Városlista
2018. július 16, hétfő - Valter

Hírek

2017. Augusztus 11. 07:46, péntek | Helyi
Forrás: mti, katasztrófavédelem

Komoly károkat okozott a csütörtök esti vihar

Komoly károkat okozott a csütörtök esti vihar

Az ország nyugati részét csütörtök késő este érte el a vihar. Az eddigi adatok szerint nyolcvankilenc épületben keletkezett kár, az esetek nagy többségében a szél megbontotta a háztetőt vagy fa dőlt az épületre.

Pápán a Kisligetben rongálta meg a villanyvezetéket egy letört faág, a környéken szünetel az áramszolgáltatás. Az E.ON szakemberei dolgoznak a hiba elhárításán.

Buics Lajostól, a Városgondnokság kommunális csoportvezetőjétől megtudtuk, városszerte dolgoznak letört faágak eltakarításán. Kidőlt fák darabolását és elszállítását végzik a Kisligetben, a Várkertben, az Erzsébet ligetben és a Képző utcában.

Úgy tudjuk, több közeli településen és a Tókertben is volt áramkimaradás, az E.ON szakemberei teljes létszámban dolgoznak a hibák elhárításán.

Reggelig ötszázötvenszer kellett a tűzoltóknak beavatkozniuk. Mukics Dániel, a katasztrófavédelem helyettes szóvivője azt mondta: Vas, Zala, Győr-Moson-Sopron megye leginkább érintett települései Zalaegerszeg, Őriszentpéter, Szentgotthárd, Körmend, Lenti és Hévíz voltak.

Több helyen akadozik a vasúti közlekedés a sínekre dőlt fák miatt, a közutakon is vannak akadályok.

A villanyvezetékre dőlő fák miatt még szünetel az áramszolgáltatás Veszprém megyében háromezer, Vasban tizenötezer, Zalában hétezer, Győr-Moson-Sopron megyében pedig harmincezer fogyasztónál. Összesen 54 ezer fogyasztási helyen nincs még áram. Csütörtök este tíz után még 115 ezer volt ez a szám. A szolgáltatók folyamatosan dolgoznak a hibák elhárításán.

Címkék: szél, vihar

Ezek érdekelhetnek még

2018. Július 15. 08:51, vasárnap | Helyi

A nyaralók biztonságáért

A pápai rendőrök prevenciós céllal keresték fel a fürdő- és üdülőhelyeket.

2018. Július 15. 08:36, vasárnap | Helyi

Közös szolgálat a polgárőrökkel

A pápai rendőrök munkáját a nyári időszakban is segítik a polgárőrök.

2018. Július 15. 08:31, vasárnap | Helyi

Háromszoros Európa-bajnok a pápai Gelencsér Róbert!

A Szervátültetettek és Művesekezeltek Európa-bajnokságán a magyar válogatott egyik legsikeresebb sportolója, a pápai Gelencsér Róbert is részt vett, aki harmadik európai versenyén a már megszokott atlétika számaiban indult.

2018. Július 14. 08:43, szombat | Helyi

Kerecsényi Zoltán Podmaniczky-díjat vehetett át