Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2017. December 07. 09:18, csütörtök | Belföld
Forrás: Infopapa.hu, 24.hu

Kis híján halálra rázta gyermekét a pszichiátriát is megjárt anya

Kis híján halálra rázta gyermekét a pszichiátriát is megjárt anya

Bántalmazta és megrázta a csecsemőt, majd visszament a hálószobába és lefeküdt a párja mellé.

Első tárgyalását tartja a Budapest Környéki Törvényszék csütörtökön egy nő ügyében, aki bántalmazta, és kis híján halálra rázta kisbabáját tavaly tavasszal. Az anyát tizennegyedik életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettének kísérletével vádolják.

A nő a bíróság tájékoztatása szerint 2012-ben kötött házasságot, férjével Halásztelken éltek, míg egy betegség miatt 2015 nyarán leszázalékolták. A vádlott ezután egy kórház pszichiátriai osztályára került, ott kezelték. A pár úgy döntött, gyermeket vállal, így a kezelőorvos átállította a nő kezelését, fokozatosan csökkentve a gyógyszeradagot.

A vádlott 2015. május környékén teherbe esett, azonban csak szeptemberben ment orvoshoz, onnantól azonban rendszeres orvosi és pszichológiai ellátást kapott. 2016. január 21-én szülte meg egészséges kislányát, akit közösen gondozott a férjével.

2016. május 18-án hajnalban a baba felsírt. Az anya a gyerekszobába ment tisztába tenni, ezalatt férje elkészítette a pici ételét, majd visszament a hálószobájukba. Ezután a nő – a vád szerint pontosan meg nem határozható módon – közepes, illetve közepest meghaladó erővel bántalmazta és megrázta a csecsemőt, majd visszament a hálószobába és lefeküdt a párja mellé, akinek csak annyit mondott, hogy keveset evett a kislány.

A kicsi reggel újra sírni kezdett, a vádlott pedig ismét bement hozzá, férje pedig újfent a konyhába. A férfi megkérte feleségét, hogy vigye oda a picit.

Amikor a vádlott férje a karjaiba vette a gyermekét, próbálta megnyugtatni, azonban a sértett teste elernyedt, tónustalanná vált, horkolva lélegzett, ezért értesítette a mentőket, akik kb. 10 percen belül a helyszínre értek.
A nő sem a párjának és a mentőknek sem mondta el, hogy ténylegesen mi történt. Az egység a babát azonnal a klinikára, majd a Heim Pál Gyermekkórházba szállította.

A vádlott a kórházban többszöri kérdésre azt válaszolta, hogy a gyermek leesett a pelenkázóról. A kislány koponyasérüléseire, töréseire figyelemmel a sérülések tényleges gyógytartama 3-12 hónap, vagy akár hosszabb idő. A halál bekövetkezésének reális esélye folyamatosan fennáll, de maradandó fogyatékosság és súlyos egészségromlás már ténylegesen létrejött.

A kép csak illusztráció

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 15:06, péntek | Belföld

Nagy Márton: önfenntartó társasággá kell válnia a Magyar Postának

A kormány azt várja a Magyar Posta Zrt.-től, hogy legyen önfenntartó, folytassa a zöld és digitális átállást, szolgáltatásait pedig továbbra is biztosítsa mindenki számára lakóhelytől függetlenül

2024. Április 19. 14:58, péntek | Belföld

KSH: Drágább az üzemanyag Magyarországon a környező országok átlagánál

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 640, míg a régiós országokban 620 forint volt.

2024. Április 19. 07:22, péntek | Belföld

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok.

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.