Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2017. Augusztus 11. 07:46, péntek | Helyi
Forrás: mti, katasztrófavédelem

Komoly károkat okozott a csütörtök esti vihar

Komoly károkat okozott a csütörtök esti vihar

Az ország nyugati részét csütörtök késő este érte el a vihar. Az eddigi adatok szerint nyolcvankilenc épületben keletkezett kár, az esetek nagy többségében a szél megbontotta a háztetőt vagy fa dőlt az épületre.

Pápán a Kisligetben rongálta meg a villanyvezetéket egy letört faág, a környéken szünetel az áramszolgáltatás. Az E.ON szakemberei dolgoznak a hiba elhárításán.

Buics Lajostól, a Városgondnokság kommunális csoportvezetőjétől megtudtuk, városszerte dolgoznak letört faágak eltakarításán. Kidőlt fák darabolását és elszállítását végzik a Kisligetben, a Várkertben, az Erzsébet ligetben és a Képző utcában.

Úgy tudjuk, több közeli településen és a Tókertben is volt áramkimaradás, az E.ON szakemberei teljes létszámban dolgoznak a hibák elhárításán.

Reggelig ötszázötvenszer kellett a tűzoltóknak beavatkozniuk. Mukics Dániel, a katasztrófavédelem helyettes szóvivője azt mondta: Vas, Zala, Győr-Moson-Sopron megye leginkább érintett települései Zalaegerszeg, Őriszentpéter, Szentgotthárd, Körmend, Lenti és Hévíz voltak.

Több helyen akadozik a vasúti közlekedés a sínekre dőlt fák miatt, a közutakon is vannak akadályok.

A villanyvezetékre dőlő fák miatt még szünetel az áramszolgáltatás Veszprém megyében háromezer, Vasban tizenötezer, Zalában hétezer, Győr-Moson-Sopron megyében pedig harmincezer fogyasztónál. Összesen 54 ezer fogyasztási helyen nincs még áram. Csütörtök este tíz után még 115 ezer volt ez a szám. A szolgáltatók folyamatosan dolgoznak a hibák elhárításán.

Címkék: szél, vihar

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 09:28, péntek | Helyi

Figyelem, elindult a rendőrség akciója az utakon!

Ma reggel 6 órától 24 órán keresztül az egész vármegyében kint lesznek a sebességmérők az utakon.

2024. Április 17. 13:48, szerda | Helyi

Megvan a Játékfesztivál első fellépője!

Többszörös visszatérő zenekar lép fel pénteken.

2024. Április 17. 13:41, szerda | Helyi

Pápai Történetek - Krahulcsán János volt a vendég

Közösen Pápáért Egyesület által szervezett programsorozat első alkalmán a pápai erdészet nyugalmazott igazgatója volt a meghívott vendég, aki szenvedélyes túrázó, 70 évesen járta először végig az El Camino-t.