Városlista
2024. május 15, szerda - Zsófia

Hírek

2015. Augusztus 12. 13:44, szerda | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Sz.Zs.)

Kiemelt projektté nyilvánították a 83-as út fejlesztését

Kiemelt projektté nyilvánították a 83-as út fejlesztését

Dr. Kovács Zoltán elmondta, augusztus 7-én született a kormányrendelet arról, hogy a kormány másfél milliárd forintot biztosít a 83-as út, Bázisrepülőtér irányába történő meghosszabbítására.

Legalább ilyen fontos az is, hogy kiemelt projektként kezelik a 83-as út beruházását, ami azt jelenti, hogy az engedélyezési és egyéb eljárások határideje körülbelül a felére rövidül. Arról már korábban döntés született, hogy az új út az össze érintett települést elkerüli majd (kb. 7 kilométerrel hosszabb lesz a mostaninál) és a fejlesztés uniós forrásból fog megvalósulni. Az viszont továbbra is kérdéses, hogy kétszer egy, vagy kétszer két sávon haladhat majd a forgalom.

Az augusztusi kormányhatározat érdelmében kormányzati forrásból egy leágazással bővül a beruházás terve, másfél milliárd forintból egy új pályatest épül és a vasút feletti felüljáróról lehet majd megközelíteni a Bázisrepülőteret - tudtuk meg az államtitkártól.

Kovács Zoltán nem kívánt jóslatokba bocsátkozni a tekintetben, hogy mikorra valósulhat meg a 83-as út megépítése, de a mostani döntések nagy mértékben felgyorsítják a munkálatok előkészítését. Az bizonyos, hogy még éveket kell várni arra, hogy az első kapavágás megtörténjen.

Áldozó Tamás köszöntet mondott azoknak az országgyűlési képviselőknek és helyi önkormányzatoknak, illetve a Bázisrepülőtér képviselőinek, akik szerepet játszottak abban, hogy az említett kormányzati döntés megszülethetett. - Azt gondolom, hogy Pápa városának számos előnye származik az új 83-as út megépítéséből. Az a személy és teherforgalom, amely a Bázisrepülőtér miatt terhelte a város útjait, az új útvonalon közlekedhet majd, nagyobb összefüggésben pedig a beruházás azt jelenti, hogy az M1-es autópálya, így a győri ipari térség és Pápa között jóval könnyebbé, gyorsabbá válhat a közlekedés. Ismerve a potenciális vendégkörünket ez sokat hozhat gazdaságilag a városnak, de beruházások terén is lehetnek elvárásaink - tudtuk meg a polgármestertől.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 14. 15:35, kedd | Helyi

Arcon ütötte és a haját tépte

A Pápai Rendőrkapitányság munkatársai gyanúsítottként hallgattak ki egy 28 éves helyi nőt.

2024. Május 13. 21:58, hétfő | Helyi

Áldozó Tamás: Jó a közbiztonság Pápán

A polgármester a Szent László utcáról jelentkezett be videójában.

2024. Május 13. 16:36, hétfő | Helyi

Éjszaka permetezik a vadgesztenye fákat Pápán

2024. Május 13. 08:00, hétfő | Helyi

Önkéntes felajánlásként festette meg a mezőlaki dínótojást a pápai művész

A Herendi Porcelánmanufaktúrában mesterfestőként és tervezőként dolgozó Vida Sándor pápai művész készítette el a Föld Napján átadott dínótojást.