Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2016. Október 21. 14:54, péntek | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Sz.Zs.)

Közbiztonsági Egyeztető Fórum Pápán

Közbiztonsági Egyeztető Fórum Pápán

A pápai rendőrök az együttműködés jegyében egyeztettek a Városháza tanácstermében.

A fórum összehívását 2016. október 17-én a Pápai Rendőrkapitányság kezdeményezte, amelyre meghívást kaptak a járás polgármesterei, a rendőrség társszervei, az oktatási intézmények fenntartói és vezetői, a nemzetiségi önkormányzatok vezetői, a történelmi egyházak képviselői és a program keretében működő munkacsoportok vezetői.

A rendezvényen elsőként Szappan Csaba rendőr alezredes rendőrkapitány számolt be a Pápai járás 2016 évi közbiztonsági, bűnügyi és baleseti helyzetéről. Ezután a Veszprém Megyei Kormányhivatal Műszaki Engedélyezési és Fogyasztóvédelmi Főosztály Közlekedési Osztályának vezetője és szakügyintézője tájékoztatta a résztvevőket az osztály tevékenységi köréről, valamint a túlsúlyos járművek ellenőrzési lehetőségeiről. Horváthné Farkas Andrea, a Pápai Járási Hivatal vezetője, a pápai Kormányablakban elérhető szolgáltatásokat mutatta be, végül Üst Judit rendőr főhadnagy hivatalvezető a Pápai Rendőrkapitányság határvadász toborzó tevékenységét és a jelentkezés feltételeit ismertette.
A rendezvényen Anda György rendőr ezredes, a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság megbízott rendőrfőkapitánya elmondta, fontosnak tartja, hogy a helyi önkormányzatok képviselői továbbra is megosszák a közbiztonsággal kapcsolatos észrevételeiket és tapasztalataikat, mivel a fórum az együttműködés jegyében jött létre.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 14:26, péntek | Helyi

Számszeríjjal fenyegetőzött Pápateszéren, elfogta a TEK

Mint arról korábban beszámoltunk, tegnap jelentős rendőri akció zajlott a Pápa környéki településen.

2024. Április 25. 20:26, csütörtök | Helyi

Grőber Attila: Az Adatvédelmi Hatósághoz fordulnak az érintettek

A választópolgárok azonosításához használatos személyi számot és lakcím adatokat kért valaki az egyesület nevében az érintettektől, akik az adatvédelmi hatósághoz fordulnak - mondta el a politikus.

2024. Április 25. 18:20, csütörtök | Helyi

Fegyverrel fenyegette a mentősöket egy ember Pápateszéren, kivonult a TEK

Az eset ma délután történt, a települést egy időre le is zárták a hatóságok.