Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2018. Március 28. 14:07, szerda | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt), Pápai Rk.

Közlekedésbiztonsági délelőtt a mihályházi óvodában

Közlekedésbiztonsági délelőtt a mihályházi óvodában

A gyalogos és kerékpáros közlekedés szabályaival ismerkedtek 2018. március 28-án délelőtt a mihályházi Négyszögletű - Kerekerdő Óvoda növendékei.

A foglalkozás első részében az úttesten történő biztonságos átkelés szabályairól, a gyermekbiztonsági rendszer és a biztonsági öv használatának fontosságáról, valamint a kerékpár kötelező tartozékairól beszélgettek a gyermekek a Pápai Rendőrkapitányság megelőzési előadójával. Az ovisok megtanulták, hogy az úttesten csak körülnézést követően szabad átkelni, majd felpróbálhatták az óvodának ajándékul hozott gyermek méretű kerékpáros bukósisakot és láthatósági mellényt. Ezt követően az intézmény udvarán felállított kerékpáros pályát vették birtokba a fiatalok. A legkisebbek futó biciklivel és műanyag kismotorral, a nagyobbak kétkerekű kerékpárral mentek végig a közlekedési táblákkal szegélyezett mini KRESZ pályán, ahol esetenként az előttük áthaladó gyalogosoknak is elsőbbséget kellett adniuk.

A délelőtt végén mindenki beülhetett a rendőrautóba, majd az Országos Baleset-megelőzési Bizottság jóvoltából valamennyi kisgyermek fényvisszaverő csíkokkal ellátott tornazsákot kapott ajándékba.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 09:28, péntek | Helyi

Figyelem, elindult a rendőrség akciója az utakon!

Ma reggel 6 órától 24 órán keresztül az egész vármegyében kint lesznek a sebességmérők az utakon.

2024. Április 17. 13:48, szerda | Helyi

Megvan a Játékfesztivál első fellépője!

Többszörös visszatérő zenekar lép fel pénteken.

2024. Április 17. 13:41, szerda | Helyi

Pápai Történetek - Krahulcsán János volt a vendég

Közösen Pápáért Egyesület által szervezett programsorozat első alkalmán a pápai erdészet nyugalmazott igazgatója volt a meghívott vendég, aki szenvedélyes túrázó, 70 évesen járta először végig az El Camino-t.