Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2017. Augusztus 17. 20:04, csütörtök | Külföld
Forrás: Index.hu

Kisbusz hajtott a járókelők közé Barcelonában

Kisbusz hajtott a járókelők közé Barcelonában

Barcelona belvárosában egy fehér furgon a járókelők közé hajtott csütörtök délután. A belügyminisztérium azt erősítette meg, hogy egy ember meghalt, 32-en pedig megsérültek, és legalább 10 ember állapota válságos.

Spanyol lapok rendőrségi forrásokra hivatkozva viszont legalább három halottról írtak, és az El País szerint 13 áldozat is lehet - írja az index.

A rendőrség terrortámadásként kezeli a történteket. A belügyminisztérium fél kilenckor tart majd sajtótájékoztatót.
Az El País szerint a kisbusz 530 méteren keresztül hajtott a járókelők között, mielőtt egy kioszknak ütközött a La Boquería piac közelében. Rendőrségi források szerint a sofőr gyalog menekült el. A támadó 1,7 méter magas, fehér pólót viselt.
Az RTVE szerint elfogtak egy gyanúsítottat, de ezt a rendőrség nem erősítette meg.
A TV3 szerint a kisbuszból kiszálló sofőr bemenekült egy török étterembe, ahol túszokat ejtett. A Reuters helyi forrásokra hivatkozva azt írja , két fegyveres túszejtő is lehet. Más helyi források szerint a túszokat elengedték, a fegyveresekkel még tárgyalnak a rendőrök.

A rendőrség cáfolta azokat a híreket, hogy lövöldözés lett volna. A kisbuszban egy spanyol útlevelet találtak.
A kisbuszt a Guardia Civil szerint egy Driss Oukabir nevű férfi bérelte ki Santa Perpetua de la Mogadában. Az RTVE szerint viszont a támadáshoz használt kisbuszt Barcelonában bérelték ki.
A katalán média szerint a rendőrség egy második kisbuszt is keresett, amit menekülésre használtak volna.
A La Rambla, ahol a támadás történt, az egyik legforgalmasabb utca Barcelonában. Helyszíni beszámolók szerint sokan a közeli boltokba, kávézókba menekültek a kisbusz elől. „Egy hangos zajt hallottunk, és mindenki menekülni kezdett. Több embert is elgázolhatott. Borzasztó volt, pánik tört ki" – mondta egy fiatal a BBC-nek.

Fotó: mti

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 06:00, csütörtök | Külföld

Ukrán rendőrség: Németországban találtak meg 161, Oroszország által elhurcolt ukrán gyermeket

Az ukrán rendfenntartóknak német kollégáikkal együttműködve sikerült azonosítaniuk 161 ukrán gyermeket Németországban, akiket Oroszország hurcolt el otthonukból - közölte az ukrán országos rendőrség szerdán Facebook-oldalán.

2024. Április 17. 13:40, szerda | Külföld

Ukrajnai háború - Az ukrán elnök aláírta a mozgósításról szóló új törvényt

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök aláírta kedden a mozgósítás, a katonai nyilvántartásba vétel és a katonai szolgálattal kapcsolatos egyes rendelkezések javításáról szóló törvényt

2024. Április 17. 13:39, szerda | Külföld

Mateusz Morawieczki: a migrációs paktum lehet az a dinamit, amely Európa közepén fog fel robbanni

A migrációs paktum lehet az a dinamit, amely Európa közepén fog fel robbanni, és ezért is olyan veszélyes - mondta Mateusz Morawiecki volt lengyel miniszterelnök kedden Brüsszelben.

2024. Április 15. 06:00, hétfő | Külföld

Kisebb földrengés volt Ausztriában

Kisebb földrengés volt vasárnap Ausztriában, a magyar határhoz közel eső térségben.