Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2018. Június 02. 14:46, szombat | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Köszöntötték a pedagógusokat

Köszöntötték a pedagógusokat

A Pápai Tankerületi Központ a Petőfi Sándor Gimnáziumban köszöntötte a Pápa, Ajka és Devecser városokban és környékükön dolgozó pedagógusokat.

Az ünnepségen a Devecseri Gárdonyi Géza Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola, valamint a Pápai Erkel Ferenc Ének-Zenei Általános Iskola diákjainak előadását követően Egyházi Andrea mondott ünnepi beszédet a pedagógusnapon.

A Pápai Tankerületi Központ igazgatója azt mondta, hogy ünnepelni és köszönteni jöttek össze a pedagógusokat ezen a napon. Úgy fogalmazott, hogy nagyon sokan vannak, akik nap, mint nap kitartóan, odaadóan dolgoznak, melyért köszönetet mondott az iskolák vezetőinek, pedagógusainak és minden dolgozónak. - Egy akarat vitt minket előre, hivatásunk feladatait elvégezni, az iskola működését biztosítani, a ránk bízott gyermekeket nevelni, tanítani! A tőlünk telhető legnagyobb odafigyeléssel, szakértelemmel, szívvel! Mi más is vezethetne egy tanítót, tanárt, mint a gyermekek érdeke? Az oktatás-nevelés közös munka, ahol a társadalom, a család és a pedagógus csak együtt tudja betölteni feladatát, csak csapatként lehet a gyermek biztos jövőjének záloga. A mai rohanó, mindent és mindenkit próbára tevő stresszes élethelyzeteket gyakran okozó világunkban a jó pedagógus nagyon nagy kincs a gyermek és a szülő számára egyaránt, hiszen a legféltettebb értékeinket bízzák ránk - fogalmazott Egyházi Andrea elismerve, az átalakuló köznevelési rendszerben zajló folyamatok sok türelmet, szakmai alázatot és rengeteg munkát kívánnak meg. - A lényeg önökön múlik, kedves kollégák! Egy ekkora rendszert átalakítani, új, innovatív megoldásokat bevezetni embert próbáló feladat - tette hozzá a szónok.

Az ünnepségen köszöntötték a leköszönő intézményvezetőket, 42 pedagógus vehetett át elismerést kiemelkedő munkájáért és közel 20 pedagógust a jó gyakorlat belső pályázatok terén végzett eredményes tevékenységért jutalmazott a tankerület

A rendezvény részeként a tankerület három újabb sikeres projektjéről is tájékoztatást kaptak a jelenlévők.

Az ünnepségen jelen volt dr. Kovács Zoltán és Fenyvesi Zoltán országgyűlési képviselő is

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 09:24, hétfő | Helyi

Mindenki táncolt - Tánc világnapja Pápán

Az április 29-i tánc világnapjához kapcsolódóan kétnapos rendezvényt szervezett Pápán, a Vadvirág Művészeti Egyesület és a Tánc-Lánc Alapítvány.

2024. Április 28. 14:17, vasárnap | Helyi

Mind a négy belvárosi közle rendbetételével végeztek a Pápai Polgárok

A Pápai Polgárok arra kívánják felhívni a városlakók és a városvezetés figyelmét, hogy a pápai közlék turisztikai desztinációk is lehetnének, ha megfelelően karban és tisztán lennének tartva.

2024. Április 28. 14:00, vasárnap | Helyi

Május elsején ezúttal is ébresztőt fújnak a Pápai Fúvósok - Mutatjuk az útvonalat

Szokásukhoz híven május első napján újra teherautóra ül Pápa Város Fúvószenekara és zenével ébreszti a város lakóit.

2024. Április 28. 08:33, vasárnap | Helyi

Katonai menetoszlopra kell számítani hétfőn Pápa térségében

Nemzetközi katonai logisztikai gyakorlat miatt érkeznek a járművek.