Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2016. Április 27. 07:37, szerda | Belföld
Forrás: mti

Költségvetés - A kormánypárt a többletforrásokat emeli ki, az ellenzék szerint csak szűk csoportokon segít az új büdzsé

Költségvetés - A kormánypárt a többletforrásokat emeli ki, az ellenzék szerint csak szűk csoportokon segít az új büdzsé

Eltérően látja a kormánypárt és az ellenzék az új költségvetés részleteit:

A Fidesz szerint jelentősen nőnek az egészségügy és a köznevelés forrásai, valamint az adókedvezmények, az ellenzéki pártok viszont úgy látják, csak egy szűk rétegen segít, és nem a lényegre koncentrál a büdzsé.
A Fidesz-frakció közölte: a jövő évi költségvetés biztosítja, hogy 2017-ben mindenki léphessen egyet előre; a gazdasági növekedésből származó bevételeket a családokra, további adócsökkentésre és az otthonteremtési program folytatására fordítják.

Tovább nőhet a kétgyermekesek családi adókedvezménye, 27 százalékról 5 százalékra csökken a tej, a tojás és a baromfihús áfája. Folytatódik a pedagógusok, a rendőrök, a katonák életpályaprogramja, és már zajlanak az egyeztetések az egészségügyi, a szociális dolgozók bérrendezéséről - sorolták.

A Demokratikus Koalíció a költségvetés kedden benyújtott tervezetének adatait úgy értelmezi, hogy az "Orbán-rezsim" és a Fidesz számára továbbra sem az ország érdekei fontosak.

Molnár Csaba, a párt ügyvezető alelnöke az MTI-hez eljuttatott közleményében önleleplezőnek nevezi, hogy hat év kormányzás után a kormányzat akkor akarja az egészségügyet a költségvetés nyertesévé nyilvánítani, miután "tönkretették az orvosokat, az ápolókat és a betegeket".

A Jobbik alelnöke a függőség és a "kiszáradt gazdaság" büdzséjeként hivatkozott a kormány kedden benyújtott javaslatára. Z. Kárpát Dániel budapesti sajtótájékoztatóján jelezte: noha a javaslatot teljességében még nem ismerik, a sarokszámok egyértelművé teszik a helyzetet.

Radikális változtatást sürgetett az LMP. Schmuck Erzsébet frakcióvezető-helyettes átgondolatlannak ítélte a büdzsét, mondván, míg néhány hete még hiány nélküli javaslatot ígért a kormány, az uniós források gyors kiszórása érdekében mégis nagyobb lesz a deficit jövőre, mint idén. Szerinte minderre csak azért van szükség, hogy a fejlesztési forrásokból minél többet lophassanak el a kormányhoz közel állók.

A Párbeszéd Magyarországért (PM) szerint a 2017-es költségvetés az emberek 80 százalékának a leszakadást jelenti. Szelényi Zsuzsanna, az Együtt - a Korszakváltók Pártja politikusa önzőnek és rövidlátónak nevezte a jövő évi büdzsét.

A kormány technikai pontosítások miatt csak az esti órákban bocsátja az Országgyűlés rendelkezésére a jövő évi költségvetésről szóló javaslatát, amely ezt követően válik elérhetővé a parlament honlapján.

Címkék: költségvetés

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Működő gyermekvédelem létrehozását követelte demonstráción Magyar Péter

Működő, a gyermekeket valóban védő gyermekvédelmi rendszer kialakítását követelte Magyar Péter, a volt igazságügyi miniszter volt férje a Belügyminisztérium épülete előtt megtartott demonstráción, pénteken Budapesten.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Ásványolaj szövetség: a középmezőnyben vannak a magyarországi üzemanyagárak a környező országok között

Európai uniós összehasonlításban a magyarországi benzinárak a 18., a dízelárak a 12. helyen állnak, a környező hat országgal összehasonlítva pedig továbbra is a középmezőnyben van Magyarország

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk

Azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk, van mit megvédenünk: van családunk, hazánk, otthonunk, nemzetünk