérülés megakadályozott.

A gála két főmeccsel zárult, az elsőn a Világkupa győztes Meszlényi Gábor a K1 junior világbajnok Nardelotti Zoltánnal meccselt. A tavalyi négyes profi torna győztese számára az idei gála nem alakult jól, hiszen mindjárt az első percben egy bekapott térdes után rászámoltak, majd a második perc végén egy kombináció után Meszlényi ismét padlózott, ezután a főbíró Nardelotti javára beszüntette az összecsapást, jóllehet ezzel sem Meszlényi, sem a közönség egy része nem értett egyet. Busai Gergely és Ábel Péter találkozott a gála utolsó felvonásán, melyen Busai végig irányított – ellenfelére a második menetben rá is számoltak – a 3x3 perces meccs végigment ugyan, de a tatabányai fiatalember győzelméhez nem férhetett kétség. Korpics Gábor, az egyesület vezetője a gála után azt mondta, mind nézőszámban, mind a mérkőzések színvonalában a mostani volt az egyik legjobban sikerült rendezvényük.
- Ilyen gálánk talán még nem is volt, ahol aztán minden megtörtént, ami megtörténhet, volt itt K.O., sérülés miatti leléptetés, egyhangú pontozás, mérkőzés feladás. A párosítások nagyon erősek voltak, ennek voltunk szenvedő alanyai és győztesei is, azt gondolom, a közönség sem unatkozott. Sajnálom, hogy Kocsis Rajmond meccse így ért véget, egy hozott első menet után bosszantó ez a sérülés, a másik fájó pont Frum Imre, aki egy nyert első menet után kapott ki, sajnos belealudtunk a második menetbe, ellenfele pedig a szerencsével sem állt hadilábon, „leverte a csillárokat is” Imi pedig az egyik ilyen csapkolódásba belenézett… Összességében mindenkivel elégedett vagyok, hiszen maximumon teljesítettek, kondiban és technikai tudásban is hozták, ami elvárható volt. Köszönöm, hogy ennyien eljöttek és szurkoltak a tanítványaimnak, jövőre is mindenkire számítunk.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 18:24, szerda | Belföld

IPOSZ konferencia a Digitalizációs Keretmegállapodás megvalósulásáról

Hévízen, az IPOSZ által szervezett konferencián az európai digitális átmenet és a Digitális Keretmegállapodás végrehajtásának fontossága került előtérbe.

2024. Április 24. 16:42, szerda | Helyi

Megfenyegette, hogy megöli, börtönbe mehet a Pápa környéki férfi

Zaklatás vétsége miatt emelt vádat a Pápai Járási Ügyészség azzal a 33 éves férfival szemben, aki közösségi oldalon nyilvánossá vált sértő kijelentések miatt fenyegette meg a sértettet és annak élettársát az egyik Pápa környék

2024. Április 24. 14:31, szerda | Belföld

Orbán Viktor: szakmunka és szakmunkás nélkül nincs jövő

Budapest, 2024. április 24., szerda (MTI) - Az elmúlt 15 évben felépítettük a munkaalapú gazdaságot, és ma már mindenki tudja, hogy szakmunka és szakmunkás nélkül nincs jövő