Városlista
2024. május 7, kedd - Gizella

Hírek

2023. November 02. 10:32, csütörtök | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Kismacskát lőtt meg a vadászlesről egy 27 éves vadász az egyik bakonyi falunál

Kismacskát lőtt meg a vadászlesről egy 27 éves vadász az egyik bakonyi falunál

Állatkínzás vétsége miatt emelt vádat a Pápai Járási Ügyészség azzal a vadásszal szemben, aki 2022 szeptemberében macskára lőtt az egyik bakonyi falu közelében felállított vadászlesről.

A vádirat szerint a 27 éves, vadászvizsgával rendelkező férfi bérvadászati szerződés alapján vadászott a területen és 2022. szeptember elején az esti órákban a vadászlesen tartózkodott.

Az elkövető azonban vad helyett indokolatlanul egy, a közeli háznál élő macskát lőtt meg, melynek következtében az egyéves fekete színű, rózsaszín nyakörvet viselő macska bal mellső lábában a csont szilánkosra tört és a szövetek is súlyosan sérültek.

Az állat sérülése a gondos orvosi ellátás ellenére is maradandó egészségkárosodással járt, melynél fogva a cica egész életében sántítani fog.

Az ügyészség a vádiratában tárgyalás mellőzésével büntetővégzés meghozatalát és abban felfüggesztett fogházbüntetés kiszabását, valamint a férfi vadász foglalkozástól történő eltiltását indítványozta a Pápai Járásbíróságnak.

A fotó illusztráció -Gergely Horváth (Flickr)

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 17:55, hétfő | Helyi

Grőber Attila: Van jövőképünk, van programunk!

Több ezer aláírást gyűjtöttek össze a Közösen Pápáért és az Élhető, Gyarapodó Városért Egyesületek, valamint hat ellenzéki párt által támogatott jelöltek, akiket nyilvántartásba vett a választási bizottság.

2024. Május 06. 09:32, hétfő | Helyi

Garázs égett Nagytevelen, rendőrök lőtték ki a gázpalackokat

Nagytevelen egy ingatlan melléképülete teljesen lángba borult május 5-én éjszaka.

2024. Május 05. 12:04, vasárnap | Helyi

Legyőzte a bajnokság favoritját a Perutz!

Hátrányból fordítva, egy sokáig emlékezetes találkozón 2-1 arányban legyőzte a címvédő, első helyen álló Úrkút együttesét a Perutz!

2024. Május 04. 13:25, szombat | Helyi

Elballagott a pápai ifjúság!

A pápai középiskolák idén érettségiző diáksága sétált végig a belvároson, hogy hódoljon a hagyománynak és így búcsúzzon el a pápai diákévektől és a várostól.