Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2020. Május 11. 15:35, hétfő | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Kiválóan halad a Téglagyári úti sportközpont építése

Kiválóan halad a Téglagyári úti sportközpont építése

A korábban meglehetősen elhanyagolt, egykori ipari területen rendkívül látványos változások mentek végbe az elmúlt hetekben.

Az önkormányzat kormánypárti képviselői kezdeményezték azt a mai látogatást a Téglagyári úton, amelynek keretében az önkormányzati képviselők megtekintették a nagy volumenű építkezést. Dr. Áldozó Tamás polgármester elmondta, minden nap az építési terület felé kerékpározik haza, így napról napra követi a változásokat, amelyek valóban szembetűnőek. A kora délutáni látogatáskor számos munkagép és munkás dolgozott egy időben a területen, ahol már csaknem teljes mértékben elvégezték a későbbi futókör aszfaltozását.

A tervezetthez képest másfél hónappal előrébb tart a kivitelezés, ami nem jelenti azt, hogy a november végére tervezett átadáshoz képest ennyivel korábban elkészülne a sportpálya, hiszen az időjárás még közbeszólhat, de az elmondható, hogy kiválóan halad az építkezés.

A kivitelezést végző cég létesítményfelelőse elmondta, az aszfalt rétegekre egy speciális, két rétegű gumiburkolat kerül, ami egy nagyon korszerű, moder burkolatot ad a pályának. A főépület alapozása megtörtént, hamarosan a magasépítés is megkezdődik.

Ilyen lesz, ha elkészül:

A polgármester hangsúlyozta, a várhatóan még az idén elkészülő sportcentrum nem csak a versenysport számára készül. Mind a diákok, mind pedig a szabadidős sportot űzők számára nyitva áll majd a komplexum, utóbbi azért is fontos, mivel a polgármester szerint mára az atlétika vált a vezető szabadidős sporttevékenységgé a városban, egyre többen sportolnak, futnak a szabadban.

Venczel Csaba önkormányzati képviselő is elismerően szólt az építkezésről. Mint mondta, élénken érdeklődnek a választókerület lakói a területen végbemenő komoly változások iránt, és várják, hogy elkészüljön az atlétikai centrum, a kutyafuttató, valamint az új közpark a Schwentzel réten.

Így nézett ki korábba a terület:

Most pedig így néz ki:

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 05. 12:04, vasárnap | Helyi

Legyőzte a bajnokság favoritját a Perutz!

Hátrányból fordítva, egy sokáig emlékezetes találkozón 2-1 arányban legyőzte a címvédő, első helyen álló Úrkút együttesét a Perutz!

2024. Május 04. 13:25, szombat | Helyi

Elballagott a pápai ifjúság!

A pápai középiskolák idén érettségiző diáksága sétált végig a belvároson, hogy hódoljon a hagyománynak és így búcsúzzon el a pápai diákévektől és a várostól.

2024. Május 04. 09:21, szombat | Helyi

Harcászati gyakorlat miatt fokozott légi és közúti forgalomra kell számítani Pápa térségében

Többnemzeti harcászati gyakorlat zajlik a pápai légibázison.

2024. Május 03. 17:35, péntek | Helyi

Bölcsődét avattak Mihályházán

Biztonságos és kiszámítható környezetet teremt a kormány a családok számára - hangsúlyozta a Kulturális és Innovációs Minisztérium családokért felelős államtitkára pénteken a Manóvár Mini Bölcsőde átadása Mihályházán.