Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2015. November 25. 09:16, szerda | Helyi
Forrás: infopapa.hu (Sz.Zs.), papa-ma.hu

Kövekkel dobálóztak az egykori vízdombról

Kövekkel dobálóztak az egykori vízdombról

Elbontották a Huszár lakótelepen lévő földkupacot, melyről az utóbbi időben fiatalok kövekkel dobálóztak.

A lakossági konzultációk során merült fel, hogy a Huszár lakótelepen álló egykori vízbázis területén lévő hatalmas földdombot megszűntessék. A munkát a múlt héten kezdték meg és hamarosan be is fejezik.

Bocskay László önkormányzati képviselő ennek kapcsán elmondta, a földkupacot rendeltetésszerűen már nem lehet használni, funkcióját vesztette, ugyanis itt már víztározás nem történik, a lakótelep vízellátása nem innen történik.
- A dombot az utóbbi időben a fiatalok arra használták, hogy felmásztak rá és onnan kövekkel dobálták a szemközti házakat és az itt felépített új garázsok tetejét, ezzel bosszúságot okozva sok embernek, ugyanis néhány cserép nemcsak megrepedt, hanem el is törött, s így beázott a garázs. Egy idő után a garázsok felett is átdobálták a köveket, veszélyeztetve ezzel a gyalogosokat, babakocsit tolókat és az autósokat – hangsúlyozta a képviselő.

Többek között ezért döntöttek a vízdomb elbontásáról, melyhez előbb a pénzügyi forrást kellett biztosítani, majd a munkák elvégzésére közbeszerzési eljárást lefolytatni. A törmelékes földet csak olyan vállalkozó távolíthatta el, aki erre engedéllyel rendelkezik.
A sajtótájékoztatón elhangzott, több mint 600 köbméter földet kellett elszállítani, ami az önkormányzatnak több mint 3.000.000 forintjába került. A betontömb egyelőre megmarad, mivel annak elbontása és megsemmisítése több, mint 20 millióba kerülne.

A föld elhordása után az egyenetlen területet úgy fogják elrendezni, hogy a csapadékvíz megfelelően el tudjon folyni. Ezt a műszaki osztály munkatársai mérik majd fel.

Fotó: Babos Petra (papa-ma.hu)

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 14:26, péntek | Helyi

Számszeríjjal fenyegetőzött Pápateszéren, elfogta a TEK

Mint arról korábban beszámoltunk, tegnap jelentős rendőri akció zajlott a Pápa környéki településen.

2024. Április 25. 20:26, csütörtök | Helyi

Grőber Attila: Az Adatvédelmi Hatósághoz fordulnak az érintettek

A választópolgárok azonosításához használatos személyi számot és lakcím adatokat kért valaki az egyesület nevében az érintettektől, akik az adatvédelmi hatósághoz fordulnak - mondta el a politikus.

2024. Április 25. 18:20, csütörtök | Helyi

Fegyverrel fenyegette a mentősöket egy ember Pápateszéren, kivonult a TEK

Az eset ma délután történt, a települést egy időre le is zárták a hatóságok.