Városlista
2018. szeptember 19, szerda - Vilhelmina

Hírek

2018. Március 13. 12:50, kedd | Helyi
Forrás: Pápa-ma.hu

Közgyűlést tartott a Pápai Atlétikai Club

Közgyűlést tartott a Pápai Atlétikai Club

A jogszabályban előírtakat betartva a Pápai Atlétikai Club (PAC) vezetősége megtartotta éves közgyűlését.

A Polgármesteri Hivatal emeleti nagytárgyalójában az 56 tagból 29 megjelent, így a közgyűlés határozatképes volt. A napirendi pontok között elnöki és edzői beszámoló szerepelt, illetve szó esett az idei esztendő terveiről is. Elsőként Rádi Róbert elnök tájékoztatta a megjelenteket a klub elmúlt évéről. Az egyesület vezetője értékelésében azt mondta, eredményesen és sikeresen zárták 2017-et.
- 2016. július elsejétől működik hivatalosan a klub, az edzők munkájának köszönhetően az elmúlt időszakban 42-ről 56 főre nőtt a taglétszám. Az egyesület a Magyar Atlétikai Szövetségnél és a pápai önkormányzatnál is sikeresen pályázott, 2017-ben összesen 6,3 millió forintból gazdálkodhattunk. Ennek a pénznek egy részét az edzők bérére fordítottuk illetve sportruhák, cipők, sportfelszerelések vásárlásával javítottunk az edzési és versenyzési feltételeken. Az elmúlt év tapasztalatait felhasználva szándékunkban áll a szövetség pályázatain idén is elindulni és tovább bővíteni taglétszámunkat.

Az elnök beszámolóját egyhangúlag, ellenszavazat nélkül elfogadta a közgyűlés. Ezt követően a dobó-és futó szakosztály edzője, Varga Patrik és Gelencsér Róbert foglalta össze a mögöttünk hagyott esztendő legfontosabb versenyeit és eredményeit, valamint idei törekvéseit. Mindkét tréner elégedett volt tanítványai elért eredményeivel és az edzéseken mutatott hozzáállásával, az idei évben pedig az a cél, hogy még tovább javítsanak az eredményeken és még több megmérettetésen vegyenek részt. Az edzői beszámolókat is egyhangúlag elfogadták. A közgyűlésen dr. Áldozó Tamás ismertette a sportközponttal kapcsolatos legfrissebb információkat.

- Jelenleg az előkészítés fázisában vagyunk, bízom benne, hogy idén a tereprendezést el tudjuk végezni - mondta a városvezető. - A korábbi terveket kiegészítettük, ugyanis szeretnénk egy futófolyosót is megépíteni, ami a téli időszakban nagyban segítené az atléták felkészülését. A klub vezetőivel legutóbb Székesfehérváron jártunk, ahol megtekintettük az atlétikai központot és ötleteket gyűjtöttünk, terveink között szerepel, hogy Zalaegerszegre és Szombathelyre is ellátogatunk majd.

Rádi Róbert az ülés végén elmondta, 2018-ban is szeretnének minden olyan pályázati lehetőséget megragadni, ami segíti az egyesületi munkát. Ősszel pedig azt tervezik, hogy a Veszprémi Egyetemi és Diák Atlétikai Clubbal (VEDAC) közösen Kis Károly emlékversenyt rendeznek.

Címkék: atlétika, Sport

Ezek érdekelhetnek még

2018. Szeptember 19. 16:43, szerda | Helyi

Autómentes nap a Fő téren

Az Autómentes Nap a társadalom környezettudatosságának erősítését célzó rendezvény.

2018. Szeptember 19. 16:29, szerda | Helyi

Elvitt egy napszemüveget a képen látható néni, a pápai rendőrség keresi

A pápai rendőrök az állampolgárok segítségét kérik az ismeretlen nő azonosításához.

2018. Szeptember 18. 18:13, kedd | Helyi

Riasztották a pápai kutató-mentő helikoptert

Az Országos Mentőszolgálat munkatársai értesítették a Magyar Honvédség légi kutató-mentő központját, mivel 2018. szeptember 17-én a kora délutáni órákban Csákberény és Csókakő között egy siklóernyős balesetet szenvedett.

2018. Szeptember 18. 16:00, kedd | Helyi

Jól halad a kastélykerítés újjáépítése

A meglehetősen rossz állapotú, vagy már nem is létező kerítés és kovácsoltvas kapu újjáépítése zajlik az Esterházy-kastély környezetében.