Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2018. Március 09. 14:42, péntek | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Körforgalom, út és kerékpárutak építésére nyert el jelentős összeget a város

Körforgalom, út és kerékpárutak építésére nyert el jelentős összeget a város

410 millió forintot nyert Pápa TOP-os pályázata közlekedésfejlesztésre.

A Területi és Településfejlesztési Operatív Program második körében benyújtott pályázatok közül mindezidáig három projekt pozitív elbírálása volt ismert (a Napsugár Bölcsőde infrastrukturális fejlesztése, felsővárosi iparterületek fejlesztése, valamint a zöld város projekt második ütemének megvalósítása). A mai napon Áldozó Tamás polgármester bejelentette, hogy egy újabb közlekedési infrastruktúra fejlesztését célzó pályázat nyert zöld utat. - Örömmel jelenthetem be a nyilvánosságnak, hogy 410 millió forintot nyert a város, így a TOP első körében már elnyert 500 millió forintos közlekedésfejlesztési beruházással együtt 910 millió forintot fordíthatunk Pápán közlekedési, elsősorban közlekedésbiztonsági beruházásra - mondta el a városvezető (ezeken kívül egyéb projektek is érintik a közlekedési infrastruktúrát, például az iparterületek fejlesztését célzó projektek keretében is újulnak meg utak, épül körforgalom, vagy kerékpárút) - a szerk.).

Áldozó Tamás a szóban forgó projekt kapcsán elmondta, három beavatkozási területre koncentrálódnak a beruházások. A Csókától az Igalig tartó kerékpárutat ujjáépítik, a Várkert úttól a Vajda Péter lakótelepig pedig újat építenek. A projekt legjelentősebb része egy új korforgalom megépítése, a Szabó Dezső, Táncsics, Acsádi és Vak Bottyán utcák kereszteződésében. A körforgalom azért is szükséges, hiszen a Szabó Dezső utca felújítását követően az út forgalma meg fog növekedni, ezt a megnövekedett forgalmat így biztonságosan lehet bekötni a város úthálózatába. Ehhez a beruházáshoz tartozik a Vak Bottyán utca új nyomvonalon való megépítése is. A közlekedésfejlesztési projektek megvalósítását egymással összehangolva végzik, a beruházások előreláthatólag 2019 év végéig fognak elkészülni. A polgármester köszönetet mondott mindenkinek, aki a pályázat sikeréhez hozzájárult.

Az egyéb TOP-os közlekedésfejlesztési beruházások jelenlegi készültségi szintjével kapcsolatban kérdésünkre a polgármester elmondta, az 500 millió forintos projekt legjobban előkészített elemeinek megvalósítására kiírt közbeszerzési eljárást lefolytatták, ám mivel csak egyetlen pályázat érkezett, a közreműködő szervezet az egész eljárást megsemmisítette, így újat kell kiírni. Ennek megfelelően a kivitelezési munkálatok csak később tudnak megkezdődni. A borsosgyőri gyalogátkelőhely építése kapcsán elhangzott, a településrészen átvezető országos közút rekonstrukciójával összhangban végzik el a gyalogátkelőhely kiépítését, semmiképpen nem szeretnének abba a helyzetbe kerülni, hogy a megépített zebrát a felújítási munkák miatt néhány hónappal később felmarják.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 07:59, szombat | Helyi

Elfogadta a rendőrség beszámolóját a Képviselő-testület

Rausz István rendőr ezredes 2024. április 25-én számolt be a rendőrkapitányság 2023. évi tevékenységéről.

2024. Április 27. 07:37, szombat | Helyi

A Helyi Választási Bizottság szerint jogsértést követtek el ellenzéki jelöltek

Molnár Bálintot, Kovács Józsefet, Grőber Attilát, Vonnák Andreát, Vadász Krisztinát és Kerti Györgyit marasztalták el, miután Áldozó Tamás kifogást nyújtott be velük szemben.

2024. Április 26. 14:26, péntek | Helyi

Számszeríjjal fenyegetőzött Pápateszéren, elfogta a TEK

Mint arról korábban beszámoltunk, tegnap jelentős rendőri akció zajlott a Pápa környéki településen.