Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2018. Május 21. 18:58, hétfő | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Krisztusi család legyetek - Nyolcadik alkalommal rendezték meg az Ökumenkus Napot Pápán

Krisztusi család legyetek - Nyolcadik alkalommal rendezték meg az Ökumenkus Napot Pápán

Remekül sikerült a történelmi egyházak közös pápai alkalma, mely az idei évben az Esterházy-kastély udvarán került megrendezésre.

A méltó helyszínnek, a jó időjárásnak és persze a színes programoknak együttesen volt köszönhető, hogy az idei Ökumenikus Napon vettek részt a legtöbben az eddigiek közül, szépen megtelt a kastély udvarán felállított sátor, de sokan voltak a kézműves foglalkozásokon és a futóversenyeken is.

A délután kettő órakor kezdődő rendezvényt Boncz Zoltán baptista lelkész nyitotta meg. Úgy fogalmazott, hogy az Ökumenikus Nap célja az, hogy megmutassák az embereknek, a városlakóknak, hogy Isten létezik, ott van mindannyiunk életében.

Unger Tamás köszöntőjében az idei Ökumenikus Nap fő üzenetére, a "Krisztusi család legyetek" vezérgondolatra utalva azt mondta, a 2018-as esztendő a kormányzati politikában is a családok éve. - A család a társadalom legkisebb és egyben legfontosabb közössége, amelyen keresztül értékeket adunk át egymásnak, értékeket őrzünk meg és a család az alapja Magyarország és a nemzet további fennmaradásának is. Az alpolgármester hozzátette, az egyházak mindig nagyon fontos szerepet töltöttek be a város életében, nemcsak abban erősek, hogy épületeket újítanak meg, hanem erősek a tagjaikon, a közösségeiken keresztül is - mondta Unger Tamás, felemelő pillanatokat kívánva az Ökumenikus Nap résztvevőinek.

Márkus Mihály református lelkész, az Ökumenikus Nap egyik főszervezezője hírportálunknak elmondta, a Krisztustól tanult szeretet alapján, aki a krisztusi tanításból indul ki, az a családi életében is megéli az Ökumenikus Nap vezérgondolatát. Ez nem azt jelenti, hogy abban a családban nem lesznek veszekedések, hanem azt, hogy arra törekszünk, hogy ha békétlenség van, akkor békességre jussunk és megbeszéljük azt, amiben nem értettünk egyet.

A köszöntőket követően került sor a délelőtti floorball bajnokság eredményhirdetésére.

A Gyurátz Ferenc Általános Iskolás diákjainak bemutatója után ismét a sportté volt a fő szerep. A tavalyi évben nagy sikert arató örömfutást idén is megszervezték, melynek keretében a szép számú sportbarát futva kereste fel a belvárosi templomokat, a legkitartóbban pedig egy három kilométeres futóversenyre is benevezhettek.

Közben a színpadon folytatódtak a programok. A Szent Anna Óvoda ovisai után a Szent István Római Katolikus Általános Iskola diákjai, majd pedig az Édenkert Református Óvoda apróságai szórakoztatták a szép számú közönséget. Az Esterházy-kastélyban játszóház és kézműves foglalkozás várta a gyermekeket és szüleiket.

A Tánc-Lánc AMI és a Pápai Református Kollégium Gimnáziuma és Művészeti Szakgimnáziumának néptáncbemutatója után került sor a rajzpályázat és a bibliai történetmesélő verseny eredményhirdetésére, a legjobbak pedig meg is csillanthatták tehetségüket.

Az esti ökumenikus napi istentiszteleten dr. Csernai Balázs hirdetett igét. A korábban Pápán szolgáló atya az egység fontosságáról beszélt. - Mindig vágyunk az egységre, elsősorban családon belül szeretnénk megélni az összetartozás érzését. Ezzel kapcsolatban sok nehézségbe ütközünk, néha talán csalódásaink is vannak, viszont ilyenkor jó észrevenni azt, hogy nemcsak a család tagjai vannak jelen egy családban, hanem velünk járja az utat Jézus is és ő az, aki egyesíteni tud bennünket, ő az, aki meg tudja adni nekünk azt az egységet és örömöt, melyre újból és újból szükségünk van - mondta Csernai Balázs.

A rendezvény az ökumenikus zenekar előadásával és közös énekléssel zárult.

Címkék: ökumenikus nap

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 20:26, csütörtök | Helyi

Grőber Attila: Az Adatvédelmi Hatósághoz fordulnak az érintettek

A választópolgárok azonosításához használatos személyi számot és lakcím adatokat kért valaki az egyesület nevében az érintettektől, akik az adatvédelmi hatósághoz fordulnak - mondta el a politikus.

2024. Április 25. 18:20, csütörtök | Helyi

Fegyverrel fenyegette a mentősöket egy ember Pápateszéren, kivonult a TEK

Az eset ma délután történt, a települést egy időre le is zárták a hatóságok.

2024. Április 25. 17:33, csütörtök | Helyi

Megnyílt a IV. Pápai Nemzetközi Történelmi Filmfesztivál

Negyedik alkalommal rendezik meg Pápán a seregszemlét, amely az első két évben nem működhetett szokványos módon a Covid járvány miatt, tavaly óta azonban számos művész személyesen vesz részt a találkozón.

2024. Április 24. 16:42, szerda | Helyi

Megfenyegette, hogy megöli, börtönbe mehet a Pápa környéki férfi

Zaklatás vétsége miatt emelt vádat a Pápai Járási Ügyészség azzal a 33 éves férfival szemben, aki közösségi oldalon nyilvánossá vált sértő kijelentések miatt fenyegette meg a sértettet és annak élettársát az egyik Pápa környék