Városlista
2017. december 16, szombat - Etelka

Hírek

2017. December 07. 13:39, csütörtök | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt), Pápai Rk.

Krampusz és Mikulás a rendőr oldalán

Krampusz és Mikulás a rendőr oldalán

Láthatóságot segítő kiegészítőkkel lepték meg Mikulás napján a pápai rendőrök az egyik pápai általános iskola diákjait.

A pápai Weöres Sándor Általános Iskolánál 2017. december 6-án, a reggeli becsengetés előtt rendőrök várták az iskolába igyekvő diákokat. Az egyenruhások baleset-megelőzési akcióját a Mikulás és egy krampusz is segítette, akiknek zsákjaiból láthatóságot segítő kiegészítőket – fényvisszaverő mellényt, hátizsákot, karszalagot, szilikon karkötőt, hátizsákra rögzíthető villogót, valamint kerékpár világítást és prizma szettet – kaptak az iskolába igyekvő gyermekek. Az ajándékok átadása előtt a diákoknak néhány közlekedési témájú kérdésre is válaszolniuk kellett, így az akció lehetőséget biztosított arra is, hogy a gyermekek a gyalogos, a kerékpáros és az utasként történő közlekedés néhány fontos szabályait is átismételjék.

Az ajándékozás közben szóba kerültek az úttesten történő átkelés szabályai, a kerékpár kötelező felszerelései, valamint a rendőrök kihangsúlyozták a láthatósági mellény és a biztonsági öv használatának fontosságát is.

Ezek érdekelhetnek még

2017. December 14. 14:17, csütörtök | Helyi

Hamarosan elkészül az orvosi rendelő felújítása a Huszáron

A nyertes TOP-os projektek közül elsőként a Huszár lakótelepi orvosi rendelő felújítása kezdődhetett meg. A hamarosan elkészülő felújítás jelenlegi állapotát a házi- és gyermekorvosok, valamint védőnők is megtekintették.

2017. December 14. 14:04, csütörtök | Helyi

Minősített fesztivál lett a Pápai Játékfesztivál

Az immár 27 évre visszatekintő Pápai Játékfesztivál történetében még nem volt példa arra, hogy a programok megvalósulásának minőségét vizsgálják.

2017. December 14. 13:47, csütörtök | Helyi

Telefonokat lopott a páros a pápai áruházból

A rendőrök előállítottak egy nőt és egy férfit a Pápai Rendőrkapitányságra.

2017. December 14. 12:56, csütörtök | Helyi

Óvjuk értékeinket - Pápán járt a \"Házhoz megyünk\"

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztálya és a helyi rendőrkapitányság munkatársai Pápán adtak tájékoztatást az országos kezdeményezésű „Házhoz megyünk” bűnmegelőzési program részleteivel kapcsolatban.