Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2020. Október 29. 11:56, csütörtök | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Közlekedésbiztonsági akciót tartottak

Közlekedésbiztonsági akciót tartottak

A rendőrök a Látni és látszani kampányhoz csatlakozva a látás és a láthatóság jelentőségére hívták fel a közlekedők figyelmét.

A Pápai Rendőrkapitányság munkatársai a város egyik forgalmas utcájában tájékoztatták a kerékpárosokat és a járművezetőket a megváltozott látási- és útviszonyokról 2020. október 27-én, reggel. A rendőrök felhívták a gépjárművezetők figyelmét a téli gumiabroncsok használatának fontosságára, valamint a sofőrök tájékoztatást kaptak a Látni és látszani elnevezésű országos közlekedésbiztonsági kampányról is. A programhoz csatlakozó szervizekben a gépjármű-tulajdonosok ingyenesen átvizsgáltathatják járművük világítását és jelzőberendezéseit. A szakemberek többek között elvégzik a fényszórók magasságbeállítását, felmérik a gumiabroncsok állapotát és megvizsgálják az ablakmosó berendezések működését. A téli felkészülés jegyében speciális műszerrel ellenőrzik az akkumulátorok állapotát és a fagyálló folyadék fagyáspontját. Az egyenruhások továbbá tájékoztatták a kerékpárosokat a láthatóságot segítő eszközök használatának fontosságáról és szabályairól. Hangsúlyozták, hogy a láthatósági mellény viselése lakott területen kívül éjszaka és korlátozott látási viszonyok között a kerékpárúton közlekedve is kötelező. A rendőrök a szabálykövető közlekedők részére fényvisszaverő karpántokat adtak át.

A kampányhoz tartozó, folyamatosan frissülő információk az esemény hivatalos weboldalán, a www.latnieslatszani.hu oldalon megtalálhatóak.
… hogy mindenki hazaérjen!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 20:00, csütörtök | Helyi

Magyar Péter Pápán: Napról-napra többen vagyunk

Városunkba is ellátogatott Magyar Péter, a Talpra Magyarok közösségének vezetője, a TISZA párt alelnöke, aki mintegy ezer fős tömeg előtt tartott politikai nagygyűlést.

2024. Május 02. 15:04, csütörtök | Helyi

Unger Tamás: Költséghatékonyabb alvállalkozókkal végeztetni a zöld területek gondozását

Az alpolgármester Grőber Attila ellenzéki polgármesterjelölt kritikáira reagált, amelyeket a zöld területek gondozásával kapcsolatban fogalmazott meg.

2024. Május 02. 08:05, csütörtök | Helyi

Nagy sikert aratott a Pannonia Reformata majálisa!

Nagyon sokan voltak kíváncsiak a Pannonia Reformata udvarában megtartott programokra, játékokra foglalkozásokra és vásárra.