Városlista
2018. október 18, csütörtök - Lukács

Hírek

2017. December 07. 13:39, csütörtök | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt), Pápai Rk.

Krampusz és Mikulás a rendőr oldalán

Krampusz és Mikulás a rendőr oldalán

Láthatóságot segítő kiegészítőkkel lepték meg Mikulás napján a pápai rendőrök az egyik pápai általános iskola diákjait.

A pápai Weöres Sándor Általános Iskolánál 2017. december 6-án, a reggeli becsengetés előtt rendőrök várták az iskolába igyekvő diákokat. Az egyenruhások baleset-megelőzési akcióját a Mikulás és egy krampusz is segítette, akiknek zsákjaiból láthatóságot segítő kiegészítőket – fényvisszaverő mellényt, hátizsákot, karszalagot, szilikon karkötőt, hátizsákra rögzíthető villogót, valamint kerékpár világítást és prizma szettet – kaptak az iskolába igyekvő gyermekek. Az ajándékok átadása előtt a diákoknak néhány közlekedési témájú kérdésre is válaszolniuk kellett, így az akció lehetőséget biztosított arra is, hogy a gyermekek a gyalogos, a kerékpáros és az utasként történő közlekedés néhány fontos szabályait is átismételjék.

Az ajándékozás közben szóba kerültek az úttesten történő átkelés szabályai, a kerékpár kötelező felszerelései, valamint a rendőrök kihangsúlyozták a láthatósági mellény és a biztonsági öv használatának fontosságát is.

Ezek érdekelhetnek még

2018. Október 18. 16:29, csütörtök | Helyi

Változik a vonatközlekedés rendje a négynapos munkaszünet idején

Változik a vonatközlekedés rendje a négynapos munkaszünet idején - hívta fel a figyelmet a MÁV csütörtökön az MTI-hez eljuttatott közleményében.

2018. Október 18. 10:25, csütörtök | Helyi

Pápára látogatott az USA magyarországi nagykövete

David B. Cornstein nagykövet, aki a Nagykövetség C-12-es repülőgépén utazott, első alkalommal tett látogatást az MH Pápa Bázisrepülőtéren 2018. október 11-én.

2018. Október 18. 07:04, csütörtök | Helyi

Prostituáltaknak adta ki pápai és bakonykoppányi lakását

A Pápai Rendőrkapitányság több rendbeli prostitúció elősegítése bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat nyomozást egy 32 éves bakonykoppányi nővel szemben.

2018. Október 17. 15:20, szerda | Helyi

800 négyzetméteres jégpálya épül az Esterházy-kastély udvarán

Mivel a piac ideiglenesen a Fő téri korcsolyapálya helyére költözött, idén a kastély udvarán hódolhatunk a téli sportnak.